Co se děje s Příčnou?

| Vydáno:

Určitě jste si toho také všimli. Když z Příčné ulice zmizel obchod s luxusními společenskými šaty Twilfitt a Tattings, bylo nám studentům slíbeno, že se tito dva obchodníci vrátí vždy před nějakou důležitou událostí. Tak se ptám – kde byli před závěrečnou slavností?
A co je horšího, na Příčné jsme, jak se zdá, zamrzli o Velikonocích.

Pan Ernie Cihlička určitě není špatný vedoucí. Za jeho úřadování na Příčné ulici vzniklo několik úžasných kolekcí, v čele s Valentýnskou či Sedmibojařskou. Za zmínění určitě stojí také zboží, které se na pultech Ušákova stánku objevilo o letošních Velikonocích. Ale potom jako když utne.

Pan Ernie se na hradě vyskytuje velice sporadicky. Již nevídáme jeho soutěže, které byly velice zdařilé a dovolovaly vydělat studentům a učitelům nějaké ty finance, a navíc jsme se díky nim dozvěděli užitečné informace.

Soutěže bychom určitě oželeli, ale Příčná ulice – a především zboží, které nám nabízí – je pro nás důležitá. Úlohu madam Malkinové a Twilfitta a Tattingse částečně převzal luxusní salon Stříbrná NiT, ale se svou omezenou nabídkou zaměřenou především na dámy a nedostatkové zboží nemůže (a ani to není žádoucí) plně nahradit výše zmíněné obchody. Co tedy bude s Příčnou ulicí? Chystá se nějaká obří akce, která zapříčinila tento zdánlivý spánek na Příčné? Či prostě nemá vedoucí Příčné ulice dostatek času, aby se věnoval svému úřadu? Nastane změna a dočkáme se nového zboží, nebo bude Příčná nadále upadat?

Na závěr mi dovolte osobní poznámku. Z mého hlediska je to škoda. Pan Ernie pro mě symbolizoval novou éru na Příčné ulici. Zahájil úzkou spolupráci se spolkem Skrývanka pod Magnólií. Za jeho působení se na Příčné ulici začaly objevovat oděvy od méně známých či začínajících návrhářů. A za to si jistě zaslouží ocenění a naši úctu. Ale stále se mi dere na mysl otázka: „A co dál?“

Komentáře

  1. p.Cihlička – Pan Cihlička je moc dobrý vedoucí a pro Příčnou toho velice moc udělal, ale očekával bych aspoň doplnění letního zboží, poslední dobou Příčná upadá, v tom má autorka článku pravdu, taky si říkám, co bude dál?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *