O kolejích vážně i nevážně 4/4 – Zmijozel

| Vydáno:

Před letošními nováčky, mezi které spadám i já, stojí těžká volba. Musíme si zvolit kolej, do které si přejeme vstoupit. Ano, vím, že o tomto rozhoduje Moudrý klobouk, ale i ten se přiklání k našim přáním. Tuto volbu učiníme pouze jednou v životě, a proto je třeba ji pořádně zvážit. Vyzpovídala jsem proto čtyři slečny – primusky jednotlivých kolejí – a položila jim několik zvídavých otázek o jejich kolejích.

Otázky:

1. Jaká je vaše kolej, můžeš ji nějak definovat?

2. Co se ti na ní líbí a co bys naopak vytkla?

3. Jste „agresivní“ kolej, která vždy útočí na poháry, nebo máte spíše jiné priority?

4. Soustřeďujete se spíše na práci uvnitř koleje, nebo působíte spíše navenek (kolejní web, časopis, akce pro celý hrad…)?

5. Co můžete nabídnout letošním nováčkům, kteří přibudou do vaší koleje?

6. Chceš něco vzkázat čtenářům/nováčkům nebo komukoli jinému?


Odpovídá: Cerridwen Lowra Antares
(Rozhovor byl uskutečněn 3. srpna, pozn. šéfr.)

1. Podle mě nejde jen tak definovat kolej. Kolej je taková, jací jsou lidé v ní – a to se mění – ať už tím, že se měníme my, nebo tím, že někdo odchází a někdo přichází… A pro každého je v závislosti na tom, jak se kouká, taky jiná. Ale jestli fakt musím, tak bych Zmijozel přirovnala k moři. Občas klidný, občas tsunami, občas kalno, že není dovnitř vidět – ale i tak na většině míst plný života. Ale nevystihuje to úplně všechno, pochopitelně. =)

2. Další škatulkovací otázka, kterou nemám ráda. Momentálně se mi na ní líbí většina věcí. Jsme aktivní, pořádáme dost akcí, máme na nich velkou účast. Máme mladší studenty, kteří jsou tvůrčí a mají většinu „Hog života“ před sebou, a rozhodně máme potenciál. A líbí se mi prostě tak nějak i „celkově“. Tyhle prázdniny se po dlouhé době cítím ve Zmijozelu prostě skvěle.
A kdybych něco vytýkala, tak maximálně něco z minulosti, a tím se odmítám zabývat. Další školní rok máme před sebou a to je to, na co se spolu se současností orientuji.

3. Pochopitelně jsme taková kolej, jací jsou lidi v ní (očividně to budu opakovat pořád dokola). Když lidi v naší koleji budou chtít pohár, tak na něj zcela jistě budeme útočit. Podle mě je právě pohár prioritou, proč „hrajeme“ právě Hog? Proto, že tu můžeme tvořit – psát, kreslit, fotit. A čím víc to děláme, tím víc můžeme mít bodů – a můžeme mít šanci na pohár. Tak to vidím já. =) Pokud to takhle uvidí dost lidí, zaútočíme na pohár. Pokud ne, pak se uvidí jinak. A s pohárem číslo dvě – opět, pokud lidé budou chtít a budou trénovat a hrát, tak klidně famfrpál můžeme vyhrát. To, že loni nás zase tolik takových nebylo neznamená, že nemůže být letos.
Za sebe zcela rozhodně plánuji „jet“ na poháry, ne proto, že bych byla agresivní, ale proto, že je to zábava. Uvidíme, co na to kolej. =) A „jiné priority“ – nevidím důvod, proč se k tomu nevěnovat i jiným věcem.

4. Soustředíme se na to, na co se chceme soustředit. Tj. když jsou u nás lidi, co chtějí plánovat večírky pro nás, tak jsou večírky pro nás. Když jsou lidé, co chtějí psát pro časopis, tak píšeme časopis. Dáváme prostor k obojímu – a záleží na lidech – i když pořádání akcí pro celý hrad já sama za sebe tedy neplánuji, přestože třeba můžu změnit názor, až se „něco“ naskytne.

5. Příležitost – pro nás pro všechny, dalo by se říct. Jsme kolej s potenciálem, který do budoucna závisí především na našich současných mladších studentech a budoucích nováčcích, kterým plánujeme dát šanci se projevit a prosadit. Pokud se mezi nováčky objeví někdo schopný – v jakémkoliv pozitivním slova smyslu – má u nás určitě šanci se chytit a využít své schopnosti. A když takových bude dost, tak máme šanci vyhrát nebo dokázat cokoliv, co si zamaneme. =)
Také máme fajn lidi, i když takoví jsou prakticky všude (stejně jako trollové, s tím se musí počítat ;D), takže to snad ani netřeba zmiňovat. Stejně tak atmosféru, atd. 

6. Nemyslím si, že by bylo potřeba cokoliv vzkazovat. =) Už jsem toho naplkala dost. ;D

Komentáře

  1. 🙂 – Ahoj Ceridwen a vůbec zmijozelští. Doufám, že si někteří z vás na mě vzpomenou – vracím se a jsem plná sil zapojit se plně do boje o poháry. Teď už jen čekám na sovu s informací o obnovení účtu. Prostě Vivat Zmijozel 🙂

    1. Re: 🙂 – Ahoj Dark, nevím jak ostatní, ale já se na tebe pamatuju určitě. =) A je super, že se vracíš, budu se těšit. (Teď jsem byla na letňáku, takže jsem drobet pozadu O:-) =D)

  2. – Já vím 🙂 Jen jsem si nebyla jistá, jestli to napíšu správně, nerada bych si uřízla hned ostudu 😀 😀

  3. 🙂 – Já děkuji za milé přivítání a řeknu vám všem…je mi, jako bych se vracela domů 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *