Semináře

| Vydáno:


Tento rok pozoruji, že prostě semináře se nějak nevedou. Nejsou. A když už tak, naprosto minimálně a většinou ty samé. Standardní seminář, který můžete vidět každé období, je seminář mladé a nadějné profesorky Petule Laskavé – Bradavický Lustr. Většina z nás tento seminář již absolvovala, a buď nás zaujal či ne.

Tato profesorka dala životu na hradě novou šťávu, protože třeba soutěž Mezikolejní spolupráce měla velkou účastnost a v době jejího průběhu jsem neustále potkávala studenty, kteří naháněli obyvatele hradu všech barev. I já jsem se jí zúčastnila a musím říct, že to byla zábava. Je fakt, že moji spolupachatelé to rozjeli daleko, až jsem se styděla dát naše slova do oné soutěže:D.

K semináři o Lustru…Nuže, najdeme část historie lustru, ale někdo si může myslet, že spíš slečna profesorka v jakési agónii ze studentských let napsala své vzpomínky, se kterými jsou spjaty mladá léta na hradě. Nejen její samozřejmě, najdeme zde plno jmen modrých studentů, kteří patří do života slečny profesorky.

Další kdo se aktivně podílí na zaplňování seminářů, je velevážená madam Grey-Slytherin, která svou originalitou a hadím, jedovatým jazykem má vždy zajímavý seminář. Obsáhlý, takže nikdy nevyjdeme s prázdnou hlavou (či naopak nás to čtení vygumuje?) a hlavně i s animací. Což je příjemná změna od ostatních seminářů.
Madam Anseiola je osobností hogwarts, takže pokud chceme na její seminář, rozhodně bychom si měli dávat pozor na gramatiku a bohatost naší slovní zásoby. A jasná je originalita. I ona vypisuje své semináře pravidelně.

Ale těmito semináři většinou končíme a jiné nenalezneme. Co se děje, že už nemáme obrovský výběr seminářů? Postihla naše profesovi jarní únava či brzká letní lenost? Někomu vyhovuje, že nedostává tajné sovy se slovy „seminář!“ a nenahání body, které by pohnuly bodovým žebříčkem (i když letos je vítěz velejasný) a nemusí trávit na hradě neděle pozdní dopisování úkolu navíc. Nu, ale přece jen, škoda, že již tolik seminářů nemáme, protože to je takové pěkné zpestření na škole, kdy se můžeme podívat do různých oborů našich profesorů.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *