Nákupní horečka

| Vydáno:
Náš hrad je plný překvapení. Můžete ho navštěvovat celá léta, a přece vás vždy něco zas a znovu „dostane“. Stačí jedna netradiční událost a šílenství může vypuknout.

Na osmou hodinu večerní dne 30. 4. byl ohlášen velký výprodej v Salonu Stříbrná NiT. Tato informace se začala šířit po hradu doslova jako požár. Není divu, salon madam Niam je světově proslulý a její modely jsou originální a vždy dostupné jen v několika kusech. A takto velkou akci nikdo na hradě nepamatoval. Již od dne vyhlášení, tj. 14 dní před samotným velkým dnem, popadla studenty touha rozšířit své konto u Gringottových. Kromě legálních způsobů, jako je účast v soutěžích a kvízech či náročné brigády v Prasinkách, se našly i méně chvályhodné způsoby opatřování hotovosti. Gringottova banka zabránila sérii pokusů o vloupání do kolejních kont a raději z bezpečnostních důvodů na nějaký čas svou pobočku uzavřela. Navenek tak bylo učiněno kvůli časoprostorové trhlině, ale my v redakci Denního věštce víme, kde je pravda.

Jak se blížil osudný večer 30. 4., některé studentky začaly propadat zoufalství. Pokoušely se zastavit veškerý svůj majetek, dokonce i součásti školní uniformy. Toto jednání však bylo vedením záhy odsouzeno.

Konečně zde byl vysněný večer. Madam Niam otevřela dveře svého salonu a dovnitř se začaly hrnout davy lidí. Každého příchozího obklopila nádherná atmosféra. Police a stojany přetékaly oblečením a pilní skřítci neustále doplňovali nové a nové věci. Co jen si vybrat? Na co budou stačit peníze? Zatímco méně majetní studenti se museli rychle rozhodnout pro jednu věc, kterou koupí, bohatší osazenstvo hradu mělo situaci jednodušší. Slečna Any Dawson nadšeně pobíhala mezi regály a snažila se vzpomenout, který kousek již vlastní a který si může s klidným svědomím zakoupit. Profesorka NaSaŠí Jackson si pro jistotu předem vyrobila detailní seznam veškerého oblečení, které vlastní. To bylo velmi prozíravé.

Když se s úderem desáté hodiny vypotácel ze salonu poslední nakupující, madam si konečně mohla oddychnout. Na pultech sice zůstalo ještě několik kousků, ty však čekají na dny budoucí, až profesoři dostanou svou výplatu a studenti odměny za soutěže. Poté již zřejmě nezbyde v salonu ani nitka.

Závěrem bych chtěla velmi poděkovat madam Niam i Tir-na- nog za její obrovské úsilí a nádherné módní kousky, které pro nás připravila. Mé díky patří také slečně Any Dawson, která vypsala sérii soutěží s velmi bohatou odměnou, kterou jsme mohli všichni vesele utratit.

Pro Denní věštec
Indris Elwinor

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *