Čína hlásí masivní úbytek tlustočervů

| Vydáno:
Není to ještě tak dávno, co čínské oddělení Ministerstva mělo problém s přemnoženou kolonií tlustočervů. Kouzelní obyvatelé z této oblasti v minulém půlroce nahlásili přes několik set útoků tlustočervů směrem k mudlům, kdy tlustočervi vyžrali přes několik polí s mudlovským salátem a hlady se vrhli i na jejich slaměné chatičky. Pojďme si říct více o celé situaci!

Kvůli přemnožení těchto odporně slizkých tvorečků se ředitel pro odboj se škůdci Pcho Chuiang rozhodl, že je potřeba tyto tvory lehce eliminovat a počty snížit. Byl najat Ernešto Skorapnica, který dorazil až ze severu samotné Slovenské republiky, která se nachází ve středu Evropy.

Ernešto Skorapnica je velice významný hubitel v oblasti zahradních škůdců. Vyrobil velice silný plyn, který měl tlustočervy eliminovat a počty snížit. Dle všeho plyn ještě nikdy netestoval. Čína byla ochotna tento risk podstoupit. Neobešlo se to samozřejmě bez komplikací. Tlustočervi začali hynout po tisících a nakonec v celé Číně zbylo jen nízké procento, které bylo schopné se kopulovat a dále se množit.

Nezvyklý úbytek tlustočervů měl velký vliv na místní ekonomiku. Spousta kouzelnických farem zaměřujících se na podnikání v oblasti tlustočervů je na pokraji krachu.

„Je to nespravedlivé, že? Taková velká ztráta. Nikdo mi to nikdá neproplatí. A já tak přijdu o svůj příbytek a majetek, kterej budoval ještě můj děd,“ stěžuje si Chio Nemakama.

„Má to neskutečnej dopad i na nás alchymisty. Nemáme čím pořádně zahušťovat lektvary. Sliz z tlustočerva je také neskutečně předražený, protože ho dovážejí až ze zahraničí. Naší kvalitě se navíc nemůže rovnat. Evidentně své tlustočervy řádně nekrmí!“ stěžuje si Bo Chan Čumi Jendal, která už přes několik let vlastnila úspěšný obchod s lektvary. Nyní i její živnost však začíná krachovat.

Zahraniční sliz je neskutečně drahý kvůli dovozu, proclení a samozřejmě i připočtenému DPH. Spousta kouzelníků se uchyluje i k nákupům na černých trzích. I zde je však cena přemrštěná. Jeden z těch nejlevnějších slizů, který je možno si pořídit, stojí i okolo deseti galeonů.

Čína je z nedostatku tlustočervů nespokojená. Ministerstvo se pokouší v co nejrychlejší době obnovit populaci tlustočervů. Kdoví, jak dlouho potrvá, než se populace tlustočervů obnoví. Samotný ředitel Pcho Chuiang předpokládá, že to bude v nejbližích pěti měsících.

Pro Denní věštec
Levandule Lístka Heřmánková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *