Akce pro nováčky – Mrzimor

| Vydáno:

Jak jistě všichni dobře ví, už nějakou dobu se hrad hemží nezařazenými studenty. Většině starších už je tato skutečnost velmi dobře známá a s nováčky se přátelsky zdraví přes celou Velkou síň. Zajímají se o nás, chtějí vědět spoustu věcí o tom, kde jsme se narodili, kdo jsou naši rodiče a mnohé další. Mimo jiné také to, do jaké koleje si přejeme být zařazeni. Mnozí nováčci se už rozhodli a pořizují si hromadné kolejní fotky s příměsí lososiny. Pro ně, ale obzvláště pro nás nerozhodné, připravují jednotlivé koleje mnohé akce a soutěže, které nám mají ulehčit nelehkou volbu. První z nich uspořádal 25.7. Mrzimor.

Zrovna jsem seděla ve svém oblíbeném křesle ve Velké síni když mě z pohody vyburcoval hlas žluté studentky Ellky Willowé: „Všichni nováčci do KNP!“

Trhla jsem sebou při zvuku jejího hlasu a okamžitě mě hryzlo svědomí. Vždyť já bych na tu akci málem zapomněla! Rychle jsem se zvedla z křesla a utíkala do komnaty. Dveře umývárny jsem rozrazila tak prudce, že jsem vyděsila Uršulu, která okamžitě začala pronikavě kvílet. Rotřesenými prsty jsem vyťukala heslo Žltý losos do kamenné desky, ale v tom rozčílení se mi to nepovedlo. Musela jsem proto svůj pokus opakovat ještě dvakrát, než jsem konečně pořádně otřesená dorazila na místo oslavy.

Na první pohled bylo znát, že si mrzimorští dali opravdu záležet. Celá místnost byla vkusně vyvedená v kolejních barvách. Nohy se mi zabořily do huňatého černého koberce, na němž byly rozesety četné stolky se židlemi i pohodlná křesílka a samozřejmě stoly. Dlouhé stoly pokryté žlutým ubrusem plné nejrůznějších dobrot. Na nic jsem nečekala a šla si nabídnout. Sotva jsem stihla ujíst několik soust, ozval se z malého pódia hlas Ellky.

„Tak, jsme tu všichni?“ Nováčci, které znám, i ti cizí, začali houfně přikyvovat. Nadšená z další možnosti soutěžit a něco si vysoutěžit jsem se nadšeně přidala k davu. A Ellka začala se svými jednoduchými, ale i zákeřnými otázkami kvízu Znáte školní řád?

1) Do kdy se datuje začátek naší školy?
2) Co je úkolem studenta naší školy?
3) Co se rozumí pod pojmem pořvávání ve VS?
4) Může student na naší škole uzavřít právoplatný sňatek?
5) Na co se dělí náš školní rok?
6) Kolik stojí přihlášení na jeden předmět?
7) Jaká je standardní délka normálního domácího úkolu (v palcích)?

8) Kolik stojí přihlášení se na seminář?
9) Co potřebuje student na to, aby se mohl zúčastnit výuky?
10) Kdo může vypisovat Kvízy?

(správné odpovědi k nalezení na konci článku)

Bod získal nováček, který odpověděl správně nejrychleji.

Průběh kvízu probíhal formou bojové hry. Ellka na pódiu vyřkla otázku a my jsme se houfně rozprchli do hradu vyhledat odpověď. Musím říct, že to skutečně nebylo jednoduché, protože hrad je velmi rozlehlý a skrývá mnohé záludnosti. S vypětím všech sil jsem pobíhala po hradě a hlásila Ellce správné odpovědi, za což jsem nakonec získala 5 bodů. Dalšími úspěšnými byli Winter Stella deBlake, Eileen Chatwinová, Samslav Kulík, Lodnis Avicellus Night a Theia Vala Smithová. Za své úsilí jsem si vysloužila potlesk, ale také pavučiny, oslí uši, sliz na hlavě a pásku přes ústa, které jsem se ale naštěstí ubránila.


Následoval druhý, tentokrát famfrpálový kvíz. I v něm byl postup stejný. Bystřila jsem zrak i sluch – jako naschvál těm, kteří se mě pokoušeli umlčet. To se ukázalo jako správné rozhodnutí, neboť famfrpálový kvíz byl náročnější než ten první. Ano, famfrpálové hřiště je od hradu dosti vzdáleno. Otázky byly následující:

1) Kapitánka našeho famfr týmu?
2) Kolikrát letos Ellka chytla zlatonku?

3) Nejlepší chytaš Mrzimoru?
4) Nejlepší žlutá lovkyně terčíků?
5) Kdy končí famfr zápas?
6) Jak dlouho trvá famfr trénink a kdo proti sobě hraje?
7) Po jak dlouhé době se vypouští zlatonka?
8) Může zlatonku vidět i jiný hráč než chytač?
9) Jaké jsou hráčské pozice?
10) Čím jsou typické zápasy mezi Havrem a Mrzimorem?
11) Od kterého ročníku může student famfrpálovat?
12) Kde je letová plocha?
13) Kolik je max. počet terčíků, který se dá chytit?
14) Nejúspěšnější chytač terčíků na škole?
15) Kdo z Mrzimorských byl na tréninku 24 hod?

16) Žlutá studentka, která má na famfru nej hášky a hesla a dělá ilustrace do Trimela?

(správné odpovědi k nalezení na konci článku)

Otázky a nápovědy jsme hledali ledaskde. Nejčastěji vedly naše spěšné kroky na famfrpálové hřiště, jindy bylo třeba nahlédnout do Síně slávy nebo kolejního časopisu.

Po skončení druhého kvízu jsem již byla na pokraji sil. Přesto se úsilí vyplatilo, neboť jsme s Theiou Valou Smithovou získaly shodně 6 bodů. Na další příčce se umístila Lodnis Avicellus Night a bronzové místo získal Samslav Kulík.

Vyčerpaně jsem se sesula do jednoho z křesel a tleskala svým soupeřům. Večer to byl nadmíru náročný a já jsem děkovala své děravé hlavě za to, že jsem na večírek zapomněla, jinak bych zcela jistě přišla v plesových šatech.

Po další, tentokráte už menší, „nadílce“ od Koloděje jsem si přisedla do kruhu nováčků a zabořeni do pohodlných žlutých křesel u stolu plném dobrot jsme strávili příjemnou noc.


Správné odpovědi

Kvíz „Znáte školní řád“: 2002, sbírat body pro svou kolej, používání Caps Lock, ne, dvě pololetí po čtyřech výkladech, 1 galeon, 2,45 – 4, 95 palců, 2 srpce, školní uniformu, libovolný zaměstnanec

Famfrpálový kvíz: Ellka Willowa, 2x, Vicky Charmant, Jane Karen Langley, chycením zlatonky, 24 hodin, kolej nebo profesoři sami proti sobě, hodinu, ano, 1 × brankář, 1 × chytač, 2 × odražeč a 3 × střelec, jsou dlouhé, od 1., cenzurováno, 100, Cerridwen L. Antares, Sam-Am s Chiarou, Magrápa Česneková

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *