Co přinesl první termín?

| Vydáno:

První termín je za námi, bodovací hodiny se pomalu ustalují. Jakpak si na tom stojí jednotlivé koleje? Pojďme si společně shrnout první termín.

Už od brzkých hodin po spuštění bodování jasně vede Havraspár. Na druhém místě se pomalu ustaluje Nebelvír, na třetím místě se prozatím neustále střídají Mrzimor a Zmijozel.

Bylo by jistě zajímavé zapojit do statistiky počet nabraných předmětů jednotlivými kolejemi, ale vzhledem k tomu, že dobrá čtvrtina jich během školního roku bude odhlášena, zaměřila jsem se tentokrát pouze na soutěže, jejichž výsledky jsou snad nejlépe porovnatelné, a semináře.

Studenti tento termín zabrali na seminářích celkem 353 míst. Největší účast si ukrojili se 114 semináři Havraspárští, následovali nečekaně Zmijozelští s krásnými 93 semináři. Jen o kousek dál stojí Nebelvírští se 79 semináři a trochu zaostal Mrzimor s pouhými 67 zapsanými semináři.

I soutěže ukazují, proč je náskok Havraspárských tak značný. Za soutěže už nasbíral 1762 bodů, následuje tentokrát Nebelvír, jehož zejména pravidelní bodohrotiči mu nasbírali 1181 bodů. Třetí místo tentokrát náleží Mrzimoru, zde nutno dodat, že velký podíl patří čerstvě zesnulé Magrápě Česnekové, a konečně Zmijozel se 794 body.

Pomalu ale jistě se začínají mezi kolejemi tvořit v bodování větší rozestupy. Přijde v nejbližší době nějaký nečekaný zvrat, nebo budeme i nadále přihlížet drtivému náskoku modrých?

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *