NKÚ

| Vydáno:

V pátém ročníku stojí student před důležitým rozhodnutím. Může si zapsat pět zkoušek NKÚ, se kterými následně stráví měsíc úporným přemýšlením a psaním. Mohlo by se zdát, že jde jen o zkoušku, která se nějak udělá. Z druhé strany může někoho napadnout, že NKÚ je mor, který prostě překonat nejde.

Oba tyto pohledy jsou přehnané. Není to zkouška jen pro zkoušku, opravdu od vás nějakou tu práci čekáme. Doufáme, že na zkoušce začnete pracovat více než pět minut před termínem a že bude k něčemu vypadat. Důrazně vám doporučuji, abyste NKÚ nenechávali na poslední chvíli. Pak vám do toho může něco vlézt – sežere vás krokodýl nebo vás přejede profesor Kilahim – a máte po zkouškách a zůstáváte v pátém ročníku. Ovšem ani to není tak, že bychom vás na zkoušce chtěli podusit nebo nedej bůh šikanovat. Když té zkoušce nějakou tu práci dáte, obvykle není těžké získat jedničku nebo dvojku.

Pečliví buďte už při samotném výběru zkoušek. Vezměte si to, co vás baví, nebo to, co vám může něco dát. Napsat tři strany smysluplného textu o něčem, v čem nevidíte pointu, bude akorát ubíjející nuda a nijak to neobohatí ani vás, ani zkoušejícího profesora. Nezapomeňte, že abyste mohli ke zkoušce z nějakého předmětu přistoupit, musíte mít za sebou jeden jeho ročník. Takže už byste měli vědět, o co jde a co od vás profesor bude chtít.

A mně už nezbývá nic jiného, než vám u zkoušek popřát mnoho štěstí, upotřebených vědomostí a kreativity.

Published by

Anseiola Jasmis Rawenclav (Z)

Autorka je kousavá potvora, která občas překoná svou lenost a něco napíše. To, že se blíží, poznáte podle jejích vrzajících kostí. Historici stále marně pátrají po jejím rodném listu.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *