Když hrad zakotvil v Roudnici nad Labem…

| Vydáno:

Málokdo z nás ví, že při stěhování náš hrad na krátko zakotvil v Roudnici nad Labem. Několik desítek studentů mělo za to, že už jsme na místě a šli se honem zaregistrovat k trvalému bydlišti. A způsobili tím nemalý skandál mezi mudly.

Článek měl být vydán už dříve, nicméně pojďme se s malým odstupem podívat, jak to v Roudnici vypadalo před volbami, které v sobotu proběhly.

V Roudnici nad Labem se už potřetí opakují volby kvůli podvodům. Čtyřiašedesát nových obyvatel vzbudilo obavy, že volby opět nebudou čisté.

V předchozích volbách v jednom ze zdejších barů totiž mudlovská politická strana, která si chtěla zajistit volební vítězství, lákala voliče, aby ji za peníze zaškrtli na volebním lístku. Poté je mikrobusy dopravila až k urnám.

Mudlové, kteří v Roudnici bydlí, jsou rozladěni a politikům už nevěří a někteří z nich už se k volbám raději ani nechystají. Přitom se zdá, že je důležitý každý hlas a o voliče se strhne boj.

Do Roudnice míří i Transparency International, která bude na volby dohlížet a která si dala za úkol s korupcí bojovat. Na hladký a čistý průběh voleb bude dohlížet i policie.

„Nevím, co je špatného na tom, že když na hradě doslova bydlím a on změní své místo, že se jdu na úřad přehlásit,“ vrtí hlavou nejmenovaná studentka, která má nyní hlášené trvalé bydliště u pana ředitele ve špajzu.

„Někam jsme se nacpat museli a v Roudnici je docela hezky. I když tu bydlí pan Gravedigger, kterého bych vážně nechtěla potkat při noční cestě domů,“ hájí se další ze studentek, která má nyní vyhrazený prostor před lednicí.

„Já rozhodně volit nepůjdu. Jednak nevím, co to je, a za druhé mne to uráží!“ utnul veškeré osočování další student, který oficiálně přebývá u pana ředitele v koupelně.

„Člověk se tady teď nehne, to je pravda. Budu se jich muset nějak nenápadně zbavit. Kdyby tak alespoň někdo z nich uměl vařit!“ stěžuje si Nimrandir Sardinka Elénére, jenž v Roudnici nad Labem bydlí už řadu let a prozatím neuvažuje o přejmenování města na Nimburk, prý aby se to nepletlo s tím městem, které se po něm sice jmenuje, ale kde každý dělá hrubku.

„Studenti prostě nepojali základní znalost mudlovského světa. Je to velká ostuda, Studium mudlů by se mělo na této škole velmi posílit.“

Nyní nezbývá, než studenty zase odhlásit a zamazat stopy.

Published by

Anseiola Jasmis Rawenclav (Z)

Autorka je kousavá potvora, která občas překoná svou lenost a něco napíše. To, že se blíží, poznáte podle jejích vrzajících kostí. Historici stále marně pátrají po jejím rodném listu.

Komentáře

  1. 😀 – Nimrandir Sardinka Elénére 😀 Nimburk:D Ne, já nemůžu, je ještě tlemím teď 😀 To je úžasnej článek toto! 😀

  2. Téda… – Téda! Toľko zmatkov! Ešteže som v tom čase bola na dovolenke. To by asi v Roudnici pribudli ďalší traja obyvatelia. 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *