Zvířecí mazlíčci

| Vydáno:

K životům kouzelníků patří zájmy a koníčky, které obohacují jejich život. Ovšem mluvíme-li o živém tvorovi, konkrétně o domácím mazlíčkovi, přinášíme si do rodiny plnohodnotného člena, který dokáže neuvěřitelným způsobem svou láskou a neutuchající věrností změnit celý náš život. I zde ve škole je důležité míti přátele. Nejen lidské! A díky útulku můžete pomáhat, nebo dokonce vlastnit jednoho z překrásných mazlíčků.

Můžete vybírat z pěti druhů zvířat. První je krysa, dále kočka, žába, šneček a poslední je hafoň. Je potřeba zdůraznit, že je nutno mít nějaké zkušenosti, v některých případech i chovatelskou licenci. V neposlední řadě trpělivost a lásku, spolehlivost a čas, který věnujete tvorečkovi, jenž se vám odvděčí nehynoucím přátelstvím, láskou a věrností.

Představuji vám náhodně vybrané majitele zvířecích miláčků. Se všemi jsme udělali krátký rozhovor. Majitelé souhlasili se zveřejněním svého jména.

Helen Miltonová
Milá dívka Helen vlastní krysu jménem Vdolek. Slečna uvádí, že miláčka vlastní od začátku svého pobytu na hradě. Je to černobílý myšáček, který byl po celou dobu moc hodný. Dále Helen dodává, že poslední dobou na něj nemá bohužel tolik času. Ale jinak je moc šikovný, rád pomáhá při soubojích a v Ďáblově jámě. Navíc má Vdolek již dva potomky!

Mary Elizabeth Thornhill
A na scénu přichází milá Nebelvírka, věčně usměvavá, co ráda hraje famfrpál. Nyní je studentkou 6. ročníku.
Mary vlastní krysu jménem Hope. Z časových důvodů ji bohužel měla v mrazáku, ale už je zpět u své dobrosrdečné majitelky a obě jsou zase spokojené a šťastné. Chovatelka vzápětí dodává, že je s kryskou moc spokojená. Je pravda, že občas ničí majetek, může rozkousat oblečení, spapat fazolku, ale může také pomáhat při soubojích, dokonce i v jámě dokáže najít poklady. Zde můžeme vidět dokonalou souhru a přátelství.

Cassiopea Zmlklá
Mrzimorská studentka druhého ročníku je pyšnou majitelkou krysáka Alfreda, kterému je něco málo okolo sta dní. Jeho rodiče se jmenují Geralt a Freya, jejichž majiteli jsou Eli Sparrow a Faolan Heredan. Cass dlouho váhala, zda si opravdu zvířátko pořídit. Nakonec zvítězila její láska ke zvířatům. Dále hrdá majitelka uvádí, že Alfredek je pěkně rozmazlený. Velice rád baští a bohužel, už je to na něm i vidět. Dle majitelky přecházejí právě na dietní režim. Cass s úsměvem dodává, že se krysáček bude patrně trošku zlobit, ale ví, že je to pro jeho dobro, zdraví a perfektní kondici nezbytné. Se zvířátkem je velice spokojená a neměnila by.

Newika Shelley Lovecraft
Slečna New má mazlíčků více. Jsem moc ráda, že se mi ji podařilo oslovit. Vlastní krysáka – Pana Třísku. Newika s úsměvem vzpomíná: „Tenhle krysák mi učaroval ještě dřív než škrkny. Pořídila jsem si ho snad druhý den po vstupu na hrad. Je to povahou opravdu andílek a v jámě pro mne nalezl už spoustu drobností. Pak mám ještě Kryplíka, toho jsem dostala jako dárek od madam kolejní. Je poněkud nedůtklivý, občas trochu natvrdlý, ale jeho jméno opravdu není myšleno ve zlém. Myslím, že se náramně těší do soubojového klubu, alespoň co vím od starších spolužáků. Žabka jménem Godrik mi připomíná, že je tady spousta hodných lidí. Jednoho dne jsem si jako losos povzdechla, že bych chtěla žabku… a díky snaze modrožluté skupinky se o dva týdny později v mé náruči nalézala sklenice s malým vajíčkem. Když se žabáček vylíhnul, byl celý červený. Proto to jméno.“ – snaží se zamlčet, že ji barva nasměrovala až k její koleji – „Šklíba, tak tu mám dlouhodobě vypůjčenou od madam Aki. Je to moc krásná kočka, která mne svou elegancí častokrát překonává. Zatím jsem se nerozhodla, jaký obleček jí pořídit, aby se jí hodil k očím, aby se jí pozdával. To víš, i kouzelnické kočky tě dokáží okouzlit tak, že pro ně uděláš všechno. Poslední mazlík se jmenuje Otylka. Na závodního šneka jsem hrozně dlouho šetřila štístka a nedávno se konečně podařilo. Šnečky chovám i u mudlů. Otylka se jmenuje po jednom z mých prvních – upřímně dostála svému jménu. Zatím jí při tréninku přibyly zkušenosti jenom jedinkrát.“ – směje se a končí výčet –

Astoria von Pens
„Asi nejsem ten správný adept, nijak extra k mazlíčkovi nemám vztah. Mám ho pouze pro potřebu v soubojovém klubu. Jinak bych ho neměla.“

Gabrielle Sweet
Příjemná mladá dívka s nádhernými blond loknami se mile usmívá. Ochotně sděluje, že mazlíček se jmenuje Andrew a ujala se jej, protože původní majitel se nechal smazat… Andrew měl u původního majitele dosti volný režim. A tak nejraději ničí oblečení a krade fazolky. Ale společně pracují na zlepšení. Krysáček naprosto nesnáší sport, je to lenoch od přírody.

Z většiny příspěvků odpovídajících studentů můžeme vidět, že své mazlíčky opravdu milují, věnují jim starostlivou péči a vzájemně se doplňují. Ve většině případů jsou sehraný tým. Často jsou zvířecí mazlíci využíváni při hledání pokladů, v soutěžích, při sportech a soubojích. Děkujeme všem studentům za odpovědi a čas, který nám věnovali. A přejeme zejména zdraví a radost ze vzájemného sdílení přátelství.

Pro Denní věštec
Petromila Nivalis

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *