Kupte si ducha!

| Vydáno:

Prodej živých tvorů patří mezi celkem běžné obchody (schválně, sáhněte si do svědomí, jestli jste třeba někdy neprodali sovu…), ale že se už prodávají i duchové? Žhavá novinka!

Vše začalo ve čtvrtek v pozdních hodinách, když jedna zmijozelská studentka podala inzerát U chytráka:

(Vzhledem k posledním neblahým událostem raději nebudu zveřejňovat jméno, nechceme přece „prodavačku“ dostat do Azkabanu, že?)

Exkluzivně pro Denního věštce se mi také podařilo získat výpověď samotného Phosgena Crestfalla, tedy „draženého ducha“.
K mému zděšení neměl nebelvírský duch o svém prodeji ani tušení.

Podle všeho na jeho prodej nemá nikdo žádné obchodní právo. Byl tedy prodáván zcela nezákonně. Kdo to obchodní právo má, zůstává stále ve hvězdách.

Každopádně mě také velmi zajímalo, co bych z toho vlastně vůbec měla, kdybych takového ducha zakoupila. Na to Phosgen taky ochotně odpověděl: „Nic.“ Otázkou ovšem zůstává, co bychom mohli od ducha očekávat, kdyby byl prodej ilegální.

Co na to říká sama ostřílená obchodnice, se mi bohužel nepodařilo zjistit. Důvod je prostý, bála jsem se o svou kůži (co kdyby příště chtěla zkusit „střelit“ nebohého nováčka?) Nezlobte se, milí čtenáři, nechci zemřít kvůli článku, i když by to jistě byla hrdinská smrt.

Z tohoto článku vyplývá, že domácí skřítci nejsou jediné bytosti, které bychom měli chránit. Jak vidíte, v ohrožení se může ocitnout i duch (a to by jeden řekl, že po smrti se mu už nemůže nic stát…).
Duchové, kteří se úpěnlivě snaží obsadit učebny (otázka minulého večera), jsou už samozřejmě případ jiný…

Tak asi zůstaneme všichni out… =D

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *