Těsně před koncem

| Vydáno:
Sedmý termín za námi. Už je vidět světýlko na konci tunelu, vyhráno ale ještě není. Na osmý termín často nezbývají omluvy ani síly. Jak se zredukovaly počty předmětů? Kdo fičí a kdo své úsilí už vzdal…?

Nebudeme zabírat číslům prostor planými řečmi, jdeme rovnou na statistiky. Zatímco ještě před dvěma termíny se Mrzimor mohl chlubit nejmenším úbytkem předmětů, dnes se nachází na chvostě této statistiky. Od začátku šestého termínu, kdy jsem počítala naposledy, odhlásil 81 předmětů a dostal se tak už pod magických 300 předmětů. Dnes už žlutí mají pouze 294 předmětů. Počty předmětů pak klesaly úměrně. Zmijozel odhlásil takřka čtyřicítku předmětů a ocitl se tak na současných 211 předmětech, Nebelvír odhlásil 15 předmětů a dnes studuje ve 165 lavicích. Havraspár pustil 8 na začátku roku tvrdě vybojovaných míst a zůstal tak na 98 předmětech.

Posvítila jsem si i na soutěže. Hned na začátek nutno podotknout, že tato čísla už jsou v pokročilé části roku značně zkreslená, nemohou odrážet vlivem zmražování a mazání přesné stavy. Součty ukazují stále nadvládu Zmijozelu, k začátku termínu měli jeho studenti přes 22000 bodů za soutěže. U Mrzimoru jsem se dopočítala necelých 16000. Přes 8000 bodů si za soutěže nahrabal Nebelvír a přes 2000 bodů Havraspár. Zdálo se, že soutěže by mohly být velkou nadějí Zmijozelu pro stažení náskoku žlutých, vždyť se u jejich psaní má k životu i zelená dušice! Pozornější si ale jistě všimli, že po vyhodnocení soutěže Kávodebatování, za kterou šlo získat až 60 bodů, náskok Mrzimoru ještě o něco stoupl.

A co ti blázínci, které jsem nedávno pro Denní věštec zpovídala? V tomto okénku se loučíme s Markem Williamem Callawayem, který pro nás už s 12 předměty není zajímavý, a také s Leilou Dusk, která spadla na čtyři předměty. Oběma ale gratuluji k úctyhodnému výkonu! Zajímavá je ale určitě Bibi Anne, která dál drží 25 předmětů, Kim Sarah Reevesová s 20 předměty, Klotylda Malíková s 39 předměty, Helen Miltonová se 40 předměty, Newika Shelley Lovecraft se 43 předměty a Mischel Binghum se 46 předměty.

Tolik dnešní bodová exkurze. Bodaři, držte se! Budu se těšit zase někdy příště!

Pro Denní věštec
Vicky Charmant

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *