Podzimní obrázkovaná – vyhodnocení

| Vydáno:
Podzim v Denním věštci jsme završili obrázkovanou. Byli jsme velmi zvědaví, zda se najde někdo odvážný, kdo se se všemi těmi záludnými obrázky popere. Co myslíte, našel se? Chcete-li vědět, jak soutěž dopadla, čtěte dále!

Tím hlavním, co soutěžící ke své práci potřebovali, byl obrázek lišky v podzimní přírodě, která střežila dvacet různých symbolů.

Zde jej máte k nahlédnutí:

Úkolem soutěžících bylo tyto symboly do jednoho pojmenovat a vyškrtat deset těch, které začínají na stejné písmeno. Tím hledaným písmenem bylo K. Slova, na která soutěžící použili evanesco, byla tato:
kámen, klíč, kniha, kočka, kopretina (květina), kostra, koště, kotlík, křídla a kůň.

Po dobře použité formuli evanesco zbylo soutěžícím přesně deset slov. Na obrázku každého z nich bylo písmeno. Tato slova bylo třeba seřadit tak, aby vždy ta, která následují, začínala na písmeno, na které slovo před nimi končí. Tímto seřazením se soutěžící dobrali k tajence: ZIMA ZAČÍNÁ.

Soutěže se zúčastnili celkem čtyři stateční. A ráda oznamuji, že všichni svou práci odvedli na výbornou. Potlesk si zaslouží:
Alex Teerová
Hekatea Centaurix
Martin Javor
Patricia Baloure

Každý z nich si za své počínání odnáší dvacet šťastných srpců zastupujících dvacet obrázků, se kterými zápolili.

Tajenka naznačila, co nás v Denním věštci čeká nyní. Zima začíná. A začíná nejen v článcích, ale také v soutěžení. Ráda tedy odkazuji na tradiční vánoční králičkovskou soutěž (odkaz) a na zimní zápolení, které započne již brzy!

Pro Denní věštec
Niane z Libelusie

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *