Nováčci ve škole 2 – Co o nich říkají profesoři

| Vydáno:

Že se po hradě toulají nezařazení studenti, už dávno není žádná novinka. Někteří tito takzvaní lososi jsou občas nenápadní a zamlkle stojí v rohu Velké síně a jiní zase vyvádějí psí kusy přímo na očích fialovému personálu. Pojďme se tedy podívat, co říkají profesoři našim nejnovějším přírůstkům.

Po několik dní oblétávaly mé sovy naše mladší i starší profesorstvo. Jejich nápady, myšlenky a postřehy předkládám zpracované a ucelené, exkluzivně pro DV.

Otázky pro zaměstnance:
1. Co říkáte na letošní várku lososů?
2. Máte mezi nimi nějaké oblíbence?
3. Očekáváte, že nováčci budou pro školu přínosem?

Nimrandir Elénére

Co se z nováčků vyklube, to se teprve uvidí, až započne školní rok – ostatně jako každým rokem – a nyní je ještě na veškeré úvahy brzy. Do školy se přihlásí vždy poměrně velká skupina, někteří nejsou přijati, někteří sice přijati jsou, ale z rozličných důvodů nakonec nenastoupí, a někteří v průběhu školního roku zjistí, že kouzelnická škola není až tak úplně pro ně. Přesto se každoročně uchytí mnoho velice šikovných kouzelníků a ti jsou přínosem nejen pro školu, ale i pro jednotlivé kamarády a přátele, které zde naleznou. Uvidíme, kteří to budou letos. 🙂

Filius Orionis
1. Zatím se mi nepodařilo vypozorovat zásadní či méně zásadní odlišnosti od várek minulých, tedy nějak nevím, čeho se u této otázky chytit.
2. Vlastně ani moc ne – pokud nepočítám oblíbence na základě nomen omen a jednu aktivní redaktorku DV. Nějak se mi zatím nepodařilo najít si na ně čas, to se potom těžko soudí…
3. Jistě, jako každý rok. 

Matthew Whitecrow
1. Myslím, že letošní várka nováčků se obzvláště vydařila. Našel jsem tam spoustu zajímavých osůbek, které v sobě mají nesporný talent a kterým se jistě bude dařit nejen dobře prospívat během studia, ale také se z nich určitě stanou kouzelníci a čarodějky, o kterých ještě uslyšíme. 
2. Myslím, že je to spíš o tom, koho jsem už stačit trochu víc poznat a koho ještě ne. Podle toho jsem si je buď stačil, nebo nestačil oblíbit. 🙂
3. Samozřejmě, stejně jako všichni jejich předchůdci. Mnozí po ukončení studií odejdou, ale někteří i potom zůstanou a budou se podílet na dalším chodu školy a zajišťovat tak příznivé prostředí pro studium jejich následovníků. 

A zatímco tu budou studovat, budou to právě oni, kdo bude spolu s námi spoluutvářet každý den na škole. Jestli to bude příjemně strávený čas, záleží především na nás. A já věřím, že bude.

Anseiola Renine Rawenclav

1. Letošní várka nováčků není nějak specifická. Jsou tu dobří nováčci, jsou tu průměrní nováčci a nováčci, kteří nevydrží. Jako vždy.
2. Ano, oblíbence mám. Například právě vás, slečno Marlo, poté je to například slečna Sarah Sophie Stone nebo slečna Lodnis. Těch jmen je určitě víc.
3. Samozřejmě, že někteří z nich budou přínosem. 🙂

Elizabeth Lextrová
1. Upřímně? Někteří moc akční, jiní zase tolik ne. Myslím si, že letos je to o trochu lepší, i když ze začátku byli všichni nevychovaní, že ani nepozdravili. 😉
2. Nemám, já mám své staré oblíbence. 🙂
3. Jedni ano, jiní ne, nedá se soudit. 🙂

Selena Enail Smithová

1. Podle mého názoru je letošní várka lososů velmi vydařená a nachází se mezi nimi několik vyčnívajích jedinců, kteří mají velké předpoklady stát se velkou oporou příslušné koleje, aktivními studenty nejen ve výuce a dozajista budou i středem dění ve VS. Mně osobně přijde, že nováčci jsou rok od roku lepší a aktivnější. Pravděpodobně se řídí heslem „zastav a nepřežiješ“ a pořád něco dělají či vyváději (i když někdy to je opravdu na prášky).

2. Nemám žádné své oblíbence, ke všem se snažím přistupovat stejně. Na této škole nejsem schopná říct lososovi „ty jsi pro mě star, ty budeš můj oblíbenec“. To ani nejde. A taky si přiznejme, že pokud někdo má nějakého svého oblíbence, časem se stane, že mu začne, jak se říká, nadržovat, až moc ho podporovat, ale všechno má své meze a vůči ostatním by to rozhodně nebylo fér. Proto losos jako losos, i když mezi nimi může být rozdíl.

3. Ti, co se tu dokáží udržet a nenechají se odradit hned prvním úkolem, mají zde na škole jistě slibnou budoucnost. Jde hlavně o to vydržet a nenechat se odradit první negativní zkušeností.

Komentáře

  1. Tleskám co mi ruce stačí – Tenhle článek se mi moooc líbí ;).

    Marlo, ty jsi náš vůdce, tys naše hvězda jasná. Jen tak dál ;).

    md. Ansí, děkuji za jmenování. Velmi mě to potěšilo (zrůžověla až hanba 😀 ).

    PS.: Takovéhle články zbožňuju ;).

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *