Pouťová trable

| Vydáno:
Kolodějova pouť se bezesporu dá považovat za srpnovou tradici. Spolu se sbíráním dočasných veselých předmětů každoročně vyvstává také hon na sezonní magíky. Jak moc jim letos svědčí obsazení kolejí? A které jsou jen pro fajnšmekry? Čtěte s námi!

Sérii pouťových magíků považuji snad za nejpovedenější ze všech. Líbí se mi jejich pestrost, různorodost a hlavně propojení s dalšími částmi hradu. Když si svou sbírku pouťových magíků zpětně prohlížím, dodnes si vybavuji, že s nasazenými hypnotickými brýlemi jsem bojovala s Ellkou Willovou, pod vlivem Fialového matení jsem našla bombu hnojůvku a k dosažení magíka „Květinář a květinářka“ mi nejvíc zatopila červená růže. Tak moc mě pouťoví magíci chytili za srdce. I proto jsem se rozhodla, že se jim letos podívám trochu na zoubek.

K největším výzvám nepochybně patří už zmiňovaný magík „Květinář a květinářka“. Hon papírové růže obyvatele hradu zaměstnává i několik let. Je otázkou, jestli právě tomuto magíku stále patří prvenství v žebříčku nejsložitěji dosažitelných pouťových magíků. Minulý rok totiž poprvé se svými stánky dorazili také pan Kostička se slečnou Slepičkovou a s nimi také magíci „Skořápkozpytec“ a „Kostkový velmistr“. Získat devět různých akvárií vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti, štěstí a žetonů.

Veselou kratochvílí je také nahánění konkrétních osob pro magíka „Vař kotlíku, vař“. Nezvykle snadné je letos odchytit ducha. Během minulého školního roku otřásly hradem hned dvě tragické události. Šedou barvu nově nosí Martin Matýsek a Marquerita Laux. Oba potkáváme na hradě poměrně často, a tak hon na magíka neutrpí menší přítomností havraspárské dušice ani úplnou absencí ducha mrzimorského.

Velkým bojem rok co rok bývá odchytit kluky z určitých ročníků k zisku magíka „Království palačinek“. Letos ale situace není tak beznadějná. V každé koleji je toho času 9 chlapců, v Havraspáru dokonce 13. Menší problém může nastat s odchycením studenta 4. ročníku. Nyní jsou pouze tři (Aaron Livingston, William Swallow a Zpytlehněv Zďáblíkov). Cenu zlata pak mají studenti šestého ročníku. Jsou jimi Adrian Collet a Martin Lerelin. Studentem 6. ročníku je i „Pan Tečka“, který se nyní (opět) nachází pod žlutou barvou. Vzhledem k nepříliš častému výskytu stoupá i hodnota studentů sedmého ročníku. Ty produkuje jen Mrzimor (Andrew Uroboros a Paul Brewer) a Nebelvír (Alf Wolfmoon a Harry Thorsen).

Zbystřete také při lovu magíka „Skřetí neposeda“. Ne každý profesor je nadšený z přičarovaných ušisek a můžete to ošklivě odskákat.

Za nejkrásnější pouťovou tradici ale považuji obdarovávání perníkovými srdci. Snad i díky srdcím jsem na hradě navázala spoustu kontaktů. Ten, kdo tohoto magíka vymýšlel, má nepochybně srdce na pravém místě.

A jaký pouťový magík je váš oblíbenec? Lovu zdar!

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *