Zprávy z učeben

| Vydáno:

Sobota 15. září se nesla v duchu přihlašování na první předměty školního roku Zima 2013. Jeho začátek se od ostatních trochu odlišoval.

První zvláštností začátku nového roku je už samotné datum přihlašování předmětů. Minimálně v posledních několika letech se první předměty přihlašovaly teprve v neděli před zahájením termínu. Necelé desítce studentů se vyplatilo stepovat před učebnami už v brzkých odpoledních hodinách, když se jim podařilo zabrat první místa v lavicích.

Odpoledne se jako vždy neobešlo bez vysvětlování nováčkům (i ne nováčkům) co vše je třeba k zapsání předmětu, a jak fungují kolejní půjčky. Vedla se také ohnivá debata o „nejlepších“ předmětech.

Krátce před šestou, kdy se očekávalo oficiální otevření výuky (zřejmě s odkazem na předchozí roky a jiné školní akce) se davy studentů začaly hrnout směrem k učebnám, nicméně přišla další nečekaná zpráva, když madam Elle oznámila na hradní vývěsce, že otevření výuky je plánováno na sedmou hodinu večerní. Oznámení doprovázely také informace o termínech a odevzdávání úkolů, nic nového…

Tentokrát se nekonala ani tradiční „bradavická půlhodinka,“ a co více, zápis začal dokonce o pár minut dříve! První obsazenou třídou byla Nauka o sebevědomí, novinka, se kterou po dlouhé době vstoupila znovu do profesorského sboru madam le Ros, takový úspěch ji jistě musí těšit. Jen o několik minutek později byla zcela obsazena i Zvěromagie slečny Weil. V první čtvrthodině zápisu si pak ještě velmi dobře vedly znovuotevřená Kouzelnická angličtina novopečené profesorky Meridith Jade Hogan (jejíž zfialovění se kupodivu obešlo bez přítomnosti tisku), nebo tradiční Barvokouzlení a Péče o kouzelné tvory profesorů Orionis.

Úspěšný vstup do nového školního roku!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *