Merlinovo moře

| Vydáno:

Kde se vzaly, tu se vzaly, začaly přibližně v polovině prázdnin poletovat reklamní letáky agentury C.A.Part po celých Prasinkách. Není proto divu, že neunikly ani pozornosti Hogwartských studentů a zaměstnanců, kteří městečko hojně navštěvují. Také se mi podařilo jednoho se zmocnit, proto jsem v nedávných dnech užívala tropickou dovolenou u Merlinova moře.


Merlinovo moře je ojedinělý výhradně kouzelnický komplex pláží kdesi v Oceánii. Nachází se na místě opředeném mnoha mudly odpuzujícími zaklínadly a přístupný je pouze na košťatech. Není divu, že nebyl za dobu své pětisetleté existence mudly odhalen.
Plážový komplex vybudovali místní kouzelníci ve velké azurové zátoce. Oblast zhruba o velikosti několika famfrpálových hřišť nechali pečlivě zarůst bujnou vegetací a průletné zanechali pouze otvory o průměru zhruba dvou metrů a písek zjemnili téměř na prach. Celé místo pečlivě očarovali, takže mudlovským i kouzlnickým cestovatelům připadá z dálky jako velký, pustý a špičatý útes, na který nemají chuť vylézat.

První zmínky o Merlinovu moři pocházejí z 16. století, kde o něm píše sám tehdejší ministr kouzel jako o místě, kam se uchylují mnohé čarodějky a kouzelnící pronásledování inkvizicí. Tehdy bývalo u Merlinova moře velmi přelidněno, zvláště proto, že nedosahovalo dnešní rozlohy. Husté osídlení však nevedlo k územním sporům a nedostatku zdrojů. Naopak, kouzelníci žili v zájemném souladu a harmonii. Společně pečovali o blaho své i jiných a své území rozšiřovali a zvelebovali.

Roku 1845 zpustošilo rozsáhlou oblast ničivé krupobití, které se podle dobových svědectví vynořilo doslova z čistého nebe. Když si po sedmi letech obyvatelé pobřeží oddechli, vrátily se kroupy znovu. Tak tomu bylo co sedm let až do roku 1915, kdy se místní obyvatelé dopártali příčiny. Byla jí stará ježibaba jménem Jakwida, která se nešťastně zamilovala do sličného mladíka z pobřeží. Ten ji však hrubě odmítl a bába seslala na obyvatele pobřeží kletbu. Její domek, dnes již prázdný a zpola zarostlý, je vyhledávanou turistickou atrakcí.

Spolu ze vzrůstající tolerancí k mudlovskému obyvatelstvu a otevřeností k věcem nekouzelným se původní obyvatelé začali zvolna navracet do svých původních sídlišť a k Merlinovu moři jezdili pouze několikrát za rok na dovolenou. Toho velmi brzy využili podnikaví kouzelníci a ujali se budování nové turistické destinace. Dnes navštěvují Merlinovo moře desítky cestovních agentur včerně C.A.Part a jejich služby, stejně jako pohostinství místních obyvatel, jsou bezvadné. K Merlinovu moři však můžete vyrazit i sami, víte-li, kde přesně se nachází, přesto mohou být služby cestovních agentur velmi užitečné.

A cena jeden galeon, kterou nabízi C.A.Part, je více než příznivá, no ne?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *