První termín v trapu

| Vydáno:
Zápis do výuky máme zdárně za sebou. Studenti se už popasovali s prvními úkoly a někteří z nich stihli vypracovat i pár soutěží. Zajímá vás, která kolej má v tuto chvíli zapsáno nejvíce předmětů? Kde jsou nejjalovější nováčci a kdo to zatím nejvíc rozjel? Tak se pojďte s námi mrknout na první letošní statistiku ze světa bodování…

V pondělí 23. 9. 2019 se hrad probudil do začátku druhého termínu. Bodovací hodiny byly mírně nakloněny Zmijozelu, o kousíček pozadu zůstal Mrzimor. Třetí místo s větším odstupem od žlutých zaujímal Nebelvír a daleko za ním zůstal Havraspár.

Když se podíváme na barevnou skladbu v učebnách, tento výsledek je poměrně překvapivý. Suverénně nejvíce předmětů si totiž urval Mrzimor (401) a nedá se říct, že by mu Zmijozel v tomto směru zrovna dýchal za zády (243). Nebelvírští se pak zapsali na 202 předmětů, Havraspárští zabírají 179 lavic.

Pokud budeme zabírání předmětů jednotlivými kolejemi pitvat ještě více, můžeme narazit na poměrně zajímavá fakta. Například v Havraspáru zapisování stálo hlavně na nováčcích, kteří si dohromady zapsali 55 předmětů. Z jednotlivců nikdo výrazně nevyniká, v tuto chvíli vypadá velice nepravděpodobně, že by z koleje vzešel po čtvrté v řadě Snaživec roku. Byl by to rekord, ke kterému měly v minulosti našlápnuto všechny koleje kromě Mrzimoru. Havraspár v tuhle chvíli sužuje 12 nováčků bez předmětu, Havraspárští ale nemusí klesat na duchu, v tomto směru se jim první ročník povedl nejlépe ze všech kolejí. Radost ale asi nemohou mít z celých  starších studentů, kteří by už určitě měli vědět, jak si zapsat předmět. Mezi takovými je například i bývalá prefektka Morgana Pepper.

V Mrzimoru se letos pár jedinců zbláznilo. Rozjeli se například studenti rozšiřujícího studia, především pak bývalá primuska Mischel Binghum (36 předmětů). Zahanbit se nenechala ani současná prefektka Helen Miltonová (25 předmětů), kategorií samotnou o sobě je Mark William Callaway v tuto chvíli s 52 předměty. V Mrzimoru je v tuto chvíli bez předmětu 14 prváků a 7 starších studentů.

A co Nebelvír? Tam mají určitě radost z aktivní prvačky Newiky Shelley Lovecraft, která se od začátku drží v čele bodování a prokousává se 31 předměty. Jinak ale červení moc radost z nováčků mít nemohou, v tuto chvíli jich je bez předmětu 18, což je nejvíc ze všech kolejí. Také zatím stávkují 3 starší studenti.

Zmijozel se může pyšnit tím, že zapsat si alespoň jeden předmět zvládli všichni starší studenti. Budou ještě zkoušet domlouvat 15 nováčkům. Výraznější bodovou posilou bude určitě pokladnice Leila Dusk, která si zapsala 22 předmětů.

Vyhodnocení prvních soutěží ukázala, že tady bude dominovat Zmijozel. Bodovacími hodinami v prvním termínu otřásla zejména soutěž nové profesorky Theresy Veilin Brendi „Ryba na úplavbě!“, ve které šlo získat až 60 bodů. Zmijozel měl krátce po prvním termínu ze soutěží 2 105 bodů, Mrzimor 1 709, Nebelvír 1 013 a Havraspár 429. Nutno dodat, že v soutěžích se zapojují i skoro všichni duchové, zvlášť bych vyzdvihla soutěžní úsilí Marguerity Laux.

Minulost ukazuje, že první termín nemusí vůbec nic znamenat, zrovna tak, že předměty zapsané nováčky nemusí přinést kýžený přísun bodů. Kostky jsou ale všemi kolejemi vrženy, uvidíme, jak se budou kutálet dál.

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *