Top desítko, stíháš…?

| Vydáno:
„Ale jenom, že jsi to ty…“ dostala jsem jednu z prvních kousavých odpovědí na dotaz, jestli by si jeden ze studentů v top 10 v bodování našel čas na zodpovězení tří otázek týkajících se organizace práce. „Kdyby to byl někdo no-name, tak má asi smůlu,“ bavila jsem se nad další odpovědí. A protože letošní bodohrotiči jsou parta fajn lidí (a já nejsem no-name), přináším vám exkluzivní minirozhovor s celou aktuální top desítkou. Jak se perou s úkoly? A už se dali do psaní esejí…? Čtěte s námi!

Články ze světa bodování jsou jedna z mých čtenářských srdcovek. Baví mě číst o tom, jak si kdo organizuje práci a jaké metody komu vyhovují. Nápad zkusit udělat malou anketu přišel během posledního termínového víkendu. Měla jsem tolik rozumu a trpělivosti, že jsem ho samozřejmě nerealizovala hned. Ty nejodvážnější sovy jsem zkusila vyslat na začátku 7. termínu. Adventní zázraky existují. Skoro všechny sovy jsem měla zpět s odpovědí už v úterý! Pojďme tedy rovnou na otázky…

Jak se pereš s velkým množstvím předmětů? Jsou v tom tabulky, nebo jiný sofistikovaný systém? Jak moc velkým nepřítelem je termínová neděle?

Newika Shelley Lovecraft (aktuální top 1): Na začátku termínu je v tom kalkulačka, pak už jak to vyjde, tak to vyjde – po prvních pár termínech jsem usoudila, že tvoření tabulek je skvělou formou prokrastinace. – směje se –

Mischel Binghum (aktuální top 2): Na toľko predmetov mám tabuľku, kde mám určené, koľko predmetov musím minimalne spraviť. Vtedy viem, že stíham. A termínová nedeľa do tohto termínu pre mňa ani nebola nepriateľ. Snažím sa cez víkend nerobiť nič a venovať sa čisto len rodine. Teraz to bolo len kvôli tomu, že v tento termín som mala skúšky v mudl škole, a tým pádom som mala výpadok. Ale už mám okrem jedného predmetu všetko hotovo.

Helen Miltonová (aktuální top 3): Začnu od konce. Většinou si o termínové neděli hodím nožky nahoru a koukám, jak všichni stresují.
Velké množství předmětů? Kde? – směje se – Ale tak přece neprozradím, že mám doma na černo vyrobený stroj, který produkuje úkoly, že? – usměje se –

Mark Willliam Callaway (aktuální top 4): Jak se to vezme, pochopitelně vše končí úplně jinak, než bylo původně v plánu. Celý tento rok mne stíhá jedna pohroma v mudlovském světě za druhou, a tak většinu věcí dělám až o termínovce…

Bibi Anne (aktuální top 5): Rozpočítám si počet předmětů na cca 10 dní, aby byla nějaká časová rezerva. Začínám těmi jednoduššími, které se dají tvořit při cestování, a končím většinou kreslením. O víkendech moc času nemám, takže se snažím na termínovou neděli mít už čistý stůl. Dobré je si nějaký úkol odeslat hned při ranní kávě, pak odcházím do mudl světa s tím, že už je „něco hotové“.

Klotylda Malíková (aktuální top 6): No, aktuálně se peru zejména neúspěšně, omluv už moc nezbývá. Systém si do značné míry teprve hledám, ale vyhovuje mi se hned začátkem termínu podívat na všechna zadání a roztřídit si úkoly na psací, kreslící, vyhledávací, básnící…, takže vím, kolik mě čeho zhruba čeká.
Termínová neděle, případně můj poslední den na Hradě před ní, bývá většinou nepřítelem velkým, ale snažím se.

Kim Sarah Reevesová (aktuální top 7): Doslova se peru! Nevím, proč jsem si nabrala tolik předmětů. Věděla jsem, že to bude v práci makačka, a přesto jsem to udělala. Nechápu sama sebe, ale už je 7. termín, a tak to nějak doklepu.
Já si na termínový víkend dělám tabulku, které úkoly jsou psací, kreslící a pak je s radostí škrtám, když je mám splněné! Termínová neděle je mocným nepřítelem, ale mě ten adrenalin baví. Baví mě vědomí, že nestíhám, ale přesto makám.

Elaine Robillard (aktuální top 8): Ale já nemám zas tak velké množství předmětů. Žádný sofistikovaný systém nemám, jen se snažím je dělat průběžně a nenechávat je na termínovou neděli. Sice mi jich na ten termínový víkend většinou pár zbude, ale to mluvím tak o třech kouscích.

Leila Dusk (aktuální top 9): Takhle, upřímně, první termíny byly mnohem příjemnější… Tak nějak jsem si vypracovávala nejprve to, co mě bavilo, a pak až takový ty…pro mě „nudnější“ předměty. Většinou jsem ale stejně dělala vše během víkendů, jelikož v týdnu nebyl čas skoro vůbec. – usměje se – Teď ale není moc čas už ani během těch víkendů, tak se to dokopává už nějak hůře. Ale k tabulkám a systému se nikdy neskloním! – směje se –

Velkým zdrojem bodů jsou i soutěže, píšeš je většinou v termín skončení, nebo se daří průběžně?

Newika Shelley Lovecraft: Soutěže se snažím nadělávat dopředu, ale poslední dobou jich velkou část odesílám až v den ukončení…

Mischel Binghum: Súťaže sa snažím robiť jednu, dve denne. Keď to vyjde tak, že niekedy až keď končia, ale skôr dopredu. A hlavne na víkend si nikdy nenechávam kresliace, lebo ich neviem splniť. Malá mi pri nej nedovolí kresliť, tak to musím využiť, kým je preč.

Helen Miltonová: Jak kdy a jak které. Rychlovky většinou odbavím hned, kolikrát v den vydání. Některé, když je úkolů ještě hromada, dělám v den ukončení.

Mark Willliam Callaway: Jak kdy a jak co, když to jde, snažím se i dříve, ale protože to jde, jako když to nejde, nestíhám je v poslední době vůbec..

Bibi Anne: Soutěže se snažím dělat dříve než o termínu. Ty nejlehčí odesílám hned, píšící si beru na cesty, dobré jsou i fotící, ty se dají dělat při venčení. Ale někdy mi vyjde odeslání soutěže těsně před termínem – to nemám ráda, pak vím, že „musím“, a to už mě tak nebaví. Mám raději slovo „chci“.

Klotylda Malíková: Většinu soutěží odevzdávám v den ukončení, ale často si sbírám nápady a chystám podklady už v průběhu…

Kim Sarah Reevesová: Ty, co jsou lehké – za pět minut hotové, píši hned, jak se vypíší. Jinak je mým hnacím motorem opět ten nedostatek času, takže většinu píši v termín skončení.

Elaine Robillard: Snažím se je nenechávat na termín skončení. To se mi zatím dařilo, ale tenhle termín to asi bude děs a bída.

Leila Dusk: Soutěže dělám většinou v den ukončení. Leda že by šlo o nějaké složitější, třeba focení a takové drobnosti… to se pak už fotí špatně, když je všude tma. Občas se najdou i soutěže, které mě i baví, a do těch se musím pustit hned. – směje se –

Co strašák v podobě esejí, už se nějakou podařilo napsat?

Newika Shelley Lovecraft: Esej mám zatím jednu odeslanou a jednu rozepsanou. – usměje se – Několik dalších jich je vymyšlených. – usměje se – Já tomu věřím, že to půjde. Vždyť už jsou jen dva termíny a za nimi vidina zaslouženého volna. – usměje se –

Mischel Binghum: Esejí sa bojím, kto by nie? Ale tak už mám 5 napísaných a chystám sa na ďalšie ešte tento termín.

Helen Miltonová: Ano, podařilo, a ne jednu! Ale strašák v poli tak trochu stále stojí.

Mark Willliam Callaway: Nějaké eseje už mám z části rozpracované, některé i hotové, takže to není zase taková hrůza.

Bibi Anne: Eseje – ty zatím hrnu před sebou jak radlice sníh. Zatím jsem odeslala jednu, na kterou jsem se vyloženě těšila – Frazeologie je předmět za odměnu a pro radost. Druhou z Literárního semináře mám už dlouho napsanou, ale musím ji překouzlit do odesílací podoby. Ostatní zatím odkládám s tím, že „je ještě času dost“. Nebo už není?

Klotylda Malíková: Skoro se bojím přiznat, že zatím nemám esej žádnou.

Kim Sarah Reevesová: Straší si vesele dál a ve všech předmětech. Ještě jsem žádnou nenapsala, ale napíšu! Slibovat to ale nebudu. – koukne se kolem a nejistě se usměje –

Elaine Robillard: Sepsala jsem zatím celou jednu esej. Že jsem ji ještě neodeslala, to je věc druhá…

Leila Dusk: Zatím ne. Sedla jsem si jen nad Ufologií, kam jsem si vymyslela jeden menší příběh, ale sepsaný mám pouze začátek. No, asi to budu muset hodit skřítkům, aby za mě vše vypracovali.

Pořád jsem se nějak nemohla dopočítat. Naštěstí jsem prozřela dřív, než jsem celou svou desítku donutila udělat před sebe důlek. Za desítku tedy vyřizuji, že se má báječně, ačkoli sem tam ji od psaní úkolů něco odtrhne. Třeba šmírování, jak jsou na tom ostatní…

V nejmenším jsem nedoufala, že se mi tady sejdou všechny odpovědi, moc si toho vážím. Ještě jednou děkuji celé topce, že si našla na odpovědi pro můj článek čas. Přeji všem, ať dobojují až do konce, jste skvělí!

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Komentáře

  1. Tak takový zápal bych potřebovala 😀 smekám přede všemi co maj více jak 10 předmětu a ještě stíhají věci okolo 🙂 Takovou motivaci bych taky potřebovala 😀

  2. Vicky a ja čakala, že aj ty si odpovieš na svoje otázky nejakou svojou druhou diabolskou osobnosťou 😀
    Ďakujem za článok, s tebou sú vždy príjemné rozhovory 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *