Nováčci ve škole 3 – Co o sobě říkají

| Vydáno:

Po litých bojích s přeplněným sovincem opět přicházím se svými dotěrnými otázkami se třetím a posledním článkem minisérie o nováčcích. Mnozí z nich nejsou moc sdílní a ve Velké síni sotva pípnou, proto tento článek jistě ocení nejeden student, který se připravuje k přijetí nováčka do své koleje, a nejeden profesor či profesorka, do jejichž lavic brzy usednou.

Otázky pro nováčky

1. Baví tě být lososem? Chceš si tu zvláštní barvu užívat déle, nebo bys raději byla zařazen/a do některé z kolejí už nyní?

2. Do které koleje bys byla nejraději zařazena?

3. Proč?

Sarah Sophie Stone

1. Jsem lososem moc ráda, nejenže jsem si oblíbila béžovou barvu, ale bavily mě i nováčkovské soutěže. Na druhou stranu už se nemůžu dočkat, až budu zařazena do koleje, budu mít nový domov a konečně někam patřit.

2. Dlouho jsem se rozmýšlela mezi kolejemi, ale už několik týdnů jsem přesvědčena o tom, že mé místo je v Havraspáru.

3. Myslím si, že se do Havraspáru nejvíce hodím podle povahových rysů a také mám mezi modrými spoustu přátel, takže bych chtěla patřit mezi ně.

Peter Warhall

1. Ne, nebaví. Raději bych už někam patřil

2. Nejraději bych do Mrzimoru.

3. Je mi nejsympatičtější.

Lucienne Danielle Merril

1. No nevím, asi ano. Ale už bych chtěla být zařazená a mít svoji barvu. 🙂

2. Nejraději bych byla, kdyby mě Moudrý klobouk zařadil do Nebelvíru, ale Havraspár by taky nebyl špatný. 🙂

3. Moje celá rodina byla zařazena do Nebelvíru, tím pádem bych chtěla i já mít červenou barvu. 
Jinak se mi to zdá jako nejsympatičtější kolej, jak tady, tak i v knížkách. 🙂

Ashaii Naomi Naiad

1. Na jednu stranu je to fajn, losos je pro starší studenty svým způsobem zajímavý, je to něco nového, občas mi někdo jen tak napíše atd., za což jsem vděčná, jelikož tu nikoho neznám, nemám tu starší sourezence a tak. Na druhou stranu už se těším na zařazení a hlavně na školní rok, až si budu moct zapsat nějaké předměty a sbírat body.

2. Absolutně netuším.

3. Protože tu nikoho neznám a dlouho se tu nepohybuju, je docela těžké si nějakou kolej vybrat. Pokud bych měla rozhodovat já, řekla bych, že se povahově hodím nejvíc do Havraspáru, ale možná taky do Mrzimoru. Můžu se ale naprosto mýlit, uvidíme, jak rozhodne Moudrý klobouk. 🙂

Boženka Ropoušková

Lososem mě být nebaví, protože se mi ta barva nelíbí. 🙂 Nejraději bych už byla zařazená a těším se, až konečně pustí Moudrý klobouk. Určitě chci do Nebelvíru, protože tam je moje kamarádka a mám tu kolej nejraději.

Charlotte Smith

1. No, nad touhle otázkou jsem se chvíli zamýšlela, ale opravdu jen chvíli. Určitě bych ale byla ráda zařazena do nějaké koleje, abych měla přístup do společenské místnosti a jiných míst, kam můžou jen zařazení studenti!

2. Když jsem byla malá, moc jsem se chtěla dostat do Nebelvíru, ale teď, když už jsem starší, tak bych ani nevěděla, kam chci. Radějii to nechám na Moudrém klobouku. 😀

3. Do Nebelvíru jsem chtěla, protože tam studuje celá moje rodina – tedy kromě táty, který je mudla. Moje maminka si Nebelvír moc vychvalovala a sestra si jej po roku studií taky hodně vychvaluje… Takže asi proto.

Winter Stella deBlake

1. Tak lososem mě už vůbec nebaví být. 🙂 Je příjemné pak vědět, že už někam patříš, když jsi zařazená do nějaké koleje. Najdeš si nějakou tu bližší kamarádku/kamaráda.

2. Ráda bych šla do Nebelvíru.

3. Protože tam chodila celá rodina mojí mamky a mamka také. Otec je mudla, takže ten Nebelvír bych skutečně ocenila. :)))

Marla Fierté

1. Ano, líbí. Většina nováčků říká, že by se chtěla plně zapojit, seznámit se a sžít se svou kolejí. Neříkám, že je to špatné, ale líbí se mi současný stav. Jako na nováčky jsou na nás všichni milí (ne, že by jinak nebyli) a s úsměvem odpovídají i na velmi hloupé otázky. Zkrátka si myslím, že nám toho celkově projde o chlup víc. Také se mi líbí, že se můžeme zapojit do všech soutěží, které pro nás pořádají koleje, bez výčitek, že zanedbáváme tu jednu, vlastní. Tento stav si tedy opravdu užívám. 🙂

2. Nemám mezi kolejemi žádného favorita.

3. Všechno, co může nováček udělat, je vyptávat se a zjišťovat již interpretací pozměněná fakta, protože když dva lidé popisují stejnou věc, tak už to tak úplně stejná věc není. Přikláním se k tomu, že to člověk prostě musí prožít a pak buď bude spokojený nebo ne.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *