Okradené sovy

| Vydáno:

Doposud neznámá skupina pachatelů přepadávala ve čtvrtek bradavické sovy.

Sovy byly podle očitých svědků napřed zasaženy kouzlem, po kterém okamžitě spadly na zem. Tam jim pachatelé prohlédli balíčky a bez peněz a cenností je vraceli zpět. Poté zmatené a dezorientované sovy mohly pokračovat v cestě ke svým adresátům. Sovy byly ze situace tak otřesené, že přestaly plnit některé své obvyklé úkoly, a tak například nedoručovaly blahopřání k získaným magíkům.

Sovy s sebou do hradu zřejmě přinesly stopy silného omračovacího kouzla, které na ně seslali lupiči, a brzy jimi zamořily celý hrad a přilehlé oblasti, takže zanedlouho například začali zmatkovat i skřítci v Soubojovém klubu, kteří se starají o evidenci získaných zkušeností, a přestali zkušenosti přičítat. Něco podobného se dělo i v Malé herně U Čmouda; tamní administrační skřítky dokonce někdo omámil a snažil se okrást hráče, což se mu naštěstí nepodařilo, neboť u sebe hráči skoro nic neměli.

Vypadá to, že nyní jsou Bradavice již v bezpečí a že se oloupení studenti dočkají nějaké náhrady. Můj manžel slíbil dva srpce panu Kleinovi za to, jak jej na školní nástěnce pobavil. Příspěvky předkládám v původním znění.

Claude Klein: Doufám, že náhrada bude, nebylo nikde nic uvedeno dopředu, že bude chyba.

Midar Kilahim: Dopředu? To je jako byste chtěla vědět na rok dopředu termíny, kdy budete nemocná + zazubí se +

Claude Klein: p. Kihame, nejsem žena, ale muž. A pak, náhrada by být měla, chápu, že nikde není jistota, jestli to daný člověk opravdu ztratil, ale není problém nahlédnout do výpisu ne? Navíc já přispěl na konto Nebelvíru 2 srpce… A ted to kolej nemá.

Serge Renine: pane Kleine 2 srpce? az bude vsechno ok, tak ty Vam poslu osobne za to, ze jste me pobavil 😀 (ale pripomente se mi)

A hozené rukavice se pohotově chopila Noxy Silverssson: P. Serge, no to vidíte, já zrovinka posílala zmijozelu na konto dvě stě galeonů a ony po cestě někam zmizely. A taky jsem nad tím mávla rukou 😉

Published by

Anseiola Jasmis Rawenclav (Z)

Autorka je kousavá potvora, která občas překoná svou lenost a něco napíše. To, že se blíží, poznáte podle jejích vrzajících kostí. Historici stále marně pátrají po jejím rodném listu.

Komentáře

  1. 1000 Géček – No, asi bych taky potřebovala náhradu… 😀 Tady Marle jsem posílal 1000 galeonů a sova, mrzák, je nedoručila :D. Přišla jsem na způsob, jak to „vylepšit“. Marla dostane 1000 g, a já jako náhradu taky. 🙂

    Tak, a teď jenom čekat, kdo mi je pošle…
    +směje se+

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *