Profesoři zmrzlíci a epidemie fialové chřipky

| Vydáno:

Nikomu na hradě snad nemohlo ujít, že přišla zima.
A to nejen díky sněhu na pozemcích školy, ale také tomu, že po hradních chodbách a ve Velké síni jsou denně k vidění mumie.

No, prosím:

Nejdřív mě napadlo, že se někde rozutekla egyptská expozice, nebo se Tut-Anch-Amon rozmnožil příčným dělením,
ale k ničemu takovému nedošlo.
To jen přišel sníh a mráz a topí se jen ve Velké síni a v kolejních místnostech.
Nutně mě napadá – Copak si profesorstvo nezatopí? To jim nevadí, že neustále prskají, vzdychají, óchichají a auají?
Nemají strach, že nakazí studenty?
No a protože mě jejich situace trápí, zeptala jsem se několika mumií,
u nichž se mi podařilo odhalit totožnost pana profesora Whitecrowa, madam profesorku Renin Rawenclav a madam profesorku Enail Smithovou.

DdS: Mohl(a) byste čtenářům nastínit situaci okolo topení ve sborovně? A co vlastně brání profesorům dojít si pro jiskru?

Matthew Whitecrow:
Právě jsem informoval ostatní kolegy o nutnosti připravit potřebný lektvar, abychom si mohli do lesa zajít pro jiskru.
To, že náš krb jako poslední na hradě stále ještě nehoří pravděpodobně způsobuje silné nachlazení u většiny fialových. -hlasitě pšíknul a vysmrkal se. Po chvíli přestal pozorovat svůj výtvor v kapesníku a pokračuje v líčení situace.-
Mno a situace by se mohla vyvinout ještě daleko hůř.
Samozřejmě ohnivci s blížící se zimou přesidlují do teplejších oblastí. Proto pokud nezačneme jednat co nejrychleji, je možné že jiskru do krbu už nezískáme a stále silnější nachlazení nás jednoho po druhém upoutá na lůžka na ošetřovně.

To by samozřejmě šlo odstranit léčbou bylinkami, ale pokud bychom neodstranili skutečnou příčinu vzniku nemoci, ocitli bychom se v začarovaném kruhu a bylinek, jak je známo, je jen omezený počet 🙂
Uvidím, jak se bude situace dál vyvíjet.

Anseiola Renine Rawenclav:
Já si myslím, že nám brání takzvaná rozptýlená zodpovědnost. Sice všichni víme, že bychom situaci s topením měli řešit, ale zároveň argumentujeme tím, že ve sborovně je přece X dalších lidí, kteří se o to mohou postarat.
Ve výsledku to dopadá tak, jak sama vidíte.
Fakt, že se ve sborovně netopí, má ale i pozitivní efekt. Profesoři se chodí ohřát do společných prostor školy, čímž utužují vzájemné vztahy s ostatními obyvateli hradu a délka porad je omezena na nutné minimum.

Ptala jsem se ještě i madam Seleny Enail Smithové. Poslala sovu s tím, že odpoví večer. Pak už jsem ji na hradě neviděla.
Nezbývá, než doufat, že jí nedotřásl smrtelný třes, kterým byla v době, kdy byla viděna naposledy, stižena.

Mimochodem, myslím, že můžu za všechny studenty směle říct, že pokud snad ctěné profesorstvo bude potřebovat drobnou výpomoc – uvařit nějaký jednoduchý lektvar, nebo poslat přísadu, či bylinku, milerádi uspořádáme sbírku.
Vždyť nám na Vás, drazí fialoví, vlastně záleží.

Komentáře

  1. – To je od vás ale milé, že byste udělala sbírku =)) Nicméně myslím, že je to zbytečné, obávám se, že i kdybychom měli Slzu ledu, vypadala by fialová „výprava za ohnivcem“ tak, že by se řeklo „Monny, přines jiskru“. Celkem na nic, tže myslím, že dokud se nerozhodneme spolupracovat, tak si smrtelný třes zasloužíme – studenti ať si své skromné majetky šetří na důležitější věci. =)

    1. Re: – To jste celí fialoví 🙂 Nezbývá nám, než doufat, že opravdu nepomrznete 🙂

  2. – Já se těším na výpravu za ohnivcem! Kdyby to bylo ne mě, tak jdu na každou výpravu co se koná! :))

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *