Přestaňte plnit své povinnosti! Hlavní lesník to taky nedělá…

| Vydáno:


Vážení čtenáři Denního věštce,

možná vám neunikl jeden malý – takřka nepatrný detail. Výprav do Zakázaného lesa je po čertech málo. Víte, ono je těžké uspokojit všechny zájemce o tento netradiční zážitek, když samotný hlavní lesník se rozhodl zřejmě stávkovat.

Veldrin Midgard, zasloužilý pracovník Hogwarts, si zřejmě myslí, že by nám mělo být ctí pouhé pomyšlení na to, že se na naší škole občas ukáže. Na své povinnosti jako jediný může klidně kašlat a nic se nestane.

Školní řád, bod 4.12
„…jeho povinností je upořádat minimálně JEDNOU měsíčně veřejnou výpravu.“

Je opravdu takovým problém vzít do lesa na pár desítek minut bandu studentů? Zřejmě ano.
Denní věštec na tuto skutečnost již jednou poukazoval. Chcete znát výsledek? Místo toho, aby se pan Midgard nad sebou pořádně zamyslel a uspořádal výpravu, aby nám všem zacpal ústa, tak napsal tzv. Otevřený dopis v němž píše: „To že výprava není napsaná v Lesní knize neznamená, že výprava nebyla.“ Je to však pravda, nebo vrchní lesník kecá? Není náhodou jeho povinností udělat o proběhlé výpravě zápis, aby se předešlo jakýmkoliv problémům? Kdo tedy na koho hází špínu? Šéfredaktor Denního věštce na nebohého a utlačovaného pana lesníka, nebo pan lesník ve své drzosti se ještě snaží kopat všude okolo sebe?
Toto chování by se dalo možná tolerovat u obyčejného pracovníka, ale od někoho, kdo šéfuje Zakázanému lesu, bych očekávala alespoň nějakou úroveň.
Pokud si tedy myslíte, že nemusíte psát úkoly, můžete mít mínus sto bodů a nic se vám nestane, tak máte naprostou pravdu. Když pan hlavní lesník nemusí celé dva měsíce uspořádat jedinou výpravu, vy také nemusíte studovat, opravovat úkoly, schvalovat soutěže, doplňovat zboží na Příčnou ulici…
Na konec bych ještě ráda upozornila na jeden nepatrný detail. Vzhledem k tomu, že jistí lidé vynáší projednávané téma za Studentské rady, pan Midgard byl varován. Uspořádal proto 30.4. jednu výpravu. Je pěkné vědět o tom, že i u nás se nachází práskači a podobné existence. Naštěstí není těžké uhodnout, kdo mohl být tímto donašečem. Aspoň se poučíme do budoucnosti. Jistá témata není dobré probírat dokonce ani v radě. Tímto bychom chtěli dotyčnému pogratulovat a ujistit ho, že tak hloupí už nikdy nebudeme.

Primusové: Lucy Koralka
Prefekti: Elanius Aine Neil, Vicky Charmant, Bilkis Blight, Christina von Luna
Sophia Glis Glisová

Komentáře

  1. – Ne, že bych se chtěla zastávat toho domnělého donašeče, ale pokud vím, jsou na hradě i obyvatelé s…ehm… „křišťálovou koulí“… A ti nejenže donašeče nepotřebují, ale někteří z nich i při minulé aféře ukázali, že pana lesníka si tu chtějí udržet za každou cenu. 😉 Ale samozřejmě nevím nic… Takže můžu jenom spekulovat.
    A pod článek bych se klidně podepsala také… A bylo by fajn, kdyby se s tím něco udělalo. Sice jsou Hog pořád tak trochu „hra“, ale když mám povinnosti, tak je mám plnit anebo je prostě nemít. 😉
    Ta výprava jakožto „předreakce“ mě pobavila. (Jinak mně to nikdo nedonesl, jenom jsem si četla VSku, když se to tam několikrát „nenápadně“ náznakově řešilo, že by to došlo i polovičnímu trollovi, tj. nemuselo to dojít jenom mně ;-)))
    A ten otevřený dopis v Lese jsem objevila už před nějakou dobou a přišel mi opravdu dost ubohý. Jak jsem se doslechla, tak se prý v adminu profesorům normálně ukazuje, komu jdou výplaty a když někdo výplatu za výpravy nedostane a někdo jiný ano, tak je asi jasné, jestli je ten první někdo dělal nebo nedělal. 😉 (neslyšela jsem to od úplně řadového profesora, takže je možné, že to nevidí úplně všichni, ale minimálně část z nich ano) A říkat může cokoliv. =)

  2. šéf – S článkem souhlasím, až na maličkost: Pan Midgard Zakázanému lesu rozhodně nešéfuje 😉 Víte, co je v tom lese nebezpečných tvorů? Bylo by směšné tvrdit, že jim nějaký nepatrný bezvýznamný človíček šéfuje. Vlastně se mu nedivte, že se tam bojí chodit 😉

  3. – Mě by nevadila menší četnost výprav,ale ta rychlost a trochu nedotaženost výprav. Už ani rostlinky se pořádně nenajdou.

  4. jen bych honem upřesnila, – že nejsem prefektka a rozhodně se za ni nemíním vydávat! Na požádání signatářů jsem se ale připojila k tomuto článku svým podpisem, protože se mi také stav průvodcovské služby nelíbí: P. Veldrin své povinnosti neplní a na výtky reaguje arogantně. Něco jiného by bylo, kdyby slušně vysvětlil, že z nějakých např. mudlovských důvodů má nedostatek času… patrně si myslí, že když je lesních průvodců nedostatek (což zřejmě je!), tak mu projde vše. Je to rozhodně špatný příklad pro ostatní.

  5. – Ale tedy takto házet špínu na les… stydět byste se měly, dámy! =DD To, jak to v lese funguje, záleží přece pouze na lesnících, to oni si určují pravidla a nikdo jiný – ani školní řád se na ně nevztahuje! Kdo by se jim odvážil do toho mluvit? Studentská rada snad? Nemožné… =)
    (Tím ale nic proti Samovi, toto je jen parafráze, nic víc, vážně to berte jen z poloviny…)

  6. – no, nebudou lesníci, nebude les.
    já radši lesníky (tolik chlapů tu zas nemáme…)

    slyšela jsem názor, že někdo chce do lesa jenom kvůli magíkům. to spíš zrušme příslušného magíka, než naše lesníky:)

  7. Ehm – Takový pěkný linčování 🙂
    Ale co, každej se baví jinak…:)
    Jinak, když tak moc čtete vývěsku v lese a tak se o to zajímáte, tak ste si tam snad přečetli, že výpravu si můžete objednat, tak kdyby někdo projevil aspoň trochu zájmu a požádal o nějakou tak by se sem tam do lesa i juknul.
    Nemůžete se mi divit, že když je nezájem o výpravy tak nejsou.
    S pozdravem a smíchem
    Veldrin

    1. Re: Ehm – Jistě… Takže analogicky – pokud nemá profesor výklad, je to vina studentů, že si o něj nepoprosili. Geniální myšlenka, skoro by se dalo i říct, že přímo z Lesa. ;-))

  8. – Milý Filínku, v lese se neučí, výprava j bonus, ne u čení, ne výklad ne nic takovýho podobnýho, chápeš?
    Pokud někdo chce do lesa, nejlepší způsob je zažádat o výpravu. Pokud není žádná snaha tak se nemůžete divit že nechodíte do lesa…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *