Adventní mini soutěž

| Vydáno:
Máte pocit, že už jsou koledy v obchoďácích neúnosné? Myslíte si, že přemíra světýlek, vůní a chutí je už teď moc? Nebojte se, bude hůř! Pojďte tedy hodit chvilkové vánoční starosti za hlavu a nechte se na chvíli oslovit kreativním duchem Vánoc – máme tu pro vás malou adventní soutěž.

Vážené celohradní obyvatelstvo!
Ač si to někteří stále ještě nechceme uvědomit, přituhuje. Ano, Vánoce se kvapem blíží, na stromech nezbyl jediný podzimní lístek a místo psaní úkolů se začínáme trápit už i nad nějakou tou esejí. Šero každého dne už občasné vysvitnutí sluníčka nezachrání, je už tedy jen na nás, abychom si zpříjemnili přicházející zimu vánoční koledou, voňavým perníčkem nebo do Velké síně některými obyvateli tajně pašovaným svařákem. I naše skvělé hradní profesorstvo se nám snaží zpříjemnit soutěže vánoční nebo zimní tematikou. My v Denním věštci na tom nebudeme jinak! Pojďme se tedy na tuto milou malou soutěž podívat blíže.

Letos jsem naše lvíčky v červené koleji podrobila nelehké zkoušce – tvoříme do obrazárny obrázky všichni dohromady. Každé kolo tak vznikne nenahraditelné dílko, které by nikdo nesvedl sám lépe, dílko, na kterém se podílejí všechny tlapky v jednom.

I zde, drazí kouzelníci, po vás budu takový obrázek chtít. Po dobu adventní a pro nás tak krásně kouzelnou vyberu dva obrázky (v průběhu prosince budou právě dvě kola), které mi takto kolektivně ztvárníte. Podle počtu přihlášených kouzelníků rozdělím obrázek na stejně velké dílky, které zájemcům rozešlu, a tyto dílky mi musíte nějakým kreativním způsobem ztvárnit.

Máme tu samozřejmě i nějaká ta pravidla, která je třeba dodržovat. Pojďme si je shrnout:

  • Jakmile se přihlásíte, musíte soutěž splnit! (netřeba říkat, že soutěž by tak pozbyla svého kouzla)
  • Nezáleží na použitém typu, jestli budete malovat akvarelem, vytáhnete pastely, nebo budete kreslit tužkou – hlavní je, aby výsledek vypadal alespoň vzdáleně a ideálně i tvarově jako vzor, který jste dostali. (čím kreativnější použití, tím zajímavější výsledek)
  • Nemusíte být umělecky nadaní, stačí mít chuť se zapojit – čím více zájemců, tím větší variabilita a tím zajímavější výsledek.

Pokud jste pochopili, o co půjde, a soutěž vás zaujala, nezbývá nic jiného, než to jít zkusit!

(A pokud jste zvědaví, jak takové kousky a hotové celky vypadají, neváhejte občas navštívit naši krásnou školní obrazárnu – každý měsíc zde přibývají nové a krásné kousky.)

Pro první kolo budete tvořit tohoto sněhulajdu, abychom si trochu přivolali k tomu vánočnímu naladění i nějaký ten sníh:

Zájemci nechť se mi přihlásí do 3. prosince. Po odbytí půlnoci pošlu díleček, který mi musíte nejpozději do 7. prosince ztvárnit, vyfotit, poslat, abychom mohli hned 8. prosince v druhou adventní neděli hrad potěšit celkovým obrázkem, který nám zpříjemní prosincové nestíhačky a počínající vánoční shony.

Svá vypracování můžete posílat buď přes externí sovu na adresu kristinakikaprochazkova@seznam.cz , nebo odkazem do sovy přímo u nás na hradě. V případě jakékoliv nejasnosti mě taktéž neváhejte bombardovat sovičkou!

Nechť vás tedy múza pohltí, nápad nadchne a vánoční nálada rozpustí případné ledíky na srdci! Budu se těšit na vaše sovy a úplně nejvíce na vaše vypracování!

Pro Denní věštec
Christina Elizabeth Stark

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *