Nelezte nám do hlavy / Myslíte moc nahlas

| Vydáno:

Rozmáha sa nám v škole jeden nešvár. Neviem, či ide o pôsobenie nejakých černomagických síl, že odrazu aj najmenší žiaci počujú bez väčšej námahy myšlienky ostatných prítomných, alebo ide o nejaký zlozvyk.


Prvýkrát som sa s týmto javom stretla pred pár rokmi. Jeden čerstvo prijatý prváčik si myslel o prítomných profesoroch naozaj neprístojné veci. Na tom by nebolo nič nezvyčajné a ani by nebolo nutné jeho myšlienky nejako riešiť, keby si ich nechal pre seba. Ale problém bol v tom, že každý, kto prešiel okolo Veľkej siene, počul všetky nevhodné výrazy, ktoré jeho mysľou prebehli.
Isteže dostal trest. A samozrejme že sa čudoval, ako mohol dostať trest za svoje myšlienky. Však mu hádam do hlavy nevidíme!?
Smola, videli sme. A nebolo to tým, žeby azda profesori na našej škole používali nelegálne metódy legilimencie (nitrozpyt). Ten mladík jednoducho myslel moc nahlas.

Keď to mám povedať mudlovským jazykom. Často počujem, ako niekto rieši, či môžeme v rámci RPG vedieť, čo si druhý myslí.
Ale prečo si nikto nepoloží otázku opačne? Môžeme napísať trebás medzi pluská to, čo druhí nemajú vidieť? Nie je väčšou RP chybou napísať na sklo svoje myšlienky, než „myšlienky“ iného prečítať?
Isteže, aj ja niekedy zverejním svoje myšlienky, alebo pocity. U nás je v tomto väčšia voľnosť. Tak ako nie je zakázané hovoriť si o svojich mudlovských zážitkoch, tak môžeme aj zdieľať svoje pocity a myšlienky jemnejšou formou bez toho, že by sme ich museli „nahlas“ vysloviť. Ale keď už svoje myšlienky zverejním, tak samozrejme očakávam, že ich ostatní prítomní spoznajú. Nebudem sa ohradzovať, že mi niekto lezie do hlavy. Veď som to ja, kto zverejňuje, čo sa mi tou hlavou preháňa.

Čo som tým celým chcela povedať?
Ak chcete myslieť nahlas, tak pokojne môžete. U nás to (zatiaľ) zakázané nie je. Ale sa potom nečudujte, že niekto vaše myšlienky počuje a podľa toho zareaguje.

Komentáře

  1. – No, já měl vždycky za to, že v RP se do plusek píše popis činosti nebo nějaký děj, ne myšlenky. Pokud se tady RP nedodržuje tak jak by mělo (díky bohu za to) a myšlenky si do plusek píšeme, tak je pravda že musíme počítat s tím že je někdo uvidí. Ale i v rámci toho „našeho“ RP se dá taková reakce na myšlenku vyřešit… ten včerejší rozruch byl snad trochu přehnaný :))

  2. – Vy z toho děláte aféru, ale všem je jasné, že co napíšou na sklo si ostatní přečtou, to tady nemusíte vysvětlovat 😀 ale i v knihách měli zmijozelští a nebelvírští své žabomyší hádky, tak nás nechte si hrát 😀

  3. – Skvěle vystihnuto, madam Leti. 🙂 Naprosto souhlasím..

    Noxy, bezdůvodné urážení = smysluplnné žabomyší války? 🙂 Když už to bereš tak knižně, znamená to, že chceš, abychom všichni pohlíželi na zelené stejně, jako na ně bylo pohlíženo v knížkách? Žádný problém. 🙂

  4. – Jane, urážení? nikdo nepoužíval vulgarismy, bylo to docela vtipné rp (nevím jak vy nebelvírštví, ale všichni okolo se strašně smáli, a kdyby někdo o zmijozelu napsal něco ve smyslu „troll na péčko“ promiň, ale to by mě fakt neurazilo ;)) ) Já mám v nebelvíru i několik přátel, ale tohle je prostě hra, pokud nepoznáte kdy je to myšleno vážně a kdy je to prostě ze srandy, tak je potom problém někdy jinde, že 😉 samozřejmě že si nemyslím, že jsou nebelvírští hloupí nebo tak něco ;)) to, že teď říkáme, jak odstřelíme nebelbracha taky neznamená, že na příští výjezdňák si vezmu pušku místo toho abych ho objala ;))

  5. – Přesně tak, on tu ten rzruch je pořád, at už v emnší nebo větší míře… prostě, pokud si něco píšete do plusek, je to bud RP činnost, nebo myšlenka, kterou si prostě můžu přečíst 🙂 navíc, podle mě tu rpg nedodržujeme..

  6. – Ono jakože myslet v pluskách je prasárna. Do plusek se má psát to, co mohou ostatní vidět – třeba že jste si dneska namalovali pusu na nos nebo že máte zamatlané brýle a tak houby vidíte. Nebo že něco děláte. Vaše myšlenky by správně podle RPG pravidel nikdo vidět neměl – upřímně, nitrozpytectví jestli umí jeden kouzelník ze sta. Tedy čtyři z celé školy. No, my jsme asi extrém a hodně dobří, protože to umíme všichni, že jo. No tak to se pak ale nikdo nemůže divit. :))

    1. Re: – Ano.

      Alebo keď už, tak napr. že ste sa zamračili, alebo potláčate smiech… Skrátka čo sa zračí na tvári, čo každý môže vidieť.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *