Na návštěvě ve zvířecím útulku

| Vydáno:
Jak už všichni ví, u nás v Godrikově Dole se nachází krásný útulek. Je plný roztomilých tvorů i milých pečovatelů. Nahlédněte spolu se mnou do zákulisí práce v útulku.

Náš hradní útulek snad není třeba představovat. Nachází se v malebné vesničce blízko hradu, v Godrikově Dole. Kdyby ho přece jen ještě někdo nenašel, stačí jít kousek na sever od radnice a jsme zde.
Útulek z dálky působí jako obyčejný domeček kteréhokoli z obyvatel. Zdání ale klame, a tak v této budově nalezneme něco jiného.

Vydala jsem se tedy na cestu zasněženou vesnicí, nezapomněla jsem navštívit pár fialových a nakonec jsem došla do útulku.

Hned, jak jsem vešla dovnitř, když na můj příchod personál upozornil malý zvoneček nade dveřmi, mě uvítala mile vyhlížející paní správkyně. Představila se jako Alexa Foxová a vydaly jsme se spolu na obchůzku.

Paní Foxová mi hned ze začátku ukázala místo, kde je ubytovaná ta spousta mazlíčků. Všichni sice žijí v klecích, ale nemusíte se bát! Díky dotacím Ministerstva kouzel si žijí opravdu v luxusu. Pár jsem si jich pohladila a to vám určitě doporučuji – zastavte se někdy v útulku a nakrmte, umyjte či se alespoň postarejte o některé ze zvířátek. Věřím, že tím uděláte radost nejen pečovatelům a zvířátkům, ale i sobě.

S paní Foxovou jsme si následně prošly i další místa, která v útulku naleznete. Navštívit tak můžete i malý obchůdek, ve kterém si za štístka – malá razítka, která dostanete za splněné přání svého mazlíčka či některého zvířátka z útulku – můžete koupit všemožné užitečné věci. Ať už violínovou esenci, magickou přísadu do lektvarů, kterou jistě využijete, nebo například chovatelskou licenci, jejíž získání je velmi náročné, za námahu to ale stojí – odměnou vám je kromě dobrého pocitu i možnost chovat mazlíčky, kteří jsou na chov o dost náročnější.

Na své prohlídce jsem nakoukla i do místa, kde si můžete mazlíčka dokonce koupit. Nejčastěji zde naleznete krysí mláďátka, o která se zde starají, než je někdo zakoupí, ale při troše štěstí zde najdete i žabí a šnečí vajíčka či dokonce hafoní štěně.

Nakonec mi paní Foxová ukázala i místa, kam se jako běžný návštěvník nedostanete. Obhlédla jsem tak i místo, kde pravidelně kontrolují stav zvířátek a ošetřují jejich případná zranění. V útulku se nachází také velká koupelna a dokonce i herna, ve které se mohou mazlíčci bavit. Vše bylo čisté a moc pěkné, takže se nikdo nemusí bát, že o mazlíčky není v útulku dobře postaráno.

Nakonec má „paní průvodkyně“ svolila a mohla jsem s ní udělat rozhovor do Denního věštce. To si ale přečtěte sami:

Denní věštec: Paní Foxová, můžete nám sdělit, zdali je práce v kouzelnickém útulku náročná?

Paní Foxová: Ač se může práce v útulku zdát jako jednoduchá, není tomu tak. Chce to dosti trpělivosti, mnoho znalostí a hlavně ochotu pomáhat a pečovat. Člověk by měl mít dobré srdce, aby nemohl zvířátkům ublížit.

Denní věštec: Pokud se někdo chce stát pečovatelem v útulku, jaké jsou podmínky pro přijetí?

Paní Foxová: Člověk, který se uchází o práci v našem útulku, by měl být hlavně kouzelník. Protože se o zvířátka staráme i s použitím kouzel, bylo by nevhodné, kdyby byl mudla. Měl by mít samozřejmě ukončené vzdělání na kouzelnické škole zkouškami OVCE, a to ideálně z Péče o kouzelné tvory, Bylinkářství a Lektvarů. Jistě by měl mít dobrou minulost a čistý trestní rejstřík. To je asi to nejhlavnější, co by měl uchazeč prokázat.

Denní věštec: Jak vlastně probíhá obyčejný den v práci ošetřovatele?

Paní Foxová: Myslím, že vskutku obyčejně. Po příchodu do práce se zaměstnanec dozví, zda bude dnes pečovat o zvířata, hlídat je nebo dělat něco jiného. Podle toho pak probíhá jeho celý den.

Denní věštec: To zní jako nabitý den! Mou poslední otázkou je, zdali má útulek vlastně něco společného s Atletickým stadionem?

Paní Foxová: S Atletickým stadionem je to docela složité. Před nějakými lety jej zde nechala postavit majitelka útulku, ale později se dostala do problémů, a tak stadion prodala někomu jinému.
Náš útulek ale poslední dobou usiluje o jeho opětovnou koupi, abychom jej mohli zrenovovat.
Takže ano, i naše zvířátka stadion navštěvují, ale v současné době bohužel není v našem vlastnictví.

Denní věštec: Moc děkuji za mile strávený den, na shledanou!

Musím říct, že jsem vůbec nečekala, že je útulek uvnitř tak zajímavý. A nakonec vám prozradím tajemství! Pokud se vám obsah prohlídky, kterou jsem dnes absolvovala, líbil, mám pro vás dobrou zprávu! Již brzy by takováto prohlídka měla být přístupná úplně všem! Neváhejte a určitě toto kouzelné místo navštivte!

Pro Denní věštec
Stella Wiliems

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *