Hradní profesorstvo pod drobnohledem – Zima 2020

| Vydáno:
Jsme na konci Zimy 2020 a to je správný čas podívat se na to, kdo během tohoto roku mohl „legálně trápit“ studenty v učebnách. Trošku si dotyčné profesory rozškatulkujeme… jak? Samozřejmě že podle kolejí, ze kterých přešli do fialového hábitu. Ovšem to není vše, dostal se nám do rukou jistý seznam a díky němu vám můžeme připomenout profesorské legendy, na které momentálně na hradě nenarazíme, protože tito profesoři z hradu odešli nadobro… ale nikdy neříkejme nikdy, kdo ví, třeba na někoho z nich z nenadání natrefíme, však znáte Hogwarts. Hrad i jeho obyvatelstvo je nevyzpytatelné.

Před dvěma lety vyšel v Denním věštci článek od Theresy Veilin Brendi, v němž podrobně sepsala profesorstvo tehdejšího roku, Zimy 2018. Využila jsem toho, že se mám od čeho odrazit, a pokusila jsem se mimo jiné udělat i malé porovnání, jak si profesorstvo stojí v rozmezí dvou let.

Článek z 5. 1. 2018

Nejvíce letošních profesorů pochází z Nebelvíru a Mrzimoru. Z obou kolejí nyní na naší škole učí 10 profesorů. Nebelvír měl 10 profesorů už před dvěma lety, avšak složení se mírně změnilo.

Aktivními profesory, kteří učili i před dvěma lety, jsou Aki san Marino, Bilkis Blight, Kate Resea, Mark Petersvood a Oliver McCollin. K nim se „staronově“ přidali Eillen McFir Elat, Hekatea Centaurix, Ladard Papulka, Nerys Heliabel Ghostfieldová a Theresa Veilin Brendi.

Naopak z postu profesora odešli Belatris Nithelas Malrinová, Filius Orionis, Jane Patricia Vamos, Kouhei Hasangeki a Niane z Libelusie.

Letos vyučované předměty profesorů, kteří pocházejí z Nebelvíru:
Kryptologie, Tretky nejprokletější, Dějiny mudlovských záhad, Lykantropologie, Artušovské legendy, Druidi a jejich umění, Latina, Taje mudlovské kuchyně, Bonzologie, Cestování pomocí magie, Symbolika kolem nás, Živlová magie, Alchymie, Domácí škůdci a tvorové z kouzelnického světa, Drobnohled, Filosofie, Historie Hogwarts, Kouzelnické počty, Létání na koštěti, Nauka o tvorech nejnebezpečnějších, Péče o kouzelné tvory, Pedagogika, Heraldika a Kouzelné formule.

Mrzimor měl před dvěma lety nejméně profesorů na škole, a to pouze tři žluté profesory. Jak vidno, během dvou let se vyhoupl na sdílené první místo s počtem 10 profesorů pocházejících z Mrzimoru. Tři profesoři, kteří učili i tenkrát, učí v tomto roce. Jsou to Nicholas McElen, Oresta McCollin Vianueva a Silvia Honorová. K těmto třem přibyli Andy Topher, Epans Mc Broom, Lilian Isabella Rorrs, Marylin Cuthbert, Selena Enail Smithová a Tadäus Trottertickler… Jak už je zvykem, někteří učili v minulosti, jiní učí prvním rokem. Neobvyklým mrzimorským profesorem je desátý člen, a to pan ředitel Nimrandir Elénére, který již několik let neučí, ale zato se stará o náš hrad.

Letos vyučované předměty profesorů, kteří pocházejí z Mrzimoru:
Hradní divadelní kroužek, Tvorové doby ledové, Astronomie, Dějiny mudlovské společnosti, Vývoj života, Jak se šťastnějším státi, Knihomilství, Čarostavitelství, Čarostavitelství pro redaktory, Kouzelnická němčina, Kouzelnická první pomoc, Lékouzelnictví, Teorie famfrpálu, Upíři tak, jak je neznáte, Démonologie, Strašidlologie, Kouzelnická frazeologie, Právní minimum kouzelníka, Testrálologie a Ufologie.

Havraspáru patří pomyslné třetí místo se 7 modrými zástupci v profesorských řadách. Před dvěma lety měl Havraspár 5 modrých zástupců, dnes i nadále učí Anseiola Jasmis Rawenclav (kolejní ředitelka Havraspáru, studentkou nebyla), Janel Weil a má maličkost, Lilien Emity Meissed. Pro tento rok se k nám staronově přidali Eleanor Blackfoot, James Watfar, Midar Kilahim (kolejní ředitel Havraspáru, studentem nebyl) a Wronka Zabloudilová.

Vyučovat prozatím přestali Clea Haliová a Dunstan Merryweather.

Letos vyučované předměty profesorů, kteří pocházejí z Havraspáru:
Literární seminář, Literární seminář – poezie, Mudlovská antropologie, Psychologie, Kouzelnická francouzština, Čtenářství, Kolo roku, Přeměňování, Čokomagie, Fantazírování, Magie osobních artefaktů, Elfové, Léčivé rostliny a Magie stromů.

I Zmijozel během dvou let prodělal nějaké ty změny, nyní se může pyšnit 6 zelenými profesory. Má mezi nimi také své držáky, těmi jsou Barbara Arianne Lecter, NaSaŠí Jackson, Renée Carlisle, Tydynka Flyová a Sally-Ann Olson. Nyní můžeme v seznamu jmen zelených profesorů vídat ještě Ked Looben.

Světle fialový hábit mezi tím svlékla Cerridwen Lowra Antares.

Letos vyučované předměty profesorů, kteří pocházejí ze Zmijozelu:
Barvokouzlení, Flákání pro pokročilé, Lektvary, Žabologie,
Elementálové, Kouzelné korálky, Kouzelnická šperkotvorba, Kouzelnická etiketa, Magické zákonitosti, Obrana proti černé magii, Kouzelnické svátky, Atlas kapesních tvorů, Kočka, tvor v kouzelnickém světě, Kouzelnický zeměpis, Lektvary, Studium mudlů, Kyvadlo a Numerologie.


Shrnuli jsme si profesory, kteří aktuální rok učili, ale co bychom to byli za redakci, kdybychom se nedostali k velmi důležitému pergamenu, který bychom měli zamknout mezi drahocenné předměty Hogwarts. Jsou na něm totiž jména všech profesorů, co kdy na hradě učili. Za pergamen vděčíme profesorce Mintace Orionis, vzácný pergamen průběžně doplňuje a naší redakci poskytl profesor Oliver McCollin. Děkujeme!

Získáním pergamenu však naše pátrání neskončilo, bylo zapotřebí rozškatulkovat profesory podle barev… a řeknu vám, u některých jmen to šlo rychle, ale u jiných jsem se trochu zdržela a omlouvám se za každou nesrovnalost, která se mohla do článku dostat. Budu ráda za upozornění na faktickou nesrovnalost, které si všimnete… případná faktická chybička bude v článku opravena!

Profesoři, kteří nyní oblékají hábit zaměstnance: David Nekromacer, Evangeline Joyce Wynne, Filius Orionis a George McBrave.

V Mrazákolandu se nachází: Betelgeuse Orionis, Esperanza Milagrosa, Kouhei Hasangeki, Niane z Libelusie a Olivie Windy.

V Prasinkách se zdržují tito profesoři: Adrianet le Ros, Amálka Zlatá, Amon Revan Travt, Anna Maria Salomeová, Clea Haliová, Dunstan Merryweather, Jane Patricia Vamos, Jeanne Véronique Joyeuse, Larrie Larstonová, Modesty Blaissová, Petula Laskavá, Sandrik Vrizas, Serge Renine, Tarí Tinuviel a Thor Henrik Nilsen.

Obyvatelé Godrikova Dolu: Alisma Bailly Fisto, Belatris Nithelas Malrinová, Cerridwen Lowra Antares, Iva WildDragon (nachází se v Mrazákolandu), Jori Damien Faustová, Lenůlie Čihůlková, Letitia te Tiba, Matthew Whitecrow (kolejní ředitel Mrzimoru, studentem nebyl) a Ségolas Clermond Revain.

A zde si můžete přečíst jména profesorů, kteří náš hrad už opustili. Asi na tom budete podobně jako já, někoho máte v živé paměti, u někoho si vybavujete jméno a některá jména slyšíte poprvé. Jedno je však jisté, každý z nich si určitě zaslouží, abychom si na ně vzpomněli.

Abaddon Samael Gorgo, Acliania Elieen Alcarin, Adriana Luis, Alan Phoenix Lionheart, Aleath deDark Spellman, Amadeus Binns, Angela Grey-Slytherin, Ann Arcana, Anna Zapomněnková, Annabela Freewolfová, Apofis de Corristo, Aramor von Alecat, Aranir Stormrage, Arengil Almandi Heliodora, Arthur Jacobs, Arwen Večernice, Carwin Malin Velien, Cassidy Cestwood, Constantin Scipio, Consuela Zirkon, Dolores Jane Derwentová, Drake Malfair, Eilewiny Wolf, Elanor Drake, Elle Sutherland, Emily Kathleen Rasoir, Emma Gliwett, Enigma Asturias, Evženie Vocásková, Ewelina Budget, Gabriella de Emma, Gipsy Kring von Marlet, Goderik Semprey, Graham Dawson, Hála Sweetsunnyová, Hermína Elizabeth Sinclair, Charlotte Violeta Austenová, Ixtein Magicková, John Werewolf, Judith Eleanor Pixie, Klicasso Usirev, Kris Glowr, Kristýn Ruprtová, Laura de Libertine, Lavender dela Spacey, Lectorius Kornvald, Linda Adamsová, Lord Moddy, Lucifera Fides, Devil Perchnerová, Magie Smithová, Majdule Hafila, Martin LEECH, Marvel Moses Aglaranna, Melanie Cuthbert, Melisa de Salivander, Meredith Jade Hogan, Mia McWoodsová, Mintaka Orionis, Miranda Hopkirková, Morrigan Tristesse, Nekro the Gravedigger, Peter Wood, Poky Entus, Raven Maris Gravediggerová, Rieshell Kvintusová Kvinti, Rosiel la Fey, Ross Winfield, Sairalindë Aine Litray, Salem Frost, Samantha Sinistrová, Samuel Michael Lynd, Saxana de Conopy, Saxy dela Fifi, Sayuri Yoshiaky, Sefrenie z Ylary, Silver Francis, SólTirr as Arn, Stacie de Backinsale, Tatokalan Watanka, Tom Wington, Tomáš Griffin, Wendy Wendysonová, Wyrmberg Kring a Yenyfer de Will.


Máte na nějakého profesora hezkou vzpomínku? Chybí vám některý? Kdo je či byl váš oblíbenec? Pokud chcete, podělte se o to s námi v komentářích.


Na nás už je jen troška samotného tipování. Jak to bude v Létě 2020? Kdo z profesorů znovu oblékne světle fialový hábit, kdo se rozhodne pro odpočinek a naopak kdo světle fialový hábit oblékne poprvé?

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Komentáře

  1. Chtěla bych především poděkovat všem, kteří mi letos předávali trpělivě své vědomosti. Byl to náročný, ale krásný rok.
    A také bych ráda vzpomněla na sl. Niane, která mi tu opravdu chybí. Byla mou spisovatelskou hrdinkou…

  2. Perfektně zpracovaný článek, sl. Lilčo! Je přehledný, zajímavý a hezky čtivý, díky za něj a jen tak dál! 🙂

  3. A abych si taky zavzpomínala, tak bych ráda přidala vzpomínku na sl. Larr, která byla jak skvělou profesorkou, kolejní, tak i člověkem jako takovým 🙂 Taky mi celkem chybí mdm. Meredith se svou Angličtinou a Létání na košteti sl. Elle 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *