Den vlasů, nejdivnější hradní svátek

| Vydáno:
Magické datum 12. 12. tradičně patří Dni vlasů. Tedy patří. On ten den nebývá vlastně vůbec ničím zvláštní. Je otázkou, jestli si událost, která svátku předcházela, vůbec svůj den zaslouží. My se ale dnes minimálně podíváme vlasům na Příčné ulici trošku na zoubek a nebyla bych to já, kdybych si nenašla nějakou statistiku. Tak si odhrňte vlasy z očí a pojďte s námi číst!

Dnem vlasů si připomínáme událost, která se stala v roce 2006. Tehdy všem obyvatelům hrady vypadaly vlasy a k tomu všemu bylo uzavřeno Kouzelné kadeřnictví. Tohle martyrium trvalo celý týden, během kterého madam Malkinová asi řádně trhla na čepicích.

Od té doby si Den vlasů nikdy nezasloužil zvláštní pozornost vedoucích Příčné ulice napříč věků ani řadových obyvatel hradu. Nové účesy, které přibývají poskrovnu, se vždycky objevily v nějaký „obyčejný“ den. Větší proměnou prošlo Kouzelné kadeřnictví v lednu 2010, kdy byla nabídka rozšířena o desítky nových účesů. Pár nových účesů a hlavně nové barvy stávajících účesů byly přidány také v červenci 2012. Od té doby ale nabídka Kouzelného kadeřnictví stagnuje. Novinky chystala ještě minulá vedoucí Příčná ulice Selena Enail Smithová, těch jsme se už ale nakonec nedočkali. Nic prozatím nenasvědčuje tomu, že by letos mělo být něco jinak.

I tak je ale stále z čeho vybírat. Jsou ale účesy, které jsou jednoduše oblíbenější. Někteří z nás zůstávají i léta letoucí věrni jedinému účesu. Víte, které jsou aktuálně ty nejpoužívanější mezi zaměstnanci?

Mezi dámami je aktuálně v kurzu dlouhý cop v blond. Pyšní se jím profesorky Anseiola Jasmis Rawenclav a Niane z Libelusie. Sluší i tmavě fialové Marylin Cuthbert. Spousta zaměstnankyň ale vítá adventní čas s ovázanou hlavou.

Byť mají muži omezenější výběr, potkat zaměstnance se stejným účesem není právě snadné. Stejný rozcuch nosí bývalý vedoucí Příčné ulice Ernie Cihlička a kolejní ředitel Nebelvíru Oliver McCollin. S totožným účesem si vykračují i bývalý ředitel školy Matthew Whitecrow s tím současným Nimrandirem Elénére. Snad abychom si je spletli.

Kdo se po kom opičí? A který účes je ten váš nejoblíbenější, měníte je často? Budu moc ráda, když se o své názory podělíte v komentářích.

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *