Závěť Malkinové byla zfalšována! Kdo zdědí slavný butik?

| Vydáno:
Je to něco přes měsíc, co madam Malkinová uzavřela svůj obchod. „Od 1. 11. 2018 je butik z technických důvodů uzavřen. Děkuji za pochopení!“ hlásala cedulka na dveřích butiku. Byť madam Malkinová odmítla záležitost blíže specifikovat, nikdo nepochyboval o tom, že za technickými důvody se skrývá zdravotní stav obchodnice. To se o týden později potvrdilo, když se na dveřích butiku objevilo parte. „Odpočívej v pokoji, vzpomínají sestřenky Annie a Joddie.“ Módní svět byl na nohou. Kdo jsou Annie a Joddie, které se postaraly o pohřeb Malkinové? Jodie Clark brzy situaci objasnila. „Jsme nejbližší příbuzné a závětní dědičky.“ Před týdnem noviny zveřejnily reakci rozzuřené sestry Malkinové Grace. „Závěť je podvrh, podpis na listině v žádném případě nepatří mé nebohé sestře,“ což se jí podařilo prokázat. Rozpoutala tak nevídané drama. Jsou ještě bližší příbuzní? A opravdu se Malkinová nepostarala o budoucnost butiku?

Madam Malkinová se nikdy nevdala. Ze zákona tak jako dědička připadá v úvahu její sestra lékouzelnice Grace Poljakova, která žije se svou rodinou v Rusku. Pravděpodobnost, že by ona sama obchod převzala, je prakticky nulová. Její dědické nároky by mohly být prolomeny závětí nebo dědickou smlouvou (což je poměrně nový institut, který se prakticky nepoužívá). Předložená závěť ale neobsahovala vůli madam Malkinové. Joddie Clark a Annie Angel tak hrozí i dva roky v Azkabanu. „Dvě ženy jsou stíhány, neboť se dopustily zavrženíhodného činu proti zůstavitelčině poslední vůli. Jedná se o neuzavřenou kauzu, bližší informace tedy zveřejníme později,“ potvrdila Josephina Black, mluvčí Odboru pro uplatňování kouzelnických zákonů.

Grace Poljakova se poté, co prokázala, že závěť je podvrhem, k dědictví ani hamižným příbuzným dále nevyjadřovala. Patrně se jedná o skutečné sestřenice, které se v minulosti také pokoušely prorazit se svými módními návrhy, ale neúspěšně, o úspěchu madam Malkinové si mohly nechat jen zdát. Noviny zveřejnily i informaci, že se Malkinová měla se svými sestřenicemi dokonce soudit kvůli napodobení její obchodní firmy.

Co tedy bude se slavným butikem dál? Je možné, že ho odkoupí slečna Ella Goodmanová. „Ráda bych pokračovala pod prověřenou značkou madam Malkinové, věřím, že se s dědici domluvím,“ hlásá ambiciózní módní návrhářka. Dědici dostanou ale minimálně ještě jeden další návrh, co se slavným butikem dál. Možné je i spojení s butikem Twilfitt a Tattings. „Podnikli jsme už určité právní kroky,“ nechali se slyšet majitelé konkurenčního módního salonu. Jejich vyjádření vyvolalo další rozruch a také další otázky. Jaké kroky mohli podniknout, když doposud není uzavřeno dědické řízení? Existuje ještě další závěť, v níž figuruje slavný salón jako odkazovník? Tato varianta vypadá velmi pravděpodobně. Odkazovník není dědicem (neplynou mu z dědictví žádné povinnosti jako např. obstarat pohřeb nebo hradit odměnu za projednání dědictví), pouze z pozůstalosti něco získává. V tomto případě by to mohla být třeba obchodní firma anebo „jen“ prostory, které byly dlouhá léta spojeny se slavným butikem.

Jedno je jisté. Takový konec, odporný boj o dědictví, si vlídná a nekonfliktní madam Malkinová jistě nepřála. Pokud ještě nestačila vychladnout, jistě se obrací v hrobě. Anebo naopak v klidu spí, protože budoucnost butiku si právně pojistila? Brzy budeme moudřejší.

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *