EAN´s encyclopedia (1. díl)

| Vydáno:

Autor: Jozif Kecalušin
Pozorovaný tvor: Redaktor Denního Věštce (Sanguisugor desmodus)
Účel: Informativní


Roční období: Léto
Místo pozorování: Kancelář šéfredaktorky
Způsob pozorování: Skrze rozečteného Denního Věštce, ze kterého jsem velmi chytře vystřihl nenápadný čtverec, aby bylo vidět skrz. Starý špiónský trik, pro redaktory neprohlédnutelný.
Délka pozorování: Přibližně týden, kolik to však bylo přesně, těžko říci, protože jsem byl zdržován nečekanými pauzami, které byly způsobeny špatným trávením, poté co jsem šéfredaktorce ukradl svačinu.

Způsob života: Každý redaktor je ryze individualistické stvoření, usilující o přízeň šéfredaktorčinu. Jsou to vysoce nebezpeční tvorové. Napadají ze zadu, když to jejich oběť nečeká, protože to rapidně zvyšuje jejich šanci na přežití. Pro splynutí s davem mají tendenci převlékat se za Merlina, případně Morganu.
Rituály: Kromě občasného sejmutí nebezpečného soka (viz. výše), žádné nebyly pozorovány.
Způsob lovu: Ze zásady ze zadu, ideální je, když je oběť neozbrojená a spí.
Stravování: Bifteky a lidský maso. Jednoznačně nezdravý způsob života. Zadělávají si na nějakou ošklivou formu rakoviny.
Stavba těla: Redaktor vypadá téměř jako každý jiný člověk. Ovšem pár drobných rozdílů tu je:
a) neustále chodí v předklonu
b) barvou těla připomíná někoho, kdo se příliš dlouho opaloval a vysloužil si okrově zašlou pleť se spoustou pigmentovejch skvrn
c) dlouhé drápy si namaloval na rudo a vydává je za gelové nehty.
Chování: Někteří jedinci jsou domestikovaní a přizpůsobení životu v civilizaci. Nicméně příliš pohybu na denním světle (šéfredaktorčina kancelář je neustále zahalena do polotmy) jim nedělá dobře na oči. Proto nosí sluneční brýle a vymlouvají se na zánět spojivek.
Péče o potomstvo: V šéfredaktorčině kanceláři jsem žádné nezahlédl. To ovšem neznamená, že by neexistovalo. Jenom je zašitý na jiným místě a evidentně velmi dobře.
Teritorium: Netroškaří, jejich územím je celý svět.
Migrace: Redaktoři nikam nemigrujou, protože se odmítají vystěhovat z kanceláře šéfredaktorky. Navíc všechny jejich doklady jsou padělané, takže by se to při hraniční kontrole mohlo profláknout. Jinak používají klasické dopravní prostředky.
Hygiena: Sprchy jsem nikde neviděl, takže předpokládám, že se chovají jako činčily, s tím rozdílem, že činčily se koupou v písku, redaktoři se budou koupat v prachu. Zuby si zřejmě nečistí, jak jsem měl tu smůlu osobně poznat.
Reakce na jiné tvory: Na venek se snaží chovat jako normální studenti. Osvojili si řadu lidských zvyklostí. Reakce na zvířata je vypozorována pouze na kočkách – ty se jim obloukem vyhýbaly a hlasitě mňoukaly.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *