O spolcích aneb poplatky nejsou všechno

| Vydáno:
I když jsem na hradě teprve půl roku, vím už jistě, že k našemu hradu patří i spolky. Momentálně jsou tři. Spolek literárních fanatiků pod vedením Zoraidy Boyer, spolek PETA: Lidé pro etické zacházení se zvířaty pod vedením Hannabell Cavanaugh, a momentálně nový Elitářský klub pod vedením studenta prvního ročníku Lucretia McBrave.

Ohledně popularity však každopádně vede Spolek literárních fanatiků, který je také zajisté nejstarší a byl založen 1. 8. 2015. Na hradě má 29 příznivců, které jistě láká také fakt, že členství ve spolku je zdarma, což je také příčinou toho, že má na kontě přesně 1 zlatý galeon a 1 stříbrný srpec.

Jako další jde na řadu spolek PETA: Lidé pro etické zacházení se zvířaty, který se zabývá – jak už z názvu vyplývá – chováním ke zvířatům. Na hradě se objevil teprve nedávno, ale i tak se může pyšnit devíti členy.

Za vstup do spolku se v tomto případě platí 1 galeon a jako měsíční poplatek 1 srpec. Díky tomu má na kontě slušných 26 galeonů a 15 srpců.

A nedávno se zde objevil také Elitářský klub, jenže teprve před chvílí, má 2 členy a na kontě 3 zlaté galeony. Jelikož je zde ale teprve chvíli, můžeme jen hádat, zda bude populární. Vstup do spolku totiž stojí 1 galeon a každý člen je povinen každý měsíc platit 1 srpec.

Já sama se smím pyšnit odznakem Spolku literárních fanatiků a vřele jeho členství doporučuji. Jak se ale cítí členové těch dalších spolků? Na paškál jsem si vzala nebelvírskou Callu Torovou, která měla dost času a nikam nespěchala jako všichni, ke kterým má moudrá sovička doletěla. Naštěstí jsem zjistila, že Calla Torová navštěvuje Spolek literárních fanatiků i spolek PETA, takže jsem ji vyzvala, aby nám o nich také něco řekla.

Hetty Londsová: Takže zaprvé – jak se ti ve spolku líbí?
Calla Torová: Moc. Všichni mi vyšli vstříc. Hlavně vedoucí.

Hetty Londsová: Kdyby zakládání spolku bylo zdarma, založila by sis nějaký?
Calla Torová: Nad tím jsem ještě nepřemýšlela. Ale asi ne, aby tu nebylo přespolkováno. – usměje se –

Hetty Londsová: A jak se ve spolcích cítíš? A co Elitářský klub, uvažovala jsi o tom, že by ses připojila? – usměje se –
Calla Torová:  Elitářský klub asi ne. Moc jsem na něj ještě nekoukala. Ale zatím se ve spolcích cítím dobře.

Hetty Londsová: A co poplatky u spolků? Nemyslíš, že je to někdy až moc?
Calla Torová: Poplatky. To je jedna z věcí, z čeho mi vyšli vstříc. Nemusím platit, dokud nebudu mít z čeho. Ale myslím, že nějakou tou soutěží by se to spravilo.

Hetty Londsová:  Proč ses do spolků přihlásila? Motivovalo tě něco?
Calla Torová: Zaprvé miluju knížky, literaturu a zvířata. A zadruhé mám k nim vztah, který jen tak někdo nemá. – mrkne –
Hetty Londsová: Tak děkuji za rozhovor a přeji šťastný nový školní rok!

Takže jak už jsme se dozvěděly, poplatky v klubech nejsou tak důležité, jak vyplývá z jejich řádů. – mrkne – Takže pokud máte nějaký vyhlídnutý spolek, určitě neváhejte a přihlaste se. Najdete tam totiž hromadu ochotných lidí se stejnými zájmy.

A to by pro dnešní článek bylo asi všechno. Tak tady mám ještě jednu větičku: Choďte do spolků, zajímejte se o ně, a hlavně se bavte!

Pro Denní věštec
Hetty Londsová

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *