Znepokojující zjištění

| Vydáno:

Po přečtení článku „Bude zima, bude mráz“ se mi splašila varovná čidla. Ozvěny jejich zoufalého vřískotu mi ještě teď trhají mozek z hlavy a jestli okamžitě nepředám jejich slova dál, hlava mi praskne a školníka omejou, až bude muset ten nepořádek uklízet.


Dvě koleje zoufale shání žíně z jednorožce. Jenže tento artikl je vysoce nedostatkový. Kdysi bývaly běžným zbožím na Příčné, v krámku s přísadami do lektvarů pánů Sluga & Jiggerse. Jenže teď o jednorožčí žíni nelze nikde a nijak zakopnout.
Jedině pan profesor John Werewolf by mohl v téhle věci pomoci, kdyby toto žádané zboží doplnil do již výše zmíněné prodejny.
Pane profesore, apeluji na vás, žádám vás, skuhrám, kvičím, škemrám, snad se i po zemi plazit budu…No vlastně nebudu. Možná…
Zkrátka a dobře, jakmile zůstanou žíně z jednorožce nadále nedostupné, mohlo by se stát, že v zimě přijdete o dvě celé koleje, protože studenti Nebelvíru i Zmijozelu zmrznou.

Zvažte, jaký by to mělo dopad na ostatní studenty, potažmo jejich rodiče, na budoucí studenty a rodiče budoucích studentů a obecně v závislosti na mrazivé situaci na budoucí chod celé Bradavické školy čar a kouzel.

No tak, pane profesore, přece nás nenecháte zemřít na zámrz…

DOPLNĚNÍ ČLÁNKU

Poté, co jsem si přečetla článek od slečny Darkness, nedalo mi to a na to, jak se to s žíněmi vlastně má, jsem se zeptala samotného Johna Werewolfa.

John Werewolf: No víš, s žíněmi je problém. Ministerstvo silně reguluje počet této ingredience do lektvarů, protože jednorožčí žíně není úplně snadné získat. V obchodě byly dvě zhruba 3/4 roku, nyní se po nich poptávka zvýšila, tak jsme se této situaci přizpůsobili.

Nabídni prst, urvou celou roku. Tak bych asi popsal situaci, ke které došlo. Žíně se do obchodu doplnily několikrát, vždy je okamžitě vykoupili mrzimorští studenti, to je prostě fakt, kterým nechci nikoho urazit ani nic. Proto jsem se rozhodl, že se žíně stanou podpultovým zbožím, nelze jich totiž do obchodu dát 40. Z koleje Havraspár mne kontaktovala myslím Arien, se kterou jsem se na prodeji žíní dohodl. Stejně tak za Nebelvír – to si o žíně na namíchání lektvaru řekla slečna Brownová. Mrzimor problém s nedostatkem žíní neměl, viz co jsem řekl výše. Ze Zmijozelu nemám žádné informace o tom, že by se tam někdo po žíních sháněl – minimálně mě se nikdo neptal, a o doplnění nežádal.

Takže když za tebou někdo přijde se žádostí o žíni, může se s tebou domluvit?

John Werewolf: Ano samozřejmě, tato praxe funguje již léta. Líná huba, holé neštěstí, jak říkala moje babička. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *