Velikonoční zápolení: 4. kolo – Tak trochu štěbetavé

| Vydáno:
Velikonoce se blíží mílovými kroky a před námi se tak ocitlo 4. kolo s posledním rébusem. Chcete-li, zkuste své štěstí a provětrejte si hlavu!

Jako už třikrát, i nyní malá rekapitulace. V každém kole Velikonočního zápolení můžete získat nějaký velikonočně jarní artefakt, který se vám v závěru soutěže (o Velikonočním pondělí) promění v nějakou pěknou odměnu. Zapojit se může kdokoliv.

Dokonce ani třetí rébus nikoho ze zápolících nezmátl natolik, aby nenašel správné řešení. Tentokrát si všichni zúčastnění odnesli od vděčných králíků košík s čerstvě napečenými lívanci a kobližkami. Gratulujeme!

Po třetím kole je situace následovná:

Jméno 1. kolo 2. kolo 3. kolo 4. kolo
Any Dawson
Freddy Reddy
Helenia Kukková
Hetty Londsová
Christina Elizabeth Stark
Indris Elwinor
Inees Rut Gowstring
Leila Dusk
Magdarlene di Facittra
Niane z Libelusie
Princess Star
Trixie Deliah Sinclair

ZADÁNÍ 4. KOLA

Dávno odzvonilo zimnímu tichu, ve stromech už to doslova víří štěbetáním ptáků. Na jednom stromě ovšem došlo ke katastrofě.Silný vítr házel hnízdy tak mocně, až některá ptáčata popadala. Je tedy ta pravá chvíle, aby se dostavil nějaký hrdina, tedy vy, a ptáčkům pomohl na správná místa.

Pomozte tedy ptákům a posaďte je do správných políček dle těchto pravidel:

1. Na stromě žije celkem šest druhů ptáků.
2. Aby byla zachována harmonie a klid při hnízdění, žádný z ptačích druhů se nesmí uhnízdit v daném řádku či sloupci vícekrát než jednou.
3. Oproti klasickému sudoku zde neplatí, že se v úhlopříčném směru nebo v úsecích oddělených širší linií musejí všechny druhy objevit pouze jednou.


Snímek toho, jak jste ptáčatům pomohli do těch správných hnízd, nedočkavě očekáváme v našem externím sovinci na adrese dvsovinec@gmail.com až do neděle 21. dubna včetně. Hodně štěstí!

Pro Denní věštec
Štěbetavý létavec

Komentáře

  1. Dobrý den,
    v posledním obdélníku jsou 2 červení ptáčkové v zadání. Není to chyba?

  2. A jéje, redakční šotek zase řádil! Chybu během dopoledne napravíme a dáme vědět v komentářích, že je to již v pořádku… Moc děkujeme za upozornění! 🙂

  3. Dobré ráno, děkuji za upozornění na nesrovnalost. Oproti odhadům by ale neměla být v zadání rébusu, ale v zadání pravidel. Pokyny byly změněny a snad to byl jediný šotek ve 4. kole. 🙂 Platí, že nesmějí být dva ptáčkové v tomtéž sloupci nebo řádku. Svisle a v rámci jednoho úseku odděleného silnou linií být dva stejní mohou.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *