Minulost se opakovala, Nebelvír se zachránil zlatonkou

| Vydáno:
Neděli 1. 12. 2019 si koleje Nebelvír a Havraspár naplánovaly svůj vzájemný famfrpálový duel. My už dneska víme, že z něj vítězně odešel Nebelvír s konečným skóre 160:50, jak to ale celé probíhalo?

Obě kapitánky včas potvrdily připravenost týmu a zápas započal přesně v 9:00. Kromě samotných aktérů bylo hřiště zaplněno i několika fanoušky. Nutno ale dodat, že zápas se netěšil takové divácké pozornosti jako jiné zápasy Školního famfrpálového mistrovství. Na vině jistě byla skutečnost, že šlo o termínovou neděli, a také fakt, že ani jedna z kolejí papírově nepatří mezi favority ŠFM. Přesto koleje předvedly divácky atraktivní zápas, kde se konala hotová jatka!

Hned na úvod si hřiště s hráči trochu pohrálo tak, jak už to umí. Jako první kompletně nastoupil tým Havraspáru. A byl to také Havraspár, kdo se jako první dostal k potlouku i camrálu. Havraspár se rozhodl, že nejprve zkusí oslabit nebelvírské střelkyně. Nejprve se o to pokusila Evanlyn Cooper, která zasáhla Mary Elisabeth Thornhill. Ta se stala tak vůbec první sraženou, když si do ní o chviličku později bouchla ještě Indris Elwinor.

Havraspáru tak vzrostlo sebevědomí a to mu zajistilo i první úspěšnou střelu, kterou obručemi Nebelvíru prohodila Isabell Tenebris. Ta se stala nejúspěšnější střelkyní zápasu, když v průběhu zápasu umístila camrál do obručí protivníka ještě dvakrát. Zahanbit se nenechala ani Aimée Leavittová, která střelila dvě branky.

Nebelvír měl střelkyně věčně oslabené, ale rvaly se statečně a párkrát camrál také pro sebe ukořistily. Velký aplaus pak vyvolala úspěšná střela Melisy Pestré. Statistiky ukazují, že camrál se dostával k oběma kolejím takřka nastejno, Havraspár byl ale mnohem úspěšnější na počet střel.

I statistiky odrážeček mluví ve prospěch Havraspáru, byť co do počtu sražených hráčů byl výsledek shodný. Mary Elisabeth Thornhill byla sražena ještě jednou a slízla to i Melisa Pestrá. Nebelvír se snažil oslabit havraspárské odrážečky, z košťat se jim podařilo v průběhu zápasu vyřadit ale nakonec také střelkyně, a to Betriu Carson a Aimée Leavittovou. Oba týmy ale dokázaly sražené a často i jen nalomené hráče promtně vystřídat. Je obdivuhodné, kolik hráčů dokázaly obě koleje pro zápas mobilizovat, zvlášť s ohledem na aktuální situaci, kdy mají koleje poměrně málo studentů.

Po půl hodině se ke hře dostaly i chytačky, u Nebelvíru to byla Esmeralda Milagrosa, která byla o dvě vteřiny později následována havraspárskou Hazel Jane Morion. Pak už hra neměla dlouhého trvání, papírově lepší chytačka ukončila po 38. minutě zápas chycením zlatonky. Zápas tak měl velmi podobný průběh jako loni, kdy vítězství Nebelvíru zajistila rovněž zlatonka.

Po zápasu došlo i na nadělování magíků. „Veni, vidi, vici,“ si odnesly Josefína Koumálková a Mary Elisabeth Thornhill. První jmenovaná zároveň během zápasu dosáhla 17. úrovně na postu odrážeče, gratuluji i k těmto osobním úspěchům! Velkým aplausem byla odměněna i brankářka Emma Ellie Lewis, která na hřiště přišla rovnou z mrazáku.

Z hlediska redaktora šlo o skvělý zápas, zajímavý na dění a zároveň tak svižný, že jsem stihla i uvařit oběd… Oběma týmům děkuji za příjemnou podívanou, sláva vítězům, čest poraženým! Svým sportovním kolegům přeji podobně zajímavé zápasy!

Průběh utkání:
40:0 (čas 0:26), 40:10 (0:28), 50:10 (0:30), 50:160 (0:38)

Ohlasy hráčů:
Beteramis Athenodoros (ten den zástupkyně kapitánky Nebelvíru): „Před naším prvním zápasem v sezóně jsme samozřejmě byli trochu nervózní, nicméně musím říct, že jsme se na něj i hodně těšili. Staronová kapitánka Esme nám dokázala vlít do žil správné nadšení i bojového ducha, zápasy s Havraspárem navíc máme rádi, protože při nich vládne příjemná atmosféra, modrý tým je skvělým soupeřem – co víc si přát? Štěstí nakonec stálo při nás, z čehož samozřejmě máme upřímnou radost, nicméně je nám jasné, že nebýt vrtkavé štěstěny, přehrával nás Havraspár na všech postech. Přesto jsem po celou dobu hry byla na náš tým hrdá, bylo hrozně moc znát, že jsme sehraní, že je mezi námi několik nových talentů, které se chtějí prosadit, že i na střídačce sedí další dobří hráči, kteří ač si zatím pro svůj nízký věk nezahráli, mají velký potenciál do budoucna a porci nadšení k tomu. Zkrátka tým, se kterým chcete hrát. Možná i právě proto nakonec zlatonka zkřížila cestu právě Esme.“
Mary Elizabeth Thornhill: „Zápas bol skvelý, ale dosť boľavý. Niekoľkokrát som sa totiž stala terčom bystrohlavských odrážačov a nebyť Esme, ktorá napokon chytila zlatonku, asi by som letela k zemi znova. – smeje sa – v každom prípade, bolo to skvelé, užila som si to a som šťastná, že sme vyhrali. Sme dobrí!“
Aya Watanabe (zástupkyně kapitánky Havraspáru): „Prvně jsem si říkala, jak bude lehké vyjádření napsat, však jsem jich psala už spoustu, ale opak je pravdou. Sedím nad tím a nevím, co napsat, aby to nevyznělo až moc negativně, protože nechci, abyste si mysleli, že Havraspár (nebo dokonce já) neumí prohrávat. Umí. Před více jak pěti sezónami na tom byl opravdu špatně a prohrál, co se dalo, ale pak se zvedl z prachu a ze spodku tabulky ŠFM vzlétl až na její vrchol. Nebelvír to má jaksi opačně a já opravdu doufám, že závěrečné pořadí ŠFM ukáže, jaký tým je skutečně lepší ve všech směrech, ne jen v pověstné kapičce štěstí, jako tomu bylo zrovna dnes, jinak by mě to vážně mrzelo. Ale i když to nerada přiznávám, je dobře, že zlatonku chytil alespoň úrovňově silnější chytač (neberu v potaz kdo, to ráda nejsem, samozřejmě), když už famfrpálový systém ukázal, že není žádný problém chytit zlatonku podruhé za velmi krátký čas přímo ve středu, což se dřív opravdu nedělo. A navíc,jak sama velmi často říkám, sláva není věčná, Havraspár si prošel ztrátou (úrovňově) nejlepšího chytače a změnil se na kolej s úrovňově nejhorším chytačem, to si asi vybírá svou daň a doplácíme na to.
Každopádně celý zápas jsme vedly s holkami na všech postech a shození dvou nejsilnějších nebelvírských střelkyň našimi vražednými odrážečkami s rozmezím ani ne minutou byl jeden z nejlepších okamžiků celé mé famfrpálové kariéry. V bráně se nám dařilo také výborně, Myker předvedla nádherný výkon a já nad nebelvírskými střelkyněmi slavím 100% úspěšnost. Naše střelkyně si ale také mohou gratulovat, sázely tam jeden gól za druhým, i když proti nim stála tak vytrénovaná brankářka, jako je Emma, která podávala skvělé výkony.
Děkuji Havraspáru za tak krásný zápas, kde hezky zazářil, ale konec merlinužel tak zářivý nebyl. Tak příště už to vyjde, ano, týme?
Nakonec ještě gratuluji Esme, že s týmem ‚na houby‘ zvládla tak rychle vyhrát. Náš tým je skvělý a já bych o něm nikdy neřekla to, co jsi ty řekla o svém, ale i tak se vám to podařilo, hezké.“
Angela QuickBow: „Když jsem se zeptala našeho týmu, jakým slovem by popsali zápas s Nebelvírem, odpověděli různě. Hloupá náhoda. Klikaři. Špatný vtip. Nefér. Se vším tak trochu souhlasím, tyhle pocity mělo, si myslím, hodně z nás. Já se ale nejvíc ztotožnila s dvěma slovy – ‚rrzpačitý‘ od naší skvělé fanoušičky a ‚hrdost‘ v podání naší kapitánky. Protože ve skutečnosti jsem z odehraného zápasu tak trochu rozpačitá, protože jsme předvedli neuvěřitelný výkon a dali jsme do zápasu srdce i duši, ne jenom na hřišti, ale i na tribuně při pojídání cukrovinek a skandování a k výhře chyběla ona kapička štěstí (a času). Ale hlavně, hlavně jsem byla na konci hrdá. Na to, jak jsme se i prohře dokázali postavit čelem, vyhlásili jí válku a nerozdrtila nás, leč dodala sílu ukázat, že s námi je neradno si zahrávat.
Kdybych ale měla být upřímná, tak jediná má reakce na zápas by byla: ‚WTF!?‘“ – směje se –

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali:

Havraspár:
1. střelec: Angela QuickBow, Betria Carson, Eleonora Anima
2. střelec: Isabell Tenebris, Eleonora Anima
3. střelec: Aimée Leavittová, Eleonora Anima
brankář: Aya Watanabe, Myker Fae McGarden
1. odrážeč: Indris Elwinor, Angela QuickBow
2. odrážeč: Evanlyn Cooper
chytač: Hazel Jane Morion
Nebelvír:
1. střelec: Melisa Pestrá, Trixie Deliah Sinclair, Mary Elizabeth Thornhill
2. střelec: Mary Elizabeth Thornhill, Claire Shepard, Trixie Deliah Sinclair, Elizabeth Katherine Arlenová, Melisa Pestrá
3. střelec: Calla Torová
brankář: Esmeralda Milagrosa, Misaka Rainbow, Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Beteramis Athenodoros
2. odrážeč: Josefína Koumálková, Esmeralda Milagrosa, Connor Ian McBrownnies
chytač: Esmeralda Milagrosa

Další zápas nás čeká už v neděli 8. 12. 2019, kdy se proti sobě postaví Nebelvír a Zmijozel.

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Komentáře

  1. „Havraspár si prošel ztrátou (úrovňově) nejlepšího chytače a změnil se na kolej s úrovňově nejhorším chytačem, to si asi vybírá svou daň a doplácíme na to“

    Tak tohle o mě říct kapitán tak to koště vemu přelomím ho vejpůl a slušně kapitánovi řeknu, že si to má odehrát sám, když je tak chytrý!

    1. V tom případě ve famfrpálovém světě nemáte, co dělat, pane Anonym. Tohle jsou holá fakta, je opravdu velký rozdíl mezi 28. a 21. úrovní (=14 bodů do atributů). Naše chytačka to moc dobře ví, každý to ví, ostatně, co je na tom tak těžkého, kouknout na pár čísel a zapojit mozek, že ano. Tím však nijak naši chytačku neshazuji, to bych si nedovolila. Je to úžasná a především věrná hráčka, ale to vysvětlovat nemusím, ona ví, jak to je 🙂
      Každopádně rozdíl v úrovních hraje svou roli, jak jsme mohli vidět už podruhé u nás na chytačích. Takhle to ve famfrpálu chodí, staří, hodně vytrénovaní hráči odchází do profiligy a najednou tým hraje s hráči s (výrazně) nižšími úrovněmi (protože jsou většinou i podstatně mladší), než byl několik let zvyklý. A ty markantnější rozdíly (e.g. havraspárský chytač) si pak svou daň opravdu vybírají, najednou tým ztratí převah tam, kde si byl několik let jistý, že s přehledem vede. Kdybyste se ve světě famfrpálu nějak více pohyboval, což dle zprávy soudím, že tomu tak není, tak se nad mým vyjádřením vůbec nepozastavíte. Úroveň, co má naše chytačka je na hradní poměry nízká (ale neznamená to, že si naší chytačka nevážím, vážím a víc, než si asi myslí ona i Vy sám 🙂 ) a zaostáváme 5 úrovní za Mrzimorem a 7 za Nebelvírem a Zmijozelem, to jsou fakt velké rozdíly, to zvládne domyslet každý, esp. u tak důležitého postu, jako je chytač, který je ovlivňován i posty jinými a OA.

      Ale tedy mít Vás v týmu, klidně si to sama odehraju, já toho chytače totiž taky trénovala a poměrně dlouho, takže žádný problém, zkusme to! 😀

  2. Asi jsi nepochopila jak to myslím. I kdyby byl hráč na sebemenší urovni tak by mě ani ve snu nenapadlo ho nazvat NEJHORŠÍM. Ale asi Havraspár nato má jiná měřítka

    1. Pozor, já ji nenazvala nejhorším chytačem, ale úrovňově nejhorším, to je veliký rozdíl. Tak příště pozorněji čtěte a laskavě mi nepodsouvejte něco, co jsem nenapsala a co nikdy ani nenapíšu, protože to si o naší chytačce opravdu nemyslím, že je nejhorší chytačkou,ale úrovňově nejhorších zápasovým chytačem je, to si můžete ostatně zjistit i Vy, to je prostě fakt.
      A prosím přestaňte podle jednoho člověka brát a soudit celou kolej, to je taky naprostá hloupost, ne? Ta kolej má 40 dalších jiných lidí a famfrpálový tým netvořím jen já.. 😉

  3. A tedy všimla jsem si, že jsem v předchozím komentáři nebelvírské a zmijozelské chytačce přidala jednu úroveň a špatně odečetla..tak jen doplním, že rozdíl je 6 úrovní, kdyby někoho napadlo si rýpnout, že neumím počítat 😀

    1. Oprabdu blbě to nevyznělo, to jste to asi špatně pochopili, pane/paní Anonym. My ostatní to totiž pochopili správně a čteme všechno, ne jenom to, co chceme vidět, abychom mohli ostatní shazovat. 🙂

      1. Četl jsem to celé několikrát než jsem se vyjádřil a opravdu se nemohu zbavit pocitu, že zastupce chytacku „shodil“ mělo to být lépe vyjádřeno. Takhle si člověk může myslet cokoli bohužel i to negativní

        1. Přečtěte si to tedy znovu a všimněte si slova „úrovňově“. Já už fakt nevím, jak Vám to vysvětlit, připadám si jak ve zvláštní škole 😀 To slovo je klíčové a já si dávala velký pozor, abych ho nevynechala, protože Haz je skvělá chytačka a já bych ji nikdy neshodila, to ona určitě ví. Já osobně však nevím, jak jinak bych to měla ve vyjádření napsat, možná „zápasový chytač s nejhorší úrovní“? Ale to je to samé jako „úrovňově nejhorší chytač“. A jsme tam kde jsme byli, to jsme si pomohli, co? 😀
          Můj text ve vyjádření je psán neutrálně, až na konci má špetku ironie, každý rozumný člověk jej pochopí tak, jak byl zamýšlen a tak, jak je napsán, je v něm totiž vše jasně podané. Jen ne všichni čtou to, co je tam napsané ,ale to, co chtějí aby tam bylo, ale to Vás zklamu, to tam prostě není. O:-)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *