Dodávka nových ptáků na PU zvýšila kriminalitu o 350%

| Vydáno:

Vážení čtenáři Denního věštce,
jak jste si možná (ne)všimli, tak včera ve večerních hodinách dorazila do prodejny Mžourov zásilka exotických druhů sov a jiného ptactva. Studenti, zaměstnanci i profesoři, kteří přestali dbát na svou úctu, se tísnili buď přímo v prodejně, nebo se do ní snažili alespoň pomocí loktů a jiných částí těl vecpat. Ti šťastnější si záhy odnášeli do svých pokojů nového zvířecího miláčka.


A právě v tom byl kámen úrazu. Nezodpovědný vedoucí Příčné ulice, John Werewolf, dovolil také prodej strak. A straky, jak všichni víme, jsou známé hlavně svým sklonem ke shromažďování majetku, který jim nikdy nepatřil.
Za těch málo hodin, co straky volně poletují po našem hradě, se ztratilo 30 náramkových hodinek, 15 řetízků, 102 prstenů, 89 různých sponek a 4 náramky. Z tohoto výčtu je zřejmé, že situace zašla příliš daleko. Musím však upozornit, že se jedná pouze o nahlášené případy. Odborníci odhadují, že ve skutečnosti se může jednat až o trojnásobek zveřejněných hodnot.
„Pane Bože! Já husa hloupá! Proč jsem si ten snubní prstýnek nechávala na stolku? Co tomu řekne můj muž?“ naříkala jistá profesorka, která si nepřeje být jmenována. Musím však podotknout, že nebyla sama. Podobné nářky se ozývaly ze všech stran.
Původce celé aféry, tedy známý pan Werewolf, odmítl celou věc komentovat a pouze prohlásil: „To je problém nových majitelů. Ať si své straky pořádně hlídají.“ a zabouchl mi dveře doslova před nosem. Ještě teď ho mám celý odřený.
Musím podotknout, že jednu straku jsem si koupila také. Avšak ne z vypočítavosti a touhy po novém majetku, ale abych měla nějaké podklady pro napsání tohoto článku. Ani ne za deset minut po opuštění klece, mi přinesla jedny úplně nové brýle a Zmijozelskou vycházkovou hůl. Pokud se najdou původní majitelé a budou-li žádat svůj majetek zpět, nechť se hlásí (CENZURA) panu šéfredaktorovi. Ten jim ztrátu rád nahradí ze svého soukromého účtu. do sovince přímo mně – autorce článku – ráda nahradím veškerou škodu! (KONEC CENZURY)
Situace je vážná. Pokud se pan Werewolf nevzpamatuje, můžeme počítat s velkou ostudou.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *