Třetí ročník Sedmiboje

| Vydáno:

Ačkoli se koná na naší škole již potřetí, pro mnohé obyvatelstvo hradu je mezikolejní klání zvané Sedmiboj velkou neznámou. Cílem tohoto článku je přiblížit všem neználkům a zapomnětlivcům, o co v této soutěži vlastně kráčí.

Osobně jsem měl vždy za to, že se jedná o soutěž, která je určena především pro dvanáct soutěžících, kteří mezi sebou bojují o pohádkovou odměnu sto galeonů a mimo jiné i o nemalou část bodů pro svou kolej, jak bývalo zvykem v minulých ročnících, jejímž cílem je ozvláštnit hradní rutinu a rozproudit na škole typický sezónní druh aktivit, mezi něž patří především držení palců svým favoritům.
Doslechl jsem se však, že letošní ročník bude mít charakter, který se dle mého názoru od těch minulých celkem zásadně liší. Předkládám doslovnou citaci hlavního organizátora Sedmiboje, profesora Krise Glowra: „Ale nejhlavnější věc Sedmiboje je, aby se koleje dokázaly sblížit. Není důležité vyhrát, ale účastnit se. Na to pamatujte. Nenávist a chtivost vám k vítězství nepomůže.“
Ano, vskutku hluboké myšlenky, v jejichž naplnění všichni doufají a především věří…

Co se dále ví o letošním ročníku Sedmiboje?

Například to, že systém přihlašování bude stejný jako v minulých ročnících. Jak vlastní výběr širších kandidátů proběhne, má v režii vždy vedení příslušné koleje. Z tohoto výběru však musí vyjít pět krát čtyři schopných jedinců v rozmezí od 2. do 7. ročníku, kteří by byli schopni a ochotni svou kolej reprezentovat v tak náročném klání, jakým Sedmiboj bez diskuzí je. Jejich jména jsou následně vhozena primusem do poháru Sedmiboje, který, až nastane vhodná chvíle, vyjeví dvanáct šťastlivců (případně možná nešťastlivců) – z každé koleje tři – jež se Sedmiboje zúčastní.

Dále zůstává stejný i systém hodnocení. To má zcela v rukou čtyřčlenná porota, jejíž každý člen vždy po skončení úkolu seřadí všechna anonymně zaslaná vypracování za sebe dle kvality. První v pořadí získá dvanáct hvězdiček, poslední hvězdičku jedinou. Celkové výsledky jsou dány součtem hvězdiček od všech čtyř porotců za všech sedm kol.

Nu, a o mnoho více se toho oficiálně neví. Tajní redaktoři Denního věštce však exkluzivně pro náš plátek zjistili, že fáma ohledně sfingy není výmyslem, ale skutečností! Máme potvrzeno, že ji profesor Glowr z Egypta vskutku přivezl. Údajně je držena v podzemí naší školy, kde hlídá hodnotné odměny, o nichž organizátoři klání tak zarputile mlčí…

Závěrem mi ještě dovolte upozornit na to, že pokud se Sedmiboje ať již z jakýchkoli důvodů účastnit nemůžete a možnost získat věčnou slávu a bohatství vám je zapovězena, máte příležitost získat alespoň slávu a bohatství pomíjivé. Mluvím samozřejmě o soutěži SEDMIBOJ – Zástava, kde má každý možnost navrhnout novou zástavu a zapojit se tak do oné obří mašinérie Sedmiboje na vlastní kůži.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *