Sedmiboj 2018: 5. kreativní úkol

| Vydáno:
Sedmiboj nás zase nezklamal a nabídnul mnoho krásných vypracování, ale bohužel i tento týden jsme se museli rozloučit s další účastnicí. Diskutovalo se i o návrhu na penalizaci a jeden ze soutěžících zvolil možnost napsat Nevím. Co nám přinesl pátý kreativní úkol?

O pátém praktickém úkolu, ve kterém se míchaly lektvary, jste si již mohli přečíst. Dneska vám však Denní věštec přináší report o kreativním úkolu. Sovy zmizely a hradem se šíří nebezpečná nemoc. Úkolem bylo tentokrát povyprávět o rituálu a připsat i samotné veršované zaklínadlo, které náš hrad od slimáčí chřipky zbaví.

„Přece to již nějak vyřešili, byl to snad Nekro, kdo sovy zase vzkřísil! Kéž by bylo možné dopátrat se rituálu a sovy zachránit. Tvým dalším úkolem bude formou vyprávění onen Nekrův rituál léčby slimáčí chřipky popsat. Součástí rituálu je důležité zaklínadlo, které bylo veršované a dosahovalo délky nejméně 24 veršů.“

Narcisse Cinerea se tentokrát rozhodla vypracovat úkol rozhovorem, který byl čtivý, odlehčený a rozhodně se čtenář u sedmnáctipalcové práce nenudil. Zaujmout mohlo i samotné velmi působivé zaklínadlo, které je jako správné zaklínadlo zahaleno tajemstvím.

S jazykem si pohrála Emma Ellie Lewis. Text je psán slovenštinou, který je ale proložený českými zprávami a zaklínadlem, čímž práce působí reálněji. Emmě stačilo k vypracování okolo patnácti palců, zaměřila se od samotného začátku na podstatné a podložené informace, které následně vložila do pěkného uceleného vyprávění.

Na vypracování Elisy de Lunne mne zaujala především poněkud strašidelná a tajemná báseň. Ta byla obohacena samozřejmě i o zajímavé a velmi originální vyprávění, které si dokázalo krásně zahrát s představivostí čtenáře.

Astoria von Pens odeslala do soutěže stručný a výstižný příspěvek, který však obsahoval všechno, co měl, a u poroty docela uspěl. Dokázala všechno vměstnat na sedm a půl palce, které zaujaly určitě kromě hodnotících i hradní obyvatelstvo. Jak řekl jeden z porotců: „V jednoduchosti je krása.“

Naomi Car Raynolds se nepodařilo odevzdat kreativní část a stala se tak druhou obětí Sedmiboje. Bohužel ani u ní se mi nepodařilo zjistit, co za jejím koncem stojí, a tak nám to může stále zůstat záhadným.

Annie Reprobate prokládala pěkné zaklínadlo i popisy, co se u něj přesně děje, tudíž jsme si mohli celý rituál lépe představit. Porotci trošku váhali, zda je šnečí a slimáčí chřipka to stejné onemocnění, každopádně text jako celek je čtivý a zajímavý.

Z pohledu přímo samotného Nekra vyprávěla Lilian Isabella Rorrs. Je to originálně pojaté zadání a určitě jsou pěkně v příběhy užity informace z historie, které si soutěžící zřejmě vyhledala. Ocenit můžeme i propracované zaklínadlo.

Eivli SSelene se diskutovalo o udělení penalizace, ale nakonec žádnou sedmibojařka nedostala. Sem tam jsme mohli ve vypracování Eivli najít překlep, ale i s nimi dílo působí jako báječné vyprávění, ve kterém je popsán hezky a dopodrobna celý rituál.

Devatenáct a půl palce pergamenu zvládla úspěšně popsat Sherly WildDragon-CumberBee, která se opravdu rozepsala. Báseň střídala s detailním popisem rituálu a v jejím osobitém textu jsme mohli najít také vtipné prvky.

Annie Wise psala z pohledu Nekra a vysloužila si za to od poroty pochvalu. Povedené dílo se dobře četlo, byl uveden i recept a dokonce byl text doplněn i o jiné osoby z dané doby.

Zpytlehněv Zďáblíkov se rozhodl využít možnosti Nevím, a tak se můžeme pouze těšit na jeho další práce a popřát mu spoustu štěstí.

I tentokrát jsme mohli na stupních nejlépe ohodnocených prací vidět čtveřici sedmibojařů. Podle abecedy to byly práce Annie Wise, Lilian Isabelly Rorrs, Narcisse Cinerey Sherly WildDragon-CumberBee.

Pátý kreativní úkol byl prvním, který jsme si nemohli vyzkoušet. O tom, co za tím stálo, nemáme žádné informace, ovšem můžeme se radovat, protože se vedení podařilo stabilizovat famfrpálové hřiště. Do konce Sedmiboje zbývají už jen dva úkoly, co nám ještě přinese zajímavého?

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *