Kdo se pyšní nejsilnějším famfrpálovým týmem?

| Vydáno:
Famfrpálová sezóna je v plném proudu, každý tým už odehrál alespoň jeden zápas Školního famfrpálového mistrovství. Která kolej disponuje papírově nejsilnějším týmem? A kdo ještě nepředvedl to nejlepší? Ponořte se s námi do světa statistik!

Vývoj famfrpálu mě zajímá i jako vyřazenou hráčku. Když jen trochu vyjde čas, přijdu na zápas aspoň nahlédnout. Po druhé prohře Mrzimoru jsem se rozhodla, že se podívám jednotlivým hráčům na zoubek. Moc mě zajímalo, jestli hra odráží statistiky a funguje tedy „tak, jak má“. Dlouho jsem přemýšlela, jak článek zpracovat, aby byl pro čtenáře poživatelný, nakonec jsem dospěla k tomu, že nejlepší bude postupovat po jednotlivých postech.

Střelci

Nejsilnější střeleckou trojici zatím představil Zmijozel. Andra Tigers (28. úroveň), Hannabell Cavanaugh (27. úroveň) a Samantha Aileen Massey (24. úroveň) k camrálu jen tak někoho nepustí. O tom, že hra jejich snahu plně odráží, jsme se přesvědčili 12. 5. 2018, kdy právě střelci rozhodli zápas proti Mrzimoru. Jemu už pak nepomohla ani chycená zlatonka.

Nepříjemným střeleckým soupeřem se jeví i Havraspár s Eleanor Blackfoot (28. úroveň), Arietty Liellou Minette (24. úroveň) a Ayou Watanabe (19. úroveň). To potvrdil v zápasu proti Nebelvíru, kde padlo 14 gólů (to je ale pořád méně, než za přibližně stejný čas zvládl Zmijozel).

Ačkoli Mrzimor už odehrál dva zápasy, ani v jednom se mu nepodařilo postavit celý „tým A“. Ten by patrně tvořili prefekti Amanda Wright (27. úroveň) a Aaron Livingston (24. úroveň) a doplnila by je Vea Sophie Williams (14. úroveň). Vea je už starší hráčka, ale ještě pořád nenatrénovala 18 000 zkušeností, které by ji poslaly mezi profesionální hráče, v Mrzimoru není takovou poloprofesionální hráčkou sama. Na střelce v Mrzimoru nastupuje také Mischel Binghum (12. úroveň).

Nejsilnější možné trio nám zatím nepředvedl ani Nebelvír. Ideálně by ho asi tvořily Melisa Pestrá (23. úroveň), Mary Elizabeth Thornhill (22. úroveň) a Liana Phillips (19. úroveň). V obou zápasech jedna z těchto top hráček chyběla, a tak se do týmu dostali i Malteen Shawwell a Trixie Deliah Sinclair, hráči „pouze“ s 9. úrovní. Na Havraspár to bylo málo, ale proti Mrzimoru to stačilo, k camrálu se střídavě dostávaly oba týmy.

Brankáři

Nejsložitější je toho času útočit na havraspárskou bránu, kterou střeží Wayna Wayra Tlaloc (25. úroveň). Zajímavý tak jistě bude zápas Havraspár versus Zmijozel, kde se utká nejlepší brankář s nejlepšími střelkyněmi. Ten se odehraje již příští týden.

Silnou brankářku má také Nebelvír. Tady brání Emma Ellie Lewis (24. úroveň). Emma by mohla vyprávět, jak je tento post nevděčný, přes poměrně vysokou úroveň jí střeženou bránu dokázaly obstřelit Havraspár i Mrzimor. Nejeden gól ale Emma odvrátila.

Ve Zmijozelu chytá Besa Bláznivá Rokfortská (20. úroveň). Uvidíme, jestli příště silné zmijozelské střelkyně pustí protivníka k camrálu a Besa se bude moci předvést.

Nelehkou brankářskou situací prochází Mrzimor. Vzhledem k tomu, že Winterlynn Critchflow (22. úroveň), která chytala minulý rok, je toho času u ledu, musela kapitánka sáhnout po Vivian Adamsové (13. úroveň). Vivian patří také mezi starší hráče a v týmu se drží díky nižšímu počtu zkušeností, který ji zatím nepouští do profiligy. Brzy by ji snad mohla nahradit Alex Teerová (10. úroveň).

Odrážeči

Nejnamakanějším duem se zatím blýskl Mrzimor v podobě Sherly WildDragon-CumberBee (24. úroveň) a Eivli SSelene (23. úroveň). To se ale nepodaří vždy, ke hře se tak dostává i Tadäus Trottertickler (15. úroveň).

Ještě silnější dvojku by mohl mít Zmijozel, pokud by nasadil Bibi Anne (28. úroveň) a Elaine Robillard (25. úroveň). Zatím jsme ale na hřišti potkali Elaine a Loralei Silwerin (17. úroveň). Zmijozel má z koho vybírat. Nabízí se i Zpytlehněv Zďáblíkov (20. úroveň) nebo primuska Narcisse Cinerea (18. úroveň).

Nebelvír sází na Theresu Brendi (25. úroveň) a Beteramis Athenodoros (16. úroveň). Beteramis se v zápasech s potloukem zatím příliš nedařilo, podle statistik si daleko více rozumí s camrálem (25. úroveň na střelci).

V havraspáru odrážečské pálky zatím držely Angela QuickBow (23. úroveň) a Mona Phillips (16. úroveň), a tak světlo Školního famfrpálového mistrovství spatřilo zatím zkušenostně nejslabší duo. Nenechte se ale zmást, jestli Havraspár v průběhu Školního famfrpálového mistrovství nasadí i Evanlyn Cooper (25. úroveň), bude to teprve jízda!

Chytači

Nejvíce natrénováno má v tomto směru Edmund Heusinger (27. úroveň). Jeho šance jsou o to větší, že se pyšní i vysokou odolností (51), která ztěžuje shození z koštěte. Pokud se to přeci jen stane, nahradí ho Hazel Jane Morion (21. úroveň).

Stejný kříž (odolnost 51) představuje pro odrážeče i Magdarlene di Facittra (24. úroveň). Pokud se to přece jen stane, nahradí ji Narcisse Cinerea (23. úroveň) nebo Zuzana Malron (21. úroveň).

Mrzimor na chytači operuje Jenny Laylou Gilesovou (24. úroveň), která je ale s odolností 37 dost zranitelná. Záskok jí dělá Chris Jericho (23. úroveň), který je na tom ale s odolností (31) ještě hůře. Mrzimoru se tak i během minulého roku nejednou stalo, že měl oba chytače sražené.

V Nebelvíru je zlatonka doménou Esmeraldy Milagrosa (23. úroveň). Ze všech chytačů má nejvyšší odolnost (52). Její náhradníci jsou Birgitta Runesson a Sebastiane Grande (oba 14. úroveň).

***

Jak vidno, žádný z týmů nedominuje na všech postech, což dělá hru napínavou. Pokud ale nastoupí nejlepší hráči, mírným favoritem se jeví Zmijozel. Překvapením by ale rozhodně nebyla ani výhra Havraspáru.

Na mírného papírového outsidera je tak pasován Nebelvír, tuto pozici ale zápasem proti Mrzimoru od sebe odvrátil. Mrzimor po odehraném zápasu s Nebelvírem nemá nejlepší vyhlídky, poslední zápas ho čeká proti střelecky silnému Havraspáru.

Nejvíce nakonec bude záležet na tom, kdo se na hřiště skutečně v den zápasu dostaví, irituje mě, že i tyto údaje nelze zachytit na papír, ale co na plat, snad i v této podobě článek famfrpálovým nadšencům něco dal!

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Komentáře

  1. Za zmínku určitě stojí další střelci, za Havraspár například Wronka, za Mrzimor pak rozhodně Daria. Nejsilnější možné trio v Nebelvíru by místo Liany měl doplňovat Sebastian nebo Bete, kdyby nebyla na odrážeči.

    U brankářů nevidím Ayu a Rheu. Besa má sice 20. úroveň, nikoliv však na brankáři.

    Loralei má na odrážeči 22. úroveň, 17. má na střelci.

  2. Dovolím si Tě, Vicky, trochu opravit. Nejsilnějším brankářem, co se úrovně týče, jsem v Havraspáru a nejspíše i celé lize, já. Mám již 28. úroveň a na střelci jsem tehdy pouze zaskakovala kvůli nedostatku střelců. Původně jsem tedy brankář a ne střelec. 😉
    K našim střelkyním bych ale zařadila rozhodně Wronku s 22. úrovní. Pokud je však článek brán jen podle odehraných zápasů, což asi ano, protože třeba na střelci u Mrzimoru chybí Daria s 26. úrovní a u Zmijozelu brankářka Rhea s 24. úrovní (Besa je původně střelec), tak chápu, proč tam Wronka není.

  3. Zpytlehněv Zďáblíkov je co se odrážeče týče tajná a nejsilnější zbraň Zmijozelu. Proto vůbec není nasazován, jinak by sundal všechny nepřátelské hráče a nikdo by si nezahrál! 😀

  4. Proč není Sebastian v Nebelvíru na střelci? Vždyť v prvním zápase proti Havraspáru na střelci i hrál?

  5. Ahoj,
    moc děkuji za všechna doplnění, neváhejte další přidávat.

    Vycházela jsem z posledních kolejních tréninků kolejí a zápasů. Wronku a Dariu jako střelkyně jsem po papírech měla taky, na druhou stranu ani jedna z nich se v poslední době neobjevila na kolejním tréninku, podobně jako brankářka Rhea. Přišlo mi zvláštní, že by aktivním hráčům nevyšel ani jeden z kolejních tréninků, proto jsem je do aktuálních sestav nezahrnovala. To ale samozřejmě neznamená, že se nemohou objevit na zápase, v článku jsem se ale opravdu snažila vycházet hlavně z toho, kdo aktuálně kde aktivně trénuje a hraje.

    To je i důvodem, proč jsem dala Ayu do sestavy střelců a ne brankářů – v posledních kolejních trénincích i v zápasu se objevovala výhradně na střelci. I kdyby to později mělo být jinak, nic se nemění na tom, že Havraspár má toho času nejsilnějšího nasazovaného brankáře. A Ayo, v celé lize úplně ne, protože ještě o chlup více má na brankáři natrénováno nebelvírská Theresa Brendi, která se ale v poslední době v soupisce objevuje na odrážeči.

    Naprosto chápu všechny komentáře, jsem za ně moc ráda, znamená to, že článku se dostává pozorných čtenářů, ale mně přišlo docela slabozraké poskládat a naservírovat hráče podle nejlepších úrovní, když skutečnost vypadá jinak, ať už proto, že někteří silní hráči momentálně nehrají, anebo jsou z nejrůznějších taktik nasazováni jinam.

    1. Pokud je to tak, tak asi v pořádku, nicméně to nic nemění na tom, že v článku je několik chybných čísel u úrovní.

  6. V zápase nehrají roli zkušenosti, ale úroveň a tu mám s Ther stejnou. Ale opravdu střelec nejsem. Někdy prostě musíš změnit post pro dobro týmu 🙂
    A jsou hráči, co nehrají na KT, ale v zápasech hrají třeba už od prváku a opravdu si zaslouží mít zde místo. Ale když jsi to brala z tohohle pohledu, asi je to v pořádku…

  7. Za mě je článek skvělý, moc se mi líbí ten pohled z trochu jiného úhlu na hradní famfrpál! 🙂 Díky za něj, ráda jsem si početla. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *