Kdo nežije módou jakoby nebyl?

| Vydáno:

V poslední době se některá hradní média velice úzce zaměřila na svět módy a na to, co se má a nemá nosit, co se komu líbí a nelíbí. Podobnou jednotematičnost jsme tu už jednou měli, v době, kdy se vydávaly samé rozhovory. Mne jako čtenáře to časem dovede k otupělosti a otázce: Bože, to se vážně nic neděje?

Pojďme se situaci podívat trochu na zoubek.

Na jedné straně tu máme noviny, které potřebují o něčem psát.
Na druhé straně jsou tu studenti, kteří chtějí chodit na semináře a hrabat body.
Nu a na straně třetí je šéfredaktor, který dostane zpočátku brilantní nápad: „A co zabít dvě mouchy jednou ranou?“ a tak začne příspěvky ze semináře vydávat v novinách.

Z počátku čtenář jásá – jé, hele, zajímavé články. Ale vážení, komu se chce číst o tom samém byť trochu jinak každý den? A tak čtenář články, které by jej v jiné kombinaci témat zaujaly, začíná přeskakovat.

Toto je apel na nás, čtenáře. Pokud se nechopíme brku a nepřijdeme s něčím novým, článků „na jedno brdo“ se zřejmě hned tak nezbavíme. Popudem pro nějaké zajímavé články by mohla být prostá otázka: „Ty hele, co se včera dělo ve Velké síni?“ nebo „Kdy vyjde článek o famfrpálu?“.

Published by

Anseiola Jasmis Rawenclav (Z)

Autorka je kousavá potvora, která občas překoná svou lenost a něco napíše. To, že se blíží, poznáte podle jejích vrzajících kostí. Historici stále marně pátrají po jejím rodném listu.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *