Silácký ring – příprava do Soubojového klubu

| Vydáno:

Jak jste si mohli přečíst v článku „ Silácký ring – zkáza kouzlení, ušlechtilá zábava, nebo jen nevinné pošťuchování?
(26.04.2010)
“, tak vyšší ročníky se pouštějí do bitky „kdo víc vydrží“ s těmi méně zkušenými (rozumějte mladšími). Ale na druhou stranu – kde jinde se mají naučit vzdorovat někomu, kdo již kouzla studuje nějakou dobu? Je pravda, že jsou používána nejen kouzla, ale i fyzické násilí, ale život není růžový; často je po Salazarovsku.



Problematika ubližování děvčatům, které praktikují chlapci, se řeší již nějakou dobu v mudlovském světě, ale my nejsme mudlové, my jsme kouzelníci. Je jakási kouzelnická etiketa (kterou já nikdy nestudovala), která se však využívá převážně v Soubojovém klubu, který je zpřístupněn od třetího ročníku. Silácký ring nás má naučit, že když vydržíme i ty slimáky za hábitem, tak obstojíme i v Soubojovém klubu.

V Siláckém ringu se používají párátka, a tak je zřejmé, že zde se nemůže stát nic nebezpečného. Troufám si tvrdit, že Řachavý Petr a Laboratoř je mnohem nebezpečnější než Silácký ring.

Zeptala jsem se, jak to s tou nebezpečností na hradě vidí druzí (nejvíc –> nejmíň):

Narcissa Teacherová
seřadila míru nebezpečnosti takto (Soubojový klub však ještě neměla možnost vyzkoušet):
4) Soubojový klub, 3) Laboratoř, 2) Řachavý Petr, 1) Silácký ring

Anna Barberová má však jiný názor, opět ale není Silácký ring tak nebezpečný:
4) Soubojový klub, 3) Laboratoř 2) Silácký ring, 1) Řachavý Petr

Zajímavý pohled na celou situaci má i Kate Resea, jejíž doslovná odpověď zní:
Podle nebezpečnosti způsobené hradu nebo nám? xD

Pokud hradu, tak: 4) Laboratoř, 3) Soubojový klub, 2) Silácký ring, 1) Řachavý Petr (když se Petr naštve a řachá po celém hradě :D)

A pokud nám, tak: 4) Soubojový klub/Silácký ring (no, oni ti žraví slimáci a šlapání na kuří oka…) 2) Řachavý Petr a 1) Laboratoř (stačí přidat něco špatně a může nám být jedno, co se nám stalo. xD)

Profesor Amon Revan Travt , kouzelník s nadhledem, odvětil bez dlouhého rozmýšlení:

4) Laboratoř, 3) Soubojový klub, 2) Řachavý Petr a 1) Silácký ring

Zajímal mě též názor madam Letitie te Tiby, jelikož je nevídanou kouzelnicí a denně se potýká s nemocnými studenty, profesory a zaměstnanci školy (cituji):

So skúseností ošetrovateľky viem, že najviac úrazov vyžadujúcich liečbu (presnejšie pacientov, ktorí sa na mňa obracajú so žiadosťou o pomoc) pochádza z laboratória. Preto by som toto dala na prvé miesto.
Ovšem pri použití vhodných ochranných pomôcok môže byť príprava elixírov v školskom laboratóriu celkom bezpečná.

Na druhé miesto postavím súbojový klub – aj po niekoľkých vyčerpávajúcich súbojoch je človek vyčerpaný a rád siahne po energizujúcom liečive.

Rachotiaci Peter vám len začadí tvár. Stačí sa opláchnuť studenou vodou alebo cvhíľu počkať a ste ako pred tým.

Silácky ring by sa hádam zdal hrubý a nebezpečný. Ale keď si pozriete zápasníka po boji, nevidíte nijaké potiaže a ani nepočuť, žeby sa sťažovali na nejaké zdravotné problémy. Preto by som ring dala na koniec rebríčka napriek tomu, že také žravé slimáky za hábitom, alebo zápis do bonzbločka môže byť dosť nepríjemný. Ale zdá sa, že nie zdraviu nebezpečný. 🙂

Ale tak ako pri všetkom, musím podotknúť, že nebezpečenstvo úrazu hrozí vždy a všade. Preto prosím, buďme opatrní, nech už robíme čokoľvek.

A jaký je závěr? Ač se nám může zdát Silácký ring nelidský, to my si volíme, zda budeme bojovat (a tím se vystavujeme riziku, že přijde onen sedmák a třeba nám to i natře) a ten, kdo přijímá výzvu – no, ví, do čeho jde, a očividně stejně jako jeho protihráč počítá s výhrou. Stále patří Silácký ring mezi ty nejméně nebezpečné aktivity u nás na hradě (máme tu samozřejmě ještě další číhající nebezpečí – Zakázaný les, Apatyku, setkání s profesorem Werewolfem při úplňku či s nevyspalým panem ředitelem…). A pokud by každý chlapec měl před dívkou sklopit hůlku, tak věřte, že by chlapi byli našimi otroky. 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *