Turnaj tří kouzelnických škol aneb co na to obyčejní studenti?

| Vydáno:

V kolejních periodikách a DV pořád čtu o Turnaji tří kouzelnických škol (TTKŠ) v souvislosti se šampiony, panem ředitelem apod. Nikde však není (alespoň co jsem si všimla) článek o tom, co na to studenti.


Tak mě napadlo udělat článek právě na toto téma.

Zeptala jsem se několika lidí (dvou z každé koleje) na tyto otázky:

a) Jaký je tvůj názor na TTKŠ?

b) Jaký je tvůj názor na výběr šampionů?

c) Co se ti na TTKŠ líbí a co ti na něm vadí?

Tady jsou odpovědi

Barbara Arianne Lecter

a) Myslím, že původní myšlenka je rozhodně dobrá, nejsem si ale jistá, jak si ji přebere naše škola (a zvláště někteří jedinci).

b) Myslím, že pohár dělal, co mohl. Přeci jen, artefakt jako Ohnivý pohár je jistě neomylný!

c) Co mi vadí? Asi jazyková barikáda, která hodně znevýhodňuje lidi bez znalosti angličtiny. Líbí se mi, jak jsem už řekla, nápad.

Kristie Smithová

a) No, ono je mi to vlastně v podstatě jedno. – směje se –

b) To je mi taky jedno. – smích – Ale překvapilo mě, že nebyl vybrán nikdo ze Zmijozelu.

c) Myslím, že se kolem toho dělá moc velký poprask, ale to je jedině dobře. Všichni se budou věnovat TTKŠ a já si budu spokojeně sbírat body.

Esperanza Milagrosa

a) Mně se tahle idea moc líbí, nemám k ní žádné výhrady.

b) Tak ty zahraniční neznám, ale myslím, že naše Larrie je ta pravá.

c) Nevadí mi na něm nic, jsem spokojená a zatím toho nebylo tolik, co by mi mohlo vadit. – mrkne – Uvidíme, jak budou vypadat daná kola a jak se to všechno bude vyvíjet.

Peter Sviter

a) Může být zajímavá sranda.

b) Co já vím, nevím, kdo je vybranej. – smích –

c) Je mi to víceméně jedno. – směje se –

Lilian Isabella Rorrs

a) Je to samozřejmě skvělý nápad a takováto možnost kontaktu se zahraničními školami může přinést mnoho dobrého. Pravda, člověk by čekal, že kvůli tomu bude panovat trochu větší pozdvižení, ale co…

b) Samozřejmě nevím, podle jakých kritérií byly šampióni vybíráni a můžu jen doufat, že jsou to lidi na svém místě.

c) Přijde mi trochu zbytečné vybírat k šampionovi ještě nějaké pomocníky, buďmě upřímní, kdo věří tomu, že se šampion nebude s nikým jiným radit. Jinak jsem to ale nijak detailně neprojížděla a z toho, co doposud vím, mi vše ostatní přijde fajn.

Amálie Žíhaná

a) Je super, že se to někdo pokusil zorganizovat a jsem docela zvědavá, jak to bude probíhat.

b) No, jsem nováček, takže jména šampionů mi moc nepoví, ale snad to byla dobrá volba.

c) Upřímně mi trochu vadí, že je to v angličtině, to si to moc ani jako divák neužiju… No líbí… asi nápad. Jinak o tom moc nevím. Nemám čas to sledovat.

Caitlin Galbraith

a) Myslím, že je to opravdu super myšlenka, uvidíme, jak ještě bude vypadat celé pojetí i s úkoly. To, že se „spojí“ tři jiné školy, každá se svým jazykem a svou kulturou, je určitě velmi dobrá věc, můžeme tak navázat nové kontakty a zlepšit svoji angličtinu.

b) Podle mě nemohli být vybrání lepší šampioni. Každý z nich věnuje Hog i své koleji hodně času a snahy, takže myslím, že když se spojí takovéto hlavy dohromady, nemůže to skončit jinak, než úspěchem.

c) Co mi vadí? Hmm. No, trochu se mi zdá nespravedlivé to, že studenti HOL jsou přirozeně mluvící anglicky, tudíž mi to přijde trochu nefér vůči nám a Slovincům, jelikož, ať se člověk učí angličtinu sebelíp, stejně to není, jako kdyby to byl jeho mateřský jazyk a nezná všechny ty „vytuněné“ obraty. A další věc, která se mi trochu nelíbí, je to, že to vypadá, že úkoly se budou točit hlavně kolem HP, což… no nevím, přijde mi to celkem nekreativní. Myslím, že by bylo mnohem lepší, kdyby každý šampion musel opravdu myslet a vymyslet svoje vlastní věci (jako byl podobně Sedmiboj). Ale tak, stejně nevím, jak to je doopravdy konceptováno, takže ještě uvidíme.

Co se mi líbí? To už jsem v podstatě řekla – hlavně to seznámení se s jinými lidmi i z jiných zemí.

Brianag Mac Coileáin

a) Myslím si, že je to báječné, já osobně bych se ale nepřihlásila, protože ta moje angličtina. – směje se – To by dopadlo. Ale myslím, že je to dobře, váže se to prostě k tomu našemu kouzelnickému světu a každá soutěž je vynikající.

b) Se šampiony jsem velice spokojená, když jsem i četla ty jejich eseje v DV, byla jsem opravdu překvapená. Jsem ráda za naši modrou Larrie, opravdu. A pomocníci super! – pousměje se –

c) Vadí mi na tom, že je to anglicky, nemám ráda angličtinu, protože se používá všude a už mi leze krkem.

Libí se mi na tom, že to má svůj kouzelnický nápád.

Většině lidí se nápad líbí, s tím souhlasím, stejně jako s názorem, že naše šampionka Larrie je žena na svém místě.

Na TTKŠ se mi také stejně jako většině líbí nápad a to, že je to opravdu mezinárodní.

Spoustě lidí – včetně mě – vadí angličtina, je to asi tím, že ji (alespoň my mladší) moc neumíme a spoléhat se na mudlovský google překladač není dobré.

Takže sledujme dění dále a dobře se bavme!

Turnaji zdar!

Rebecka Alice Black

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *