Nová kategorie UNC – Brk sympatie

| Vydáno:
V úvodním článku k Udílení novinářských cen avizovala autorka, Nerys Heliabel Ghostfieldová, novou kategorii. A věřte mi, nebyla to novinářská kachna! Chcete se o nové kategorii dozvědět víc? Pak čtěte dál!

Když projekt ustrne na mrtvém bodě a nevyvíjí se, ztrácí jiskru. My jiskru ztratit nechceme, a proto se snažíme udržovat Udílení novinářských cen stále mladistvé a svěží. Položili jsme si otázku: Co zajímavého přidat či změnit, abychom se neopakovali? Odpověď na sebe nenechala čekat. Prvotní impuls vzešel z práce náležité kouzelnické úrovně slečny Arietty Liella Minette. Tento nápad byl potom patřičně zkoumán ze všech různých úhlů a stran a brzy to přišlo – zrodil se Brk sympatie!

Brk sympatie je nová kategorie, která stojí zcela mimo všechny ostatní. Je jedinečná, a proto i způsob, jakým se dostaneme k vítězi, bude zcela speciální – už jen tím, že na zvolení se budou podílet čtenáři i odborná porota.

ZAČÍNÁME…

Brk sympatie je ocenění pro toho, kdo v daném roce udělal pro hradní novinařinu něco, co vás zaujalo, řekněme něco… neotřelého a osobitého. Každý z vás může nominovat kohokoliv za cokoliv. Nesmíte nás ale brát zase tak úplně doslova. Nominovat někoho s argumentem Ona Anička moc hezky píše a je to má kamarádka! je sice velmi hezký projev přátelství, nicméně v konkurenci neuspěje. Co vše tedy může být důvodem k nominaci? Možná chcete ocenit nejlepšího sportovního novináře na hradě. Možná vás někdo zaujal tím, jakou píše vtipnou módní kritiku. Nebo třeba obdivujete práci některého ilustrátora. Samozřejmě ale můžete popustit uzdu své fantasii a nominovat někoho za největší počet článků dodaných po deadlinu nebo za nejdelší články vůbec. Už vás někdo napadá?

JAK PROVÉST NOMINACI?

Pokud jste přišli na někoho, koho byste nominovat chtěli, nebo pokud se teď trápíte, že máte tipů víc, máme pro vás dobrou zprávu – v tomto roce může každý na hradě nominovat až 2 lidi.

Sepište tedy rychle svou nominaci. Měla by obsahovat jméno jednoho či dvou lidí, které nominujete, a důvod proč. Dejte si záležet: nominace nemusí být vůbec dlouhá, ale musí být jednoznačná a srozumitelná.

JAK POSLAT NOMINACE?

Vaše nominace by měly směřovat do zvláštního sovince UNC. Jeho adresa je: sovinec
(jinak též: UNCTEČKAhogwartsZAVINÁČgmailTEČKAcom).

Termín pro nominace je velmi krátký: 31. ledna 2019 včetně.

CO SE BUDE DÍT S NOMINACEMI DÁL?

Hlasovat pro množství nominací, které dojdou, by nebylo vůbec snadné. Proto ve chvíli uzavření nominací nastoupí odborná porota UNC, jejíž složení se dozvíte z bloků a z článku s nominacemi v odborných kategoriích. Každý z porotců bude mít k dispozici dvanáct žolíků. Proč dvanáct? Protože od UNC do UNC je přesně 12 měsíců. Po odhlasování se všechny nominace seřadí podle počtu žolíků, které dostaly. Dvanáct nejúspěšnějších nominací postoupí do finále.

FINÁLE

Všech dvanáct finalistů bude představeno ve speciálním článku, ve kterém bude přiložen i hlasovací lístek. Díky němu bude moct každý obyvatel hradu udělit jednomu nominovanému hlas. Kdo se probojuje až do samého konce? Kdo a za co získá nejvíc hlasů? Kdo si odnese historicky první ocenění Brk sympatie, speciální diplom, pečeť a finanční odměnu? Na to si budeme muset všichni ještě pár dní počkat!

A PROTOŽE JE OPAKOVÁNÍ MATKA MOUDROSTI…

Za zajímavý a originální novinářský počin můžete do 31. ledna 2019 včetně nominovat až 2 šťastlivce na adrese uvedené výše.

Velmi se těšíme na vaše nominace!

Pro Denní věštec
Niane z Libelusie

Published by

Niane z Libelusie

Ó velké Mango a občasná redaktorka Denního věštce. Začínala jako šéfredaktorka a redaktorka nebelvírského kolejního časopisu Lví tlapou (6 školních let), po změně barvy hábitu na profesorskou fialovou se zaměřila mimo jiné na výuku šéfredaktořiny. Denní věštec vedla několik let. Je proslulá články, které neberou konce, popíjením niokaa a velkou zásobou obracečů času, které nefungují, takže je věčně v časovém skluzu. Tvrdí o sobě, že má místo hlavy cedník (přeloženo: zapomíná). Nejraději píše čarointerview a reportáže a z pozice čtenáře ji nejvíc baví články ve stylu Lenky Láskorádové a cokoliv, co navodí kouzelnou atmosféru série knih o Harry Potterovi.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *