Ceny fazolek dramaticky klesají

| Vydáno:

Jako kterékoli jiné odpoledne jsem posedávala ve Velké síni, psala úkoly a nabírala fazolky do úst plnými hrstmi.

Když vtom mé prsty najednou zavadily o holé dno. Naklonila jsem krabici, abych vyšťárala i ty nejposlednější zbytky, ale nikde nic. Proto jsem tedy zavítala do Prasinek do jisté reklamní agentury, jejíž jméno nebudu zveřejňovat.

Vyvěsila jsem svůj inzerát. Chci koupit co nejvíce fazolek za co nejnižší cenu! Přidala jsem svou cedulku na papíry posetou reklamní plochu a odebrala se do hradu naposledy přeleštit své drahé srpce.

Druhý den ráno mě vzbudilo vzrušené klování několika cizích sov. Ještě rozespalá jsem si došlé pergameny přečetla. Hemžily se nabídkami, radost pohledět. Jedna výhodnější než druhá! Kam jsem se hrabala se svými deseti fazolkami za srpec, když mně samotné někdo nabídne cenu dvakrát výhodnější? Doplnila jsem celou krabici.

Již dobře zásobená jsem se vydala do VS a nezapomněla se pochlubit, jak dobrý obchod jsem to udělala. Když vtom se na mě několik lidí divně podívalo a divilo se, že by prodali levněji. To mě velmi zarazilo. Vždyť pamětníci na dobu, kdy bylo fazolky těžké sehnat, vzpomínají s nostalgií!

Čím to? Co se stalo, že fazolky tolik zlevnily? Ustupují smyslové požitky materiálním nebo obyvatelstvo Hogwarts pouze zachvátila vášeň pro zdravý životní styl?

*HAM* fazolka!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *