Sedmiboj 2018: 3. kreativní úkol

| Vydáno:
Týden volna utekl jako voda a sedmibojaři znovu stáli před obtížným úkolem: aréna se jim otevřela přesně potřetí. Praktický úkol tentokrát napovídal souvislost s Denním věštcem a žádný ze sedmibojařů s ním neměl větší problémy. S novinovým plátkem však souvisel i kreativní úkol, se kterým se měli popasovat sedmibojaři vzápětí. Jaký byl? A který sedmibojař využil kouzelného slůvka?

Shrnutí třetího praktického úkolu najdete v podrobné reportáži z brku mé kolegyně. Nyní se pojďme podívat na kreativní úkol, se kterým se odvážná dvanáctka v náročném klání musela popasovat.

„Z jedné police ti k nohám dopadne svitek. Rozevřeš jej. Jde o staré číslo Denního věštce, na titulní straně se pouze černým písmem vyjímá titulek: Z.L.O. otřáslo hradem! Tvým dalším úkolem bude prázdné vydání novin doplnit. Formou investigativní reportáže zpracuj důležitou událost hradních dějin – Z.L.O.“

Přesně tato slova byla součástí zadání, které na sedmibojaře čekalo hned po dorovnání výtisků v archivech Denního věštce. Podmínky pro úspěšné splnění a doplnění tisku však byly ještě přesnější: vypracování muselo věrně odpovídat skutečnosti, nesmělo přesáhnout 18 palců a vyskytnout se v něm musely všechny důležité informace.

Kartotéka Sedmiboje nám prozradila po uveřejnění děl hned několik věcí. První zjištění je, že žádná penalizace nebyla v tomto kole udělena, přesto se havraspárská soutěžící Angela QuickBow rozhodla využít možnosti místo odeslání úkolu napsat pouhé „Nevím“ a projít tak bez obav do dalšího úkolu. Stala se tak prvním člověkem, který v Sedmiboji 2018 tuto možnost využil.

Navíc pro způsoby vypracování, která jsou si velmi podobná jak obsahem, tak útvarem, který byl daný, není vhodné vypisovat práce každého ze sedmibojařů zvlášť.

Důležité je však neopomenout, že hradní brána nám prozradila alespoň jména nejlepších tří sedmibojařů v abecedním pořadí. Staly se jimi tři dívky: Elisa de Lunne, Narcisse Cinerea a Sherly WildDragon-CumberBee. Všechny tři zmíněné se v souvislosti s hodnocením kreativního úkolu objevily na hradní bráně už podruhé. Přesné pořadí však není stále známo a bude dostupné až po uzavření a vyhlášení Sedmiboje.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *