O výhře opět rozhodovala zlatonka

| Vydáno:

Druhá adventní neděle byla ve znamení dalšího famfrpálového zápasu. Tentokrát jsme mohli ve vzduchu vidět červené a zelené vlaječky, které vesele vlály za doprovodu zdravě soutěživé atmosféry a za rytmu básniček. Štěstí nakonec přálo o trošku více Nebelvírským, kteří vyhráli proti zmijozelské koleji 160:130. Pojďme se podívat na tento napínavý zápas podrobněji.

Obě kapitánky včas potvrdily připravenost, a tak mohl zápas v devět hodin začít. Nástup na pozice byl bez komplikací, dokonce se ani nikdo výrazně nezpozdil. Zmijozel měl jasnou převahu, a tak se jim na začátku zápasu nedařilo ani za nic prostřelit červené brankářky. Využila toho Trixie Deliah Sinclair, která se dostala ve čtrnácté minutě jako první Nebelvírská k camrálu, a rovnou bez problémů skórovala. Stala se tak zároveň jedinou červenou střelkyní, které se podařilo dát v tomto zápase gól. Mimo tuto akci téměř nedostaly nebelvírské střelkyně šanci ukázat, jakou mají mušku.

Zmijozelským střelkyním sice trošku trvalo, než se rozehřály, ale dokázaly nastřílet během celého zápasu tolik branek, až to těsně před chycením zlatonky vypadalo, že Nebelvíru by nestačila k výhře ani zlatonka. O nejvíce branek (rovných 10) se zasloužila bývalá kapitánka Andra Tigers, která byla zároveň první skórující zmijozelskou hráčkou. Hned vzápětí však vstřelila obruč i Jagga Viggo a dvěma dalšími přispěla Inees Rut Gowstring.

U zmijozelské brány se toho sice moc zajímavého neudálo, ale na druhé straně se Emma Ellie Lewis mohla málem přetrhnout. Často krkolomnými pohyby odolávala zmijozelským střelám. Ze třiceti, které na ni letěly, se jí podařilo vychytat více než polovinu – celých 17, což je tedy opravdu obdivuhodný výkon. Ale ještě před tím, než na koště nasedla Emma, jsme mohli zahlédnout v červené bráně i Misaku Rainbow, která během zápasu dosáhla 21. úrovně. Posíláme gratulace.

Odražeči pálili na obou stranách o sto šest. Ze začátku hry to nejvíce odnesli střelci, kteří se často drželi na koštěti jen zuby nehty a za pomocí lektvarů. Ale jakmile nasedli na svá košťata chytači, stali se automaticky hlavním terčem.

Síly odražečů na obou stranách byly téměř vyrovnané, nicméně Zmijozelští se přece jen dostávali k potloukům o něco málo více. Povedlo se jim srazit i o jedno hráče více než červeným. Nejvíce sražených hráčů má na kontě Betheramis Athenodoros, která poslala k zemi jednou Samanthu a dvakrát Magdarlene. Magdarlene se podařilo shodit i Connorovi.

Ze Zmijozelských se nejvíce činil Zpytlehněv Zďáblíkov, kterému zprvu dlouho odolávala Esmeralda. Nakonec ji však shodil a jakmile opět nasedla na koště, shodil ji nemilosrdně znovu. Dvě sražení si zapsala i Loralei Silwerin, která srazila Callu a Trixie. Komentátor však ohlásil ještě jedno zajímavě sražení z koštěte – Elaine měla podle všeho shodit sama sebe. Naštěstí na koštěti zůstala sedět a hrála dál.

V půl desáté se přihlásily o slovo chytačky. Rvačka o zlatonku pak trvala bezmála dalších pětačtyřicet minut. Nejdříve na koště nasedly Magdarlene di Facittra a Esmeralda Milagrosa a zatímco zelené střelkyně sázely obruč jednu za druhou, nebelvírská Esmeralda to nevzdala a byla nakonec tou, která zajistila Nebelvíru vítězství chycením zlatonky.

Myslím si, že se opět ukázalo, že ve famfrpálu hraje velkou roli štěstí a často rozhodne opravdu až zlatonka. Oba týmy předvedly skvělý výkon a nechybělo jim ani nasazení, které neopadávalo. Hra trvala hodinu a deset minut a ten, kdo si přivstal, si tak mohl mile zpříjemnit předvánoční prosincové ráno. Hřiště doslova zaplnila spousta pokřiků, básniček a rýmování a atmosféra na hřišti byla opravdu moc příjemná, stejně jako celý zápas. Snad v tomto duchu budeme pokračovat i 21. 12. 2019, kdy se vám poprvé v letošní sezóně představí Mrzimor. Proti němu se postaví Nebelvír, který už má za sebou dva vyhrané zápasy, a má hezky nakročeno k zisku poháru. Podaří se Mrzimoru toto družstvo pokořit? Přijďte se přesvědčit na vlastní oči! Zápas začíná jako obvykle v devět hodin.

Ohlasy hráčů:

Zpytlehněv Zďáblíkov:Zápas byl skvělý. Sice jsme to projeli na plné čáře, ale byl to úplně první zápas za celou dobu, co jsem na škole, kdy jsem se dostal na koště a stihl si i do někoho bouchnout potloukem! Dokonce i někoho shodit!
Takže co se mě týče, jsem nadmíru spokojen!“

Una Vinona Flare: „Nedělní zápas byl pro mě naprosto neuvěřitelným zážitkem! Jsem hrdá na nebelvírský tým a obdivuji schopnosti nervů naší kapitánky, protože tak napnuté je snad ještě neměla. – smích – Ráda bych poděkovala každému fanouškovi na tribuně, protože právě jejich hlasitá podpora držela naše odhodlání vydržet. Budu moc ráda, když zavítají i na náš nadcházející zápas a pomohou nám opět přivolat Štěstěnu na naši stranu a dát celému Nebelvíru jeden z nejkrásnějších vánočních dárků, na který už dlouho čeká. Díky.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali:

Nebelvír
1. střelec: Melisa Pestrá, Mary Elizabeth Thornhill, Trixie Deliah Sinclair, Calla Torová
2. střelec: Trixie Deliah Sinclair, Una Vinona Flare, Calla Torová, Mary Elizabeth Thornhill
3. střelec: Calla Torová, Elizabeth Katherine Arlenová, Melisa Pestrá
brankář: Misaka Rainbow, Emma Ellie Lewis
1. odražeč: Esmeralda Milagrosa, Connor Ian McBrownnies
2. odražeč: Beteramis Athenodoros
chytač: Esmeralda Milagrosa, Una Vinona Flare, Newika Shelley Lovecraft

Zmijozel
1. střelec: Andra Tigers
2. střelec: Samantha Aileen Massey, Jarrq Miekkala, Inees Rut Gowstring
3. střelec: Jagga Viggo
brankář: Astoria von Pens
1. odražeč: Elaine Robillard, Zpytlehněv Zďáblíkov
2. odražeč: Loralei Silwerin
chytač: Magdarlene di Facittra, Elaine Robillard, Zuzana Malron

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Komentáře

  1. Tento zápas byl hrozně napínavý. Měla jsem nervy jako strunky. Zvláště tu chvilku v bráně. Byl to uzasný zápas 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *