Velikonoční zápolení: 1. kolo – Tak trochu svěží

| Vydáno:
Milí čtenáři, je tomu už pár dní, co začalo jaro. Kolem nás se to začíná zelenat, což je po záplavě sněhově bílé a blátivě hnědé pastvou pro oko. Denní věštec vám přináší možnost osvěžit si hlavy nejen jarním vánkem, ale také velikonočním zápolením. Máte-li chuť, přečtěte si více a zapojte se.

Stejně, jako před časem >Zimní zápolení, i to Velikonoční bude mít více kol, která prověří vaši bystrou hlavu, odhodlání a chuť poprat se s překážkami ve formě různých rébusů a hrátek. Než přijdou Velikonoce, můžete ve čtyřech kolech získat čtyři symbolické artefakty, které se o Velikonočním pondělí promění v pěknou odměnu. Můžete se zúčastnit jednoho, dvou, tří i čtyř kol, je to zcela na vás.


ZADÁNÍ 1. KOLA

Známe to všichni. Jaro, to je čas kvapného růstu, chaotického počasí a přílivu energie ze slunečních paprsků. Mnoho pozornosti se věnuje rozkvétajícím květinám, ale co tráva, věrný průvodce, bez kterého by kvítky tolik nevynikly? Znáte ji dobře? V tomto kole se o vašich znalostech přesvědčíme.

Úkol je jednoduchý. Rozpleťte níže uvedené přesmyčky. K dispozici je vám také několik cenných rad, abyste objevili tajenku ukrytou v modrých kapkách rosy na stéblech.

1. LAVKY
2. PRÝ
3. MASLIK
4. PESŘVE
5. KÁVALEČ
6. DIVKRAST
7. PLENICI
8. ŽAJATEK

Tři rady do začátku:
1. Hajní, jalový, kuří noha, lesní, nící, psí, tuhá, vláskovitý.
2. Pozor na to, jakým směrem stébla vždycky rostou.
3. Trávě, jaru a velikonoční zábavě zdar!


A to je v 1. kole Velikonočního zápolení vše. Vaši vyplněnou „stéblovku“ a ve zprávě jasně uvedenou tajenku budeme vyhlížet v našem externím sovinci na adrese dvsovinec@gmail.com až do neděle 31. března včetně. Nezapomeňte se podepsat. Hodně štěstí a zábavy!

Pro Denní věštec
Luční vánek

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *