Sedmiboj 2018: 1. kreativní úkol

| Vydáno:
První kreativní úkol letošního Sedmiboje mají všichni účastníci už za sebou. Sedmiborcům se podařilo díky důmyslným plánkům znovu navrátit stabilitu do Godrikova Dolu, díky čemuž se opět můžeme těšit z jeho přítomnosti na hradě. Jak se však jednotlivci popasovali s úkolem, který měli na svých bedrech?

Informace k prvnímu praktickému úkolu už jste se dočíst mohli v podrobné reportáži z pera mé kolegyně. Nyní vám Denní věštec přináší shrnutí úkolu kreativního, a to zvlášť v případě, že jste ještě nezabrousili do kartotéky v aréně Sedmiboje a nečetli jste žádné z uveřejněných vypracování.

Výňatek ze zadání úkolu pro sedmibojaře zní: „Tvým prvním úkolem bude vytvořit nové plány na výstavbu Godrikova Dolu. Úkol bude obsahovat plán a jeho popis, který nepřesáhne 7 palců textu. Nezapomeň, že některé stavby jsou pro Godrikův Důl klíčové, plán je musí obsahovat všechny.“

Narcisse Cinerea do vypracování poslala plánek, na kterém si velkou část pozornosti zasluhuje Hanibalovo jezero pro svou rozlehlost. Svých sedm palců se rozhodla využít pro dopis adresovaný organizátorům z pera muže, který v Godrikově Dole vyrůstal a touží po jeho obnově. V něm vzpomíná na to, co v této vesničce zažil a co mu vždy bylo drahé.

Emma Ellie Lewis nakreslila obrázek, ve kterém kromě daných klíčových budov nechybí Zakázaný les, hostinec a čtyři domečky nabízené k prodeji s poutavými názvy: U Roubenky, Roztodivný dom, Dom U Starej stodoly a Dom U Normálnych.

Elisa de Lunne nakreslila černobílý plánek, na kterém můžeme vidět náves vydlážděnou kočičími hlavami, radnici v italském stylu i sochu Godrika Nebelvíra, ke které se váže krásné proroctví. Na obrázku však můžeme spatřit také famfrpálové hřiště či chaloupku na kuří nožce, která se kdykoliv může přesunout jinam.

Astoria von Pens se se svým plánkem vyšvihla hlavně díky květinám lemujícím cesty, které mu dodávají šmrnc, zároveň však s dobrým rozložením staveb. Nejvíce patrné je u ní Hanibalovo jezero, přesto si vyhrála s detaily i u staveb s jejich různou rozlehlostí. Uprostřed se nachází kašna, která v zimě nezamrzá.

Angela QuickBow si dala práci se skutečným plánkem, na kterém nechybí žádná z důležitých budov. Obrysy domečků s římskými čísly pak značí movitost domků, které zde jsou vystavěny. Naznačeny jsou i stromy a lesy, zakresleny jsou však také trávníky a všechny cesty.

Naomi Car Raynolds nám ukázala svou vizi Godrikova Dolu. Na jejím obrázku nechybí velmi nápaditý sovinec ve stromě, trpaslíci u zahradnictví či hřbitov. Netradičně zde můžeme vidět ale také knihovnu, kterou nikdo jiný na svém plánku nemá.

Annie Reprobate vzala organizátory, porotce a čtenáře na kouzelnou prohlídku Godrikova Dolu. Během té jsme si mohli vychutnat pohled na kostel, hřbitov, ale také domečky a útulek v lese. Nejpozoruhodnější je však jistě Duhová kavárna, o které se traduje, že je tak oblíbená, že je dobré si do ní udělat rezervaci!

Lilian Isabella Rorrs předložila plán na překrásném kousku jistě pravého pergamenu. V něm můžeme najít kašnu se sochou Godrika Nebelvíra, spoustu volných a lukrativních parcel nebo třeba kostel se hřbitovem. Plánku nechybí ani legenda nebo příšery plavající v jezeře.

Eivli SSelene předložila barevný obrázek Godrikova Dolu. Hned na první pohled zaujme mudlovská vymoženost, jíž se říká kruhový objezd. Víska je na tomto plánku skutečně rozlehlá, a i díky tomu je na ní mnoho různých domečků, budov a staveb kolem jezera ležícího uprostřed. Jen si vybrat!

Sherly WildDragon-CumberBee předložila nápaditý obrázek plný všemožných staveb, v textu k nim uvedla jejich popisky, které zaujmou snad každého. Na samotném plánku můžeme nalézt třeba kašnu s oživlou sochou Jezerní dívky, divadlo, hospůdku U Godrikova meče, famfrpálové hřiště či čarokemp. Nakonec ale nezapomeňte na vaše možnosti bydlení, aneb Máte rádi vodu? Bydlete na ní!

Annie Wise se jako jediná pustila do tvoření, díky kterému na záchranu naší malebné vesničky vyrobila 3D model. Nechybí zde žádná z klíčových budov, popis nás navíc informuje o tom, že se plánuje vybudování restaurace U Mňouka. Kromě toho je zde zakomponovaná i novinka, kterou dřívější Godrikův Důl neznal – bytovka.

Zpytlehněv Zďáblíkov se stejně jako poslední zmíněná sedmibojařka pustil směrem, kterému se ostatní vyhnuli – svůj plánek Godrikova Dolu zpracoval graficky. Kvůli obyvatelům jezera je v popisu celého díla návrh na zbudování tunelu a další vymoženosti, na samotném plánku se pak objevuje třeba knihkupectví, které je příjemnou novinkou.
Sedmibojaři se do galerie nepodařilo nahrát obrázek s původně zamýšleným gifem, byla jsem však požádána, abych jej nahrála alespoň do shrnujícího článku.

Tímto úkolem prošli úspěšně všichni sedmibojaři a postoupili tak v náročném klání dále, navíc žádný z nich neobdržel penalizaci. Slovní hodnocení porotců je možno si přečíst v kartotéce u každého vypracování.

Na prvních třech místech se v abecedním pořadí umístily tři slečny: Annie Wise, Astoria von Pens a Narcisse Cinerea. Jejich přesné pořadí, stejně tak pořadí ostatních sedmibojařů nám však není známo a viditelné bude vše až po konci Sedmiboje.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *