Nováčci ve škole 1 – Co o nich říkají starší studenti

| Vydáno:

Již několik týdnů můžeme na hradě vidět lososové tváře – nové studenty, které ještě Moudrý klobouk nestihl zařadit ani do jedné z kolejí. Jak si stojí nováčci mezi ostatními studenty? Těší se na ně, nebo se spíše uzavírají do sebe? Také proto, že patřím mezi takzvané lososové tváře, položila jsem několika již zařazeným studentům pár zvídavých otázek.

Otázky:
1. Co říkáš na letošní várku lososů?
2. Máš už mezi lososy nějaké oblíbence?
3. Těšíš se už na novou krev v koleji?
4. Očekáváš, že letošní nováčci budou spíše přítěží nebo přínosem?
5. Děláš něco pro přilákání aktivních nováčků do své koleje?

Mia Scream
1. No, je to příjemné, vidět nové tváře hotové vkročit do světa kouzel.
2. Každý z, jak říkáme, lososů je originální, ale přeci jen mám své oblíbence. A jejich jména prozrazovat nebudu.
3. Na nový přírustek v koleji se určitě těším. A doufám, že dostanu nějake patronče!
4. No, uvidíme, jestli budou přítěží nebo přínosem. 
5. Trochu je někdy lákám, ale hlavní volba je na nich a doufám, že si zvolí správně.

Esperanza Milagrosa
1) A kolik jich vlastně je? – úsměv – Popravdě jsem je moc nezkoumala, zaměřím se až na nové červené. – mrkne –
2) Nemám, raději se seznamuji se lvíčaty, havrany, jezevci a hady. – mrkne –
3) Tak na tu se těším, zase bude z čeho sát a pít. – andělíček –
4) To se nedá určit, až čas ukáže. – mrkne –
5) Nedělám, protože by to stejně nepomohlo; nováčci se nemají do kolejí lákat, od toho je tady Moudrý klobouk. – úsměv –

Alissia Catherine Alterey
1. Nováčikov nemôžem zhodnotiť objektívne, keďže väčšinu z nich nepoznám. Rozprávala som sa iba s niekoľkými mladými slečnami, ktorým som vo Veľkej sieni radila. Väčšina nováčikov však s nadšením skúma hrad a ja dúfam, že s rovnakým nadšením sa pustia aj do vyučovania.

2. Ako som už odpovedala v predchádzajúcej otázke, poznám veľmi málo nováčikov. No obľúbila som si Marlu Fierté, s ktorou som sa viackrát stretla v Prasinkách i vo Veľkej sieni.

3. Samozrejme, veľmi rada pomáham novým nebelvíčatám a už teraz sa teším, že budem opäť niekoho patrónkou. Nová krv oživí naše nebelvírske rady a verím, že nováčikovia skvele zapadnú medzi nás, starých levov a levic.

4. Keďže sa snažím myslieť pozitívne, verím, že nováčikovia budú pre našu koľaj len prínosom a opäť získame zopár skvelých prvákov, rovnako ako minulý rok.

5. Nie, myslím si, že je to zbytočné. Posledné slovo má aj tak Múdry klobúk a ja verím, že k nám zaradí študentov, v ktorých vnútri drieme pravý nebelvírsky duch.

Osiris Flemingová
1. Losos jako losos, nevidím extra velké rozdíly mezi minulými a současnými. 

2. Oblíbence… to záleží na tom, co si pod tím pojmem představuješ. Jestli někoho takového, kterého bys ráda viděla v uniformě stejných barev, tak možná nějakého mám.

3. Samozřejmě, že těším. Nováčci jsou velmi vítáni, protože znamenají posily jak pro honbu za pohárem, tak oživení celé koleje.

4. V každém roce se najdou tací jedinci, kteří jsou pro kolej přínosem, a bohužel i takoví, kteří nestojí za nic a jen zabírají místo. A abychom poznali ty opravdu dobré, musí s nimi přijít i zavařenina. 

5. Já osobně se takových akcí nezúčastňuji. Je na každém nováčkovi, do jaké koleje chce patřit, a pokud se nechá na něco nalákat, je to jeho věc. A navíc, přece náš Moudrý klobouk rozhoduje, kdo do jaké koleje bude přiřazen. 😉

Paul Brewer
1. Tak letošní várka ještě není úplná, v září očekávám další, ale řekl bych, že zatím docela povedená. Ono se to v létě těžko zjišťuje, ale je tu spousta aktivních a milých jedinců. Uvidíme, jak se budou vyvíjet dál.
2. Oblíbence moc nemám, ale po mém očumování na hradě už jsou mi někteří sympatičtí více a někteří méně.
3. Tak samozřejmě, kdo ne. 
4. To by musela být pořádná náhoda, aby byli přítěží.
5. No, upřímně se mi hodně protiví ono lákání nováčků do své koleje. Já si myslím, že nováčci by si to měli rozhodnout sami podle rozumu. Nelíbí se mi vtírání a přetvařování se nějakého člověka, aby byl daný nováček právě v jeho koleji.

Snažím se před nováčky chovat tak, jak se chovám, aby si podle toho udělali obrázek jak o mně, tak i trochu o koleji.

Safira Jane Bardotová
1) No, várka lososů mi letos přijde taková akčnější než minulý rok. Jsou sympatičtější, komunikativnější a aktivnější. Takže letošní várka lososů se mi líbí.

2) O oblíbencích bych nemluvila. Spíše vidím ty, co jsou hodně výrazní… Marla, Lodnis a ještě do nedávna Matthew, ale ten už tady s námi není a jeho aktivita byla v podstatě umělá… no, smůla.

3) Nová krev přinese do koleje vždy něco nového a neokoukaného. Ovšem málokdo z nové krve je opravdu pro kolej přínosem. No uvidíme, jak to bude letos.

4) Na tuto otázku jsem odpověděla už v předchozí otázce.

5) Co dělám pro přilákání nováčků? No už jsem zmiňovala Mrzitablo. Myslím, že když se v něm většina Mrzimorských studentů vyjádřila o koleji jako o rodině a nepostradaltených přátelích, kteří jsou oporou kdykoliv, kdy je to potřeba, je to ta nejlepší motivace přidat se do Mrzimoru a stát se jeho součástí.

Morgana Pepper

1. Možná se mi to zdá, ale přijde mi, že jich moc není. A možná jen nejsou tak aktivní. Ale jelikož nás čeká ještě srpnová registrace, vůbec to nevadí.

2. Musím se přiznat, že mám. S jedním béžovým přírůstkem se znám už déle, ostatní jsem ještě moc poznat nestihla, ale někteří jsou sympatičtí.

3. Nováčci jistě kolejní život zajímavě obmění, takže ano, těším se. Je to šance poznat další skvělé lidi, tak proč ne. 🙂

4. Věřím, že přínosem. Téměř vždy se najde někdo, kdo není tak úplně týmový hráč nebo se snaží dělat rozruchy, ale ti dobří převažují, řekla bych.

Evelina van Eyck
1. Osobně jsem velice spokojená. Líbí se mi, že tenhle ročník má velmi originální a povedená jména. Díky lososům to tu dost obživlo, nemám si na co stěžovat. A ještě víc se mi líbí, že se má lososí terminologie tak uchytila, ukotvila se a stále se drží, eeew.

2. Oblíbence, oblíbence… ach ano, jistě, kdo by neměl? Už jsem se se spoustou z nich seznámila a velmi si je oblíbila pro jejich charakter a úžasnost. A oni sami ví, že jsou mými oblíbenci. V podstatě jsem si oblíbila každého lososa, se kterým jsem se začala více bavit.

3. Moc. V koleji bude mnohem živěji a já budu mít víc obětí na oškubávání do kolejního konta. Teď o prázdninách nám to v kolejce trochu pochcípalo, jak všichni odjeli na dovolenou. Těším se, těším se! A držím pěsti všem, kteří si přejí skončit v Havraspáru.

4. Kdo ví. Jak jsou ty prázdniny, tak se to těžko odhaduje. Ale řekla bych, že všichni nováčci budou obrovským přínosem pro celou školu. Ale jak dlouho nám vydrží, těžko říct. Netuším, proč by měli být přítěží… S lososy je legrace.

5. Nedělám, Havraspár to nemá zapotřebí. Ti nejmo(u)dřejší lososové si k nám najdou cestu sami. Rowena ví, že Havraspár preferuje lososy, kteří mají smysl pro havrhumor, nenapodobitelně modrý charakter a povahu. Přesně takoví nováčci se v Havru najdou, pokud sami budou chtít.

Komentáře

  1. Kdybych mohla, žlutím se – Safirko, zase si mně dostala na kolena :D.

    Mar, krásný článek 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *