Bude zima, bude mráz

| Vydáno:

Za několik málo okamžiků udeří zima. A co my s tím, říkáte si, však máme krby a bude nám teplo. Omyl! V Nebelvíru, Zmijozelu a ve sborovně se netopí.

Zmijozelští chodí po hradě a s psími pohledy prosí o malou almužnu, aby nezmrzli. Nebelvírští se prozatím tváří, že se nic neděje a že v nejhorším ostříhají nějakého lva nebo Ladardovy bobry z farmy. Profesoři se spokojeně usmívají, jim zima nebude. Chcete vědět, čím to?


Profesorská strategie, jak přežít zimu, je následující:

Pánové se přestanou holit, čimž jim nebude zima na obličej a na krk.

Dámy budou nosit minimálně dvě sukně.

Dále jsem zaslechla cosi o tom, že profesoři budou podnikat invaze do společenských místnosti a uzmou studentům všechno teplé oblečení, neboť ty má přece hřát mládí.

Kdyby to nepomohlo, vrhne se profesorský sbor jako jeden muž do lesa a obere o kožichy všechna zvířata, která před ním včas neutečou. Vzhledem k tomu, že profesorský sbor není příliš zvyklý běhat, nebude zřejmě tato alternativa příliš úspěšná.

Ovšem poté dojde k nejhoršímu – profesorky si nechají narůst vousy a přestanou si holit nohy!

Takže vážení, pokud se toho stejně jako my v Denním věštci nechcete dožít, tak se zvedněte a najděte ty zatracené jiskry!

Published by

Anseiola Jasmis Rawenclav (Z)

Autorka je kousavá potvora, která občas překoná svou lenost a něco napíše. To, že se blíží, poznáte podle jejích vrzajících kostí. Historici stále marně pátrají po jejím rodném listu.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *