Nováčka nebo starouška?

| Vydáno:

Dříve velmi diskutované téma. Dnes už téměř nepovšimnuté. Snad tomu nepřispívá fakt, že Mrzimor – dřívější „outsider“ v tomto měřítku – je na tom dnes nejlépe. (Nebo „nejlépe?“) Řeč je přirozeně o obsazení kolejí.

Minimálně v průběhu školního roku je v zájmu každé koleje mít co nejvíce studentů. Obzvláště pak v druhé polovině roku je znát každá ruka přiložená k dílu. Jak moc se ale mění situace před příchodem nováčků?

Kolej s nejmenším počtem členů může očekávat nejvíce nováčků a samozřejmě naopak. Někteří dokonce tvrdí, že dostat nejvíce nováčků je vlastně výhoda.

V poslední době zamíchají kartami ve velkém také tzv. „obnovené identity.“ Smutnou pravdou je ale fakt, že dobré dvě třetiny z nich se brzy smažou znovu. Jistě, jsou ale i světlé výjimky, které se staronovou postavičkou začnou lépe a pro kolej jsou větším přínosem než kdy dříve. Více takových! Ti ostatní bohužel často jen „zaplácnou“ místo, na kterém se mohl ocitnout aktivní nováček. Anebo taky zrovna ne.

Naproti tomu nováček je vždycky sázkou do loterie. Nejednou se stalo, že „aktivnímu prázdninovému nováčkovi“ brzy po začátku školního roku došly síly, zatímco z nováčka, který se o prázdninách držel spíše v ústraní, se vyklube chlouba celé koleje. A už vůbec nehledě na ty, co doposud nenavštívili půdu školy (aktuálně se toto číslo pohybuje ještě kolem dvacítky), a na ty, co nepochopí, že bez zapsaného předmětu nelze fungovat.

Podaří se tedy Nebelvíru (nejméně početné koleji) ukořistit ty nejlepší nováčky a vytřít s nimi škole zrak? Nebo snad na tom bude lépe Mrzimor se svou „starou “ dobrou elitou, který (prozatím) očekává nováčků nejméně? Anebo zlatý dobrý střed? To nám ukáže až příští školní rok!

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *